breaking news

UFC 1 The Beginning: Precies 24 jaar geleden

November 12th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
UFC 1 The Beginning: Precies 24 jaar geleden
UFC
0

Precies 24 jaar geleden was het aan de McNichols Sports Arena van Denver Colorado om gastheer te zijn van het allereerste Ultimate Fighting Championship evenement. UFC 1 maakte gebruik van een acht-mans toernooi met 50,000 Dollar als prijs. De gevechten waren nog onbekend met gewichtsklasse, ronde’s, time-outs of juryleden. Er waren slechts twee regels opgesteld: Niet bijten, en niet prikken in het oog. Vechters die zich niet hielden aan deze regel, kregen een boete van 1,500 Dollar. Gevechten konden alleen beëindigd worden met een submission, knock-out of opgaven.

Onder andere Bill Wallace, Ariel Helwani en Royce Gracie blikken terug op het eerste evenement:

De uitslagen van UFC 1:

Het was aan de Nederlandse Gerard Gordeau om als aller eerste vechter een voet te zetten in de wereld beroemde Octagon van de UFC. Het eerste gevecht ging tussen de Nederlandse Savate specialist Gerard Gordeau en de Hawaiïaanse Sumoworstelaar Teila Tuli.
Gordeau wist vrij snel Tuli neer te krijgen, en haalde vervolgens vernietigend uit met met een trap tegen het hoofd van Tuli die al tegen de kooi op de grond zat. Gevolg, wedstrijd werd gestopt en Gordeau ging door naar de halve finales met een gebroken hand. (Na het evenement kwam Gordeau erachter dat hij nog twee tanden van Teila Tuli in zijn voet had zitten).

Bokser Kevin Rosier was Gordeau’s volgende tegenstander. Opnieuw wist Gordeau binnen 1 minuut zijn tegenstander af te stoppen. Rosier’s ‘corner’ greep in en het gevecht werd gestopt.
In de finale zou de Hagenees Gordeau het opnemen tegen de Braziliaan Royce Gracie. Gracie de BJJ specialist had iedereen verbaasd door de finale te halen. Hij versloeg Art Jimmerson en favoriet Ken Shamrock (beiden dmv submission). Ook Gordeau werd verrast door het sterke grondwerk van Gracie. Een Rear Naked Choke submission zorgde ervoor dat Gracie het toernooi won. Gracie hield de ‘Choke’ erg lang vast, dit omdat Gordeau hem even daarvoor in zijn oor had gebeten.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »