breaking news

UFC 211 uitgebreid met Frankie Edgar tegen Yair Rodríguez

March 9th, 2017 | by Stefan Van Erp

UFC 211 is verrijkt met wederom een topgevecht. In de Featherweight divisie zullen Frankie Edgar en Yair Rodriguez de degens gaan kruisen. Beide atleten staan in de top 10 van de divisie en zullen zich verder op willen werken om uiteindelijk een titelgevecht te krijgen

Frankie Edgar (MMA 20-5-1/UFC 14-5-1) is al jarenlang een van de topcontenders in de UFC Featherweight divisie. De voormalig Lightweight kampioen heeft onder meer overwinningen op Chad Mendes, Charles Oliveira, Gray Maynard, Cub Swanson en wist maar liefst driemaal MMA legende BJ Penn te verslaan. Edgar vocht afgelopen juli op UFC 200 tegen Jose Aldo voor de UFC Interim Featherweight Titel. Aldo die een paar jaar eerder ook al van Edgar won, flikte dat kunstje opnieuw. Daarna mocht Edgar in zijn New York het opnemen tegen hardhitter Jeremy Stephens. Het gevecht maakte de 3 ronden vol en Edgar won via een Unanimous Decision.

Yair Rodríguez (MMA 9-1/UFC 6-0) is een 24-jarige MMA vechter uit Mexico. Hij draagt de zwarte band in Taekwondo en voelt zich voornamelijk thuis in het boksen. Rodriguez kwam via het eerste seizoen van TUF Latin America de UFC binnen. Rodriguez won dat seizoen door in de finale Leonardo Morales te verslaan. In zijn professionele MMA carrière heeft hij een record weten te behalen van 9 win partijen en slechts één verlies partij. Hij heeft gewonnen van onder andere Alex Caceres, Andre Fili en Charles Rosa. In zijn laatste gevecht, tijdens het Main Event van UFC Fight Night 103 nam Rodríguez het op tegen voormalig Lightweight kampioen BJ Penn. Tijdens dit gevecht werd duidelijk dat Rodríguez een forse maat te groot was voor Penn en domineerde met zijn snoeiharde trappen de partij. Uiteindelijk was het na 24 seconde in de tweede ronde een front kick gevolgd door een stotenregen die ervoor zorgde dat de TKO overwinning naar Rodríguez ging.

Houd MMA DNA in de gaten voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »