breaking news

Tyson Fury verslaat Deontay Wilder en is de nieuwe WBC heavyweight kampioen

February 23rd, 2020 | by Redactie
Tyson Fury verslaat Deontay Wilder en is de nieuwe WBC heavyweight kampioen
Boksen
0

Tyson Fury doet wat hij in zijn vorige gevecht met Deontay Wilder niet kon. Hij verslaat Deontay Wilder via TKO en is de nieuwe WBC heavyweight kampioen.

Toen Tyson Fury voorafgaand aan zijn gevecht met Deontay Wilder zei dat hij voor de knock-out ging loog hij niet. Vanaf de eerste ronde zette hij Wilder onder druk, waar zijn tegenstander het ontzettend lastig mee had. Maar het bleef uitkijken voor de gigantische rechter van Wilder, die hij er zo af en toe zonder succes overheen gooide.

De constante druk van Fury op Wilder werd hem in de derde ronde bijna fataal. Fury raakte Wilder met een rechterhoek waardoor Wilder naar de grond ging. Hij stond op en kreeg acht tellen. Maar vanaf dat moment was het gevecht eigenlijk al over. Wilder stond niet meer stevig op zijn voeten en er kwam constant bloed uit zijn linkeroor. Fury rook bloed, maar het duurde even voordat hij het gevecht op slot kon gooien. Fury won elke ronde en de coaches van Wilder hadden in de zevende ronde genoeg gezien. Ze namen hun vechter in bescherming en gooiden, nadat Fury een barrage van stoten op Wilder had geland, de handdoek in de ring.

De wedstrijd eindigde, zoals Fury voorspelt had, in een TKO en “The Gypsy King” werd uitgeroepen tot de nieuwe WBC heavyweight kampioen van de wereld.

Tweet 20

Comments are closed.