breaking news

UFC 202 : De 5 Debutanten

August 16th, 2016 | by Marcel Dorff
UFC 202 : De 5 Debutanten
UFC
0

Zoals wel vaker bij UFC evenementen zijn er vechters die hun UFC debuut maken. Ook ditmaal zijn er een aantal vechters die voor het eerst een voetstap in de Octagon zetten. Hieronder bespreken we de vijf debutanten van aankomend weekend.

Marvin Vettori (MMA 10-2)

Marvin Vettori is een 22-jarige Welterweight uit Mezzocorona, Trentino, Italië. Vettori komt normaal gesproken uit voor Stabile Fight Team, maar traint sinds zijn laatste gevechten voor de Venator organisatie mee bij Rafael Cordeiro in de Kings MMA Gym in Anaheim, Californië. Vettori is zeer sterk op de grond en wist onder andere UFC veteraan Igor Araújo in zijn meest recente gevecht via Guillotine Choke te finishen. Vettori won zijn laatste 5 gevechten bij de Venator organisatie, waardoor hij de interesse van de UFC gewekt zal hebben. Vettori vecht aankomende zaterdag tijdens de allereerste prelim tegen Braziliaan Alberto Uda.

Max Griffin (MMA 12-2)

Max ”Pain” Griffin is een 30-jarige Welterweight uit Sacramento, Californië. Griffin komt uit voor Marinoble’s Martial Arts. Voor Griffin is de UFC geen onbekend gebied. Griffin probeerde via de Eliminatiegevechten van TUF 16 in 2012 al eens eerder de UFC binnen te komen. Dit mislukte destijds. Inmiddels heeft Griffin titels gewonnen in organisaties als WFC, ISCF & Tachi Palace Fights. In zijn meest recente gevecht versloeg Griffin de UFC veteraan David Mitchell. Ook heeft hij overwinningen op mannen als Kito Andrews & Waachiim Spiritwolf, namen die bij hardcore MMA fans een belletje zal doen rinkelen. Griffin vecht tijdens het tweede gevecht op de early prelims tegen American Top Team’s Colby Covington.

Chris Avila (MMA 5-2)

Chris Avila is een 23-jarige Featherweight uit Lodi, Californië. Avila komt uit voor Kron Gracie Jiu Jitsu en staat beter bekend als een van de trainingsmaatjes van Nate Diaz. Het lijkt erop dat Avila door de UFC is gecontracteerd als voorproefje op het Main Event van de avond. Zijn tegenstander (Artem Lobov) is namelijk de vaste trainingspartner van Conor McGregor. McGregor vecht zoals bekend dus tegen Nate Diaz later die avond. Of Avila het niveau van de UFC aan kan is daarom ook nog maar af te wachten, maar diezelfde vraag kun je ook stellen aan zijn tegenstander. Lobov verloor zijn beide partijen in de UFC, en lijkt hier zijn laatste kans te hebben. Avila vecht tijdens het tweede gevecht van de normale prelims dus tegen de Russische Ier Artem Lobov.

Mike Perry (MMA 7-0)

”Platinum” Mike Perry is 24-jarige Welterweight uit Altamonte Springs, Florida. Perry vecht vanuit een UFC Gym in Winter Springs. Perry vervangt Sultan Aliev op 16 dagen ”notice”. De Amerikaanse Perry is de huidige Battleground MMA kampioen. Ook heeft hij een winstpartij tegen UFC veteraan Jon Manley. Perry wordt gezien als een groot talent, en mag nu door het uitvallen van Aliev zich meteen laten zien op een PPV/Main Card. Mike Perry zal het opnemen tegen de Zuid-Koreaan Hyun Gyu Lim. Beide mannen openen de PPV/Main Card.

Sabah Homasi (MMA 11-5)

Sabah ”The Punisher” Homasi is een 27-jarige Welterweight uit Wellington, Florida. Homasi komt uit voor American Top Team. Mensen die TUF 21 hebben gevolgd zullen zich Homasi herinneren. Homasi verloor van Blackzilian Carrington Banks en kwam niet in aanmerking voor een contract in de UFC. Met het uitvallen van Sean Strickland kwam de UFC alsnog bij Homasi uit waardoor hij zijn debuut zal maken op 10 dagen ”notice” voor de organisatie. Homasi versloeg in zijn meest recente gevecht voormalig UFC Titeluitdager Jorge Patino. Homasi zal het opnemen tegen niemand minder dan Tim Means. Beide mannen zullen het tweede gevecht van de PPV/Main Card verzorgen.

Leave a Reply

Translate »