breaking news

Tyron Woodley vs. Leon Edwards dient als Main Event voor UFC Londen

January 17th, 2020 | by Marcel Dorff
Tyron Woodley vs. Leon Edwards dient als Main Event voor UFC Londen
UFC
0

Voormalig Welterweight kampioen Tyron Woodley keert voor het eerst terug in de Octagon nadat hij zijn titel verloor tegen Kamaru Usman. Woodley zal in “hostile territory” Leon Edwards moeten proberen te bedwingen. Beide mannen treffen elkaar tijdens het Main Event van UFC Fight Night 171 in Londen, Engeland. MMA Junkie maakte eerder bekend dat er een mondelinge overeenkomst was, inmiddels is de partij door ESPN bevestigd voor 21 maart 2020.

Tyron Woodley (MMA 19-4-1/UFC 9-3-1) kwam via de samensmelting van Strikeforce en de UFC in 2013 de organisatie binnen. Woodley won onder meer van Carlos Condit, Dong Hyun Kim en Kelvin Gastelum. Hierna zou hij vechten tegen Johny Hendricks voor de #1 contenderspot. Echter was Hendricks te zwaar een dag voor het gevecht en werd het gevecht gecanceld. De UFC beloofde Woodley zijn titleshot, en kwam tot verrassing van velen ook eens haar woorden na. Woodley mocht het eind Juli 2016 opnemen tegen Kampioen Robbie Lawler. De man met een ijzeren kin werd door de uitdager KO geslagen, waardoor Woodley kampioen werd in de Welterweight divisie werd. Woodley verdedigde zijn titel tijdens UFC 205 in New York. Na vijf rondes stond er een Majority Draw op het bord tegen Stephen Thompson. Bij een Draw blijft de Kampioen ook de Kampioen, waardoor Woodley zijn titel behield. De UFC twijfelde echter niet en plande een rematch in. Ditmaal wist Woodley het gevecht via Majority Decision te winnen. Woodley moest het vervolgens tijdens UFC 214 in Juli 2017 opnemen tegen BJJ Wizard Demian Maia. Woodley blesseerde zijn schouder vroeg in het gevecht, maar wist ondanks dat gegeven liefst 24 takedowns van Maia te stoppen. Woodley won het gevecht uiteindelijk via Unanimous Decision. Woodley werd vervolgens gematcht tegen de ongeslagen Engelsman Darren Till. Woodley verdedigde tijdens UFC 228 zijn titel wederom met succes. Till werd via D’Arce Choke Submission in de tweede ronde verslagen. Vervolgens moest Woodley in Maart 2019 zijn titel gaan verdedigen tegen Kamaru Usman. Echter was het Usman die met een ongelooflijk sterke performance Woodley de gehele partij zowel staand als op de grond wist te domineren. Woodley verloor dan ook zijn titel via Unanimous Decision. Vervolgens plande de UFC een rematch in tussen Woodley en Robbie Lawler tijdens UFC Minneapolis in Juni 2019. Echter raakte Woodley geblesseerd en ging de partij niet door.

Embed from Getty Images

Leon Edwards (MMA 18-3/UFC 10-2) is de voormalig Lonsdale BAMMA Welterweight Kampioen. Mede hierdoor tekende hij in 2014 een contract voor de UFC. Edwards verloor tot dusverre van Claudio Silva en Kamaru Usman, maar won van Seth Baczynski, Pawel Pawlak en in Rotterdam van Dominic Waters. Edwards staat bekend om zijn zeer agressieve stand-up game, en dat spreidde hij tentoon tegen Seth Baczynski. Een KO binnen 8 seconden wat hem de Performance of the Night bonus opleverde. Edwards heeft ook tevens een sterke groundgame, maar vecht bij voorkeur staand. Ondanks dit gegeven wist hij de Rus Albert Tumenov in Oktober 2016 in Manchester via een Rear Naked Choke Submission in de derde ronde te finishen. Door deze overwinning leek Edwards kortbij een Top 15 klassering te zitten. Dit kwam er echter niet van. Begin 2017 maakte Edwards opnieuw zijn opwachting in Engeland, ditmaal vocht hij in Londen tegen de Braziliaanse Amerikaan Vicente Luque. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Edwards uiteindelijk via Unanimous Decision. Daarna wist hij wederom te winnen in Rotterdam. Hij deed dit tegen Bryan Barbarena. Edwards was qua worstelen beter en won via Unanimous Decision. De Engelsman keerde vervolgens terug in de Octagon in Maart 2018 tijdens UFC Londen. De Poolse Duitser Peter Sobotta was de tegenstander. In een zeer over en weer gaand gevecht was het uiteindelijk Edwards die één seconde voor het einde van het gevecht via TKO de overwinning wist te pakken. Vervolgens mocht Edwards zijn eerste Main Event gevecht voor de UFC gaan vechten. In Singapore stond de Engelsman tegenover Donald Cerrone. Edwards won de eerste drie rondes en pakte uiteindelijk via Unanimous Decision de overwinning. Edwards maakte vervolgens pas in Maart 2019 weer zijn opwachting in de Octagon. Tijdens UFC Londen versloeg Edwards de IJslander Gunnar Nelson via Split Decision. Edwards zou vervolgens tijdens UFC San Antonio het Main Event vechten tegen voormalig Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos. Edwards vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »