breaking news

UFC 208 verrijkt met Anderson Silva vs. Derek Brunson

January 14th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft Dana White via zijn Social Media accounts bekend gemaakt dat Anderson Silva het zal opnemen tegen Derek Brunson tijdens UFC 208 in Brooklyn, New York. Het Middleweightgevecht zal plaatsvinden op 11 Februari 2017 in het Barclays Center. Het gevecht zal deel uitmaken van de PPV/Main Card.

Anderson Silva (MMA 33-8-0-1/UFC 16-4-0-1) is een van de allergrootste MMA vechters die de sport ooit heeft gekend. De Braziliaan die voordat hij de UFC binnen kwam onder meer de Cage Rage en de Shooto titel won bezit nog altijd het record van langst zittende UFC Kampioen aller tijden. Liefst 2457 dagen was Anderson Silva tussen 2006 en 2013 de allerbeste in zijn gewichtsklasse. Onder meer mannen als Rich Franklin (2x), Nate Marquardt, Demian Maia, Chael Sonnen (2x) en Vitor Belfort werden verslagen. Tien succesvolle titelverdedigen had de Braziliaan in de UFC, en tussendoor vocht hij ook nog af en toe een los gevecht een gewichtsklasse hoger. Silva zal altijd een van de grootsten blijven, maar heeft sinds Oktober 2012 geen officiële MMA wedstrijd meer gewonnen. Zo werd er tweemaal verloren tegen Chris Weidman (de man waaraan hij zijn titel verloor) en liep Anderson Silva in het tweede gevecht een ernstige beenblessure op. Silva herstelde en kwam terug tegen Nick Diaz. Silva won via Unanimous Decision, maar deze overwinning werd later omgezet in een No Contest nadat Silva werd betrapt op gebruik van verboden middelen. Silva keerde ruim een jaar later terug in Londen tegen Michael Bisping. Silva verloor een controversiële Unanimous Decision. In Juli vorig jaar stapte Silva als last minute replacement in om tegen Kampioen Daniel Cormier te vechten in een ”non-title bout”. Cormier won via Unanimous Decision.

Derek Brunson (MMA 16-4/UFC 7-2) was bezig aan een indrukwekkende reeks KO’s. Brunson won vier van zijn laatste vijf partijen via (T)KO alvorens hij afgelopen November in Australië Robert Whittaker tegenover zich had. Whittaker was meer behouden dan Brunson en wist de Amerikaan laat in de eerste ronde ”aan” te slaan. Whittaker finishte en zorgde ervoor dat niet Brunson maar hijzelf voorlopig mag dromen van een toekomstig titelgevecht. Derek Brunson begon zijn professionele MMA carrière in 2010. In 2012 debuteerde hij voor de UFC met een overwinning op Chris Leben. Inmiddels heeft Brunson een record in de UFC opgebouwd van 7 overwinningen en 2 nederlagen. Brunson staat nummer 8 in de Middleweight ranking van de UFC en is een voormalig NCAA Division 2 worstelkampioen. Een overwinning tegen Silva zal hem in ieder geval een plaatsje doen stijgen (Silva staat #7 gerankt).

Leave a Reply

Translate »