breaking news

UFC 225: Feiten en weetjes

June 9th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
UFC 225: Feiten en weetjes
UFC
0

De Ultimate Fighting Championship (UFC) keert aanstaande zaterdag 9 juni terug naar Chicago voor UFC 225. De kaart wordt beschouwd als de absolute top met namen als Robert Whittaker, Alistair Overeem, Rafael dos Anjos en Joseph Benavidez. Grote namen die enkele opmerkelijke en interessante feiten en weetjes kennen.

– Robert Whittaker is de enige Nieuw-Zeelandse UFC kampioen. Collega’s als Mark Hunt en James Te-Huna hebben nooit het goud gewonnen.

– Whittaker staat 7-0 sinds zijn overstap naar de Middleweight divisie in november 2014. Daarvoor vocht hij in de Welterweight divisie.

– Whittaker heeft een overwinningsreeks van 8. Hij heeft hiermee de langste actieve overwinningsreeks binnen de UFC Middleweight divisie.

– Whittaker weet 84.4% van de takedowns te blokkeren. Alleen Middleweight vechters Krzysztof Jotko (87%) en Yushin Okami (84.6%) zijn beter.

– Yoel Romero heeft 7 keer met knock-out gewonnen binnen de UFC Middleweight divisie. Alleen Anderson Silva (8) en Thiago Santos (8) hebben meer knock-outs op hun naam staan.

– Romero is een van de twee UFC vechters met twee flying knee knock-outs op zijn record. Diego Sanchez heeft er ook twee op zijn naam staan.

– Rafael Dos Anjos kan de vijfde vechter in de geschiedenis van de promotie worden met twee wereldtitels op zijn schouder.

– Dos Anjos is de enige Braziliaanse UFC Lightweight kampioen in de geschiedenis van de promotie.

– Colby Covington heeft 41 takedowns gemaakt in zijn laatste negen UFC gevechten.

– Holly Holm gaat voor de derde keer het gevecht aan in de UFC Women’s Featherweight divisie. Ze heeft nog nooit een partij gewonnen in deze klasse.

– Holm heeft twee head-kick knock-outs op haar naam staan. Geen andere vrouwelijke UFC atleet heeft dit ook op haar record staan.

– Andrei Arlovski staat voor de 26ste keer op het canvas voor een UFC Heavyweight partij. Alleen Frank Mir (27) heeft vaker gevochten.

– Arlovski heeft een totale UFC vechttijd van 3 uur, 18 minuten en 13 seconden op zijn naam staan. Alleen Roy Nelson (3:22:33) heeft meer UFC heavyweight vechtersuren gemaakt.

– Arlovski heeft samen met Frank Mir het record van meeste UFC Heavyweight overwinningen. Ze hebben beide 16 keer gewonnen. Arlovski kan tijdens dit evenement geschiedenis schrijven.

– Arlovski heeft met 82.8% het hoogste takedown verdediging percentage. Geen andere UFC Heavyweight heeft een betere takedown defence.

– Carla Esparza was de aller eerste UFC Women’s Strawweight kampioen. Ze verloor haar titel in 2015 van Jedrzejczy tijdens UFC 185.

– Rashad Evans heeft samen met Ryan Bader 20 keer gevochten voor de UFC Light-Heavyweight divisie. Geen andere vechter heeft meer partijen op zijn naam staan.

– Evans heeft nog nooit eerder gevochten tijdens de UFC prelims.

– Joseph Benavidez stapt voor de 13de keer de Octagon binnen voor een UFC Flyweight gevecht. Hij staat dan gelijk met de kampioen Demetrious Johnson voor meeste UFC Flyweight gevechten.

– Sergio Pettis heeft al zijn UFC partijen gewonnen op punten.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »