breaking news

UFC 259: Feiten en weetjes

March 6th, 2021 | by Lennart Van Arendonk
UFC 259: Feiten en weetjes
UFC
0

Over enkele uren barst UFC 259 los in het UFC Apex van Las Vegas, Nevada. De line-up is goed gevuld met de vlaggenschepen van de promotie en kent maar liefst drie titelgevechten. Daarnaast kent de avond ook partijen met vechters als Dominick Cruz, Joseph Benavidez en Tim Elliott. UFC 259 zet feiten en weetjes van deze vechters op rij:

Jan Blachowicz vs. Israel Adesanya:

– Blachowicz is één van de twee Poolse vechters met een UFC titel op naam. Joanna Jedrzejczyk was hem voor.

– Blachowicz heeft een takedown slagingspercentage van 52%. Alleen Lyoto Machida had binnen de Light Heavyweight divisie een hogere score.

– Adesanya is één van de dertien vechters die een UFC titel won met een ongeslagen MMA record. Hij kan vannacht de eerste vechter zijn met twee UFC titels en een ongeslagen record.

– Adesanya kan de achtste vechter in de geschiedenis van de UFC worden met titels in twee gewichtsklassen.

– Met een overwinningsreeks van twintig partijen heeft Adesanya de op één na langste overwinningsreeks onder de actieve UFC vechters. Weili Zhang heeft er eenentwintig.

– Adesanya heeft de langste actieve overwinningsreeks binnen de UFC Middleweight divisie.

– Adesanya verdedigt 86,5% van de takedowns. Dit is de op één na hoogste percentage in de geschiedenis van de divisie. Hij staat achter Krzysztof Jotko (87,1 procent).

Amanda Nunes vs. Megan Anderson:

– Nunes is één van de vier gelijktijdige kampioenen van twee divisies. Daniel Cormier, Conor McGregor en Henry Cejudo deden dit eerder.

– Nunes is één van de zeven vechters in de UFC-geschiedenis met titels in twee gewichtsklassen. Cormier, McGregor, Cejudo, Georges St-Pierre, B.J. Penn en Randy Couture waren haar voor.

– Nunes is de enige vechter met titelverdedigingen van beide titels.

– Nunes heeft dertien UFC partijen gewonnen. Geen andere vrouw heeft meer UFC partijen gewonnen.

– Anderson gaat haar zesde UFC Women’s Featherweight partij vechten. Geen andere vechter heeft binnen deze divisie vaker gevochten.

– Anderson is de enige vechter binnen de UFC Women’s Featherweight divisie met een triangle choke overwinning.

Petr Yan vs. Aljamain Sterling:

– Yan heeft met zeven gevechten de langste actieve UFC Bantamweight divisie overwinningsreeks.

– Yan scoort 1,3 knockdowns per vijftien minuten in de UFC bantamgewichtcompetitie. Dit is de op een na beste score in de geschiedenis van de divisie. Hij staat achter Garbrandt (1,58).

– Sterling heeft met vijf gevechten de tweede langste UFC Bantamweight divisie overwinningsreeks.

– Sterling is één van de drie vechters in de UFC-geschiedenis die een submission-overwinning behaalde met een Suloev Stretch. Hij deed dit tijdens UFC 228. Zabit Magomedsharipov en Kenny Robertson hebben ook gewonnen met deze techniek.

Overige vechters van de kaart:

– Islam Makhachev voltooide 68% van alle takedowns in de UFC-lichtgewichtcompetitie. Geen vechter binnen deze divisie heeft een hogere score.

– Thiago Santos (21-8 MMA, 13-7 UFC) staat 3-2 sinds zijn overstap naar de Light Heavyweight divisie.

– Cruz is de tweede vechter in de geschiedenis van de UFC die een titel won via een split decision. Robbie Lawler is de eerste.

– Joseph Benavidez (28-7 MMA, 15-5 UFC) is de enige vechter in de geschiedenis van de UFC die 0-4 scoorde in kampioenschapsgevechten.

– Benavidez vecht zijn negentiende UFC Flyweight gevecht. Geen andere vechter heeft meer UFC Flyweight partijen gevochten.

– Kai Kara-France (21-9 MMA, 4-2 UFC) heeft alle vier zijn UFC-overwinningen met een beslissing gewonnen.

– Tim Elliott won The Ultimate Fighter: Tournament of Champions en kreeg hiermee een titelgevecht tegen de kampioen Demetrious Johnson.

– Jake Matthews (16-4 MMA, 10-4 UFC) staat 6-1 sinds zijn overstap naar de UFC Welterweight divisie.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »