breaking news

UFC 222: Fightweek met Bob Schrijber

February 28th, 2018 | by Redactie
UFC 222: Fightweek met Bob Schrijber
UFC
0

Aanstaande zaterdag staat UFC 222 op het programma met een Nederlander op de kaart. Stefan Struve zal het hier op gaan nemen tegen Andrei Arlovski. Bob Schreiber neemt ons mee achter de schermen tijdens de laatste paar dagen voor het gevecht.

27-02-2018
Ja is reizen mijn hobby ? Nee, daar kan ik heel kort in zijn. Gewoon nee, maar soms moet je, kan het niet anders want een vriend laat je niet in de steek. Ik heb namelijk een missie. UFC 222 op 3 maart aanstaande in Las Vegas waar Stefan Struve tegen Andrei Arlovski op de kaart staat en ik moet Stefan waar ik maar kan hierin en hiermee steunen. Ik heb de wereld al 100 maal rond gevlogen, zowel heen als terug en wat ik altijd zeg, ik ben niet meer nieuwsgierig hoe de Eskimo zijn stokbroodje eet. Hoef de zon niet meer op te zien komen op welke tropische bestemming dan ook. En dan het aller ergste facet van vliegen, uren met jankende, krijsende kleine kinderen in één kleine ruimte zitten wat ook nu weer het geval was. De laatste drie uur van Miniapolis naar Vegas twee baby’s, ik zeg TWEE baby’s die voor mij zaten met hun ouders, non stop krijsen, echt non stop krijsen. Na een uur krijg je zelfs als weldenkend mens bijna een tor in je kop. Waarom ga je met kleine kinderen, baby’s zulke grote afstanden vliegen ? Ga gvd naar een camping met die koters als je perse met ze op vakantie wil. Nee een baby, een klein kind uren aan luchtdruk verschil bloot stellen. Van ze eisen dat ze stil moeten zitten en stil moeten zijn ? Wat kan ik hier kwaad om worden, nee ik kan wel zeggen razend van worden. Daarnaast ik ben een week weg van mijn sportschool en het ergste, een week weg van mijn vrouw Irma Verhoeff Maar goed wat ik al zeg, soms moet je, soms kan het niet anders.

Na 15 uur vliegen, overstappen, weer opstijgen, een man voor me met vreselijke roos in zijn haar wat op een sneeuwstorm leek, 4 films gekeken, wat muziek geluisterd en me helemaal de koelere moeten haasten bij de overstap en dan toch eindelijk in Las Vegas.

Dit heeft dan even niets met de sport of met de UFC te maken, maar wil ik toch even gezegd hebben. Wat zijn die mensen van de border controle in de US toch niet normaal onvriendelijk. Je zou toch zeggen dat is het eerste gezicht bij binnenkomst, het entree van je land, de mensen waar jij je welkom bij moet voelen als gast. Het is moeilijk te omschrijven, maar deze mensen staan hier toch echt heel anders in. Wat een aso’s, zoveel onvriendelijkheid op zo weinig vierkante meters op een vliegveld. Je zou bijna het eerste de beste vliegtuig terug nemen als dit het visite kaartje van het land zou moeten zijn. Ik had heel attent wat kaasjes op Schiphol gekocht om cadeau te doen aan mensen die ik ken. Kaasjes, stroopwafels doen het altijd goed bij de Amerikaan. Maar niet bij de douane van dit land. Kaasjes werden gevonden in mijn hand bagage waarna ik direct mijn koffer moest openen. Oei, hier kwamen 8 pakjes stroopwafels tevoorschijn. Wat ik daarmee ging doen ? Na 15 uur reizen, zo gaar als een klontje dus niet meer scherp vertelde ik de man als grap dat ik ze op ging roken. Of ik de leukste thuis was vroeg de man ? Nee dat is mijn vrouw was hierop mijn antwoord……… oei …… Ja dit was dus verkeerd geplande humor. Hierna betrad er direct een nog grotere klootzak het “toneel” die, ja echt letterlijk een nog grotere klootzak dan die andere was. M’n hele koffer ging onderste boven en beide heren namen uitgebreid de tijd voor wat weet ik eigenlijk niet. Gelukkig was dit gevalletje op mijn eind bestemming Vegas anders had ik een eventuele aansluitende vlucht gegarandeerd gemist. Maar goed, de chauffeurs van de UFC stonden klaar om mij op te vangen waarna ik naar het hotel werd gebracht.
In het hotel aan gekomen waren Lex McMahon (manager van Stefan) en Stefan ook gearriveerd vanuit Florida. Ingecheckt, waarna ik als eerste een grote kouwe kletser soldaat heb gemaakt. Zo één met zo’n lekkere witte kraag en te koud is om in één keer naar binnen te gieten. Maar goed, wat een dag, pffffff. Na die kouwe kletser ben lekker naar het mandje gegaan want het was al weer laat in de nacht. Mensen morgen weer een nieuwe dag !

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland 

Comments are closed.

Translate »