breaking news

Tyron Woodley treft Darren Till in het Main Event van UFC 228 in Dallas

July 25th, 2018 | by Marcel Dorff
Tyron Woodley treft Darren Till in het Main Event van UFC 228 in Dallas
UFC
0

Het gaat er dan toch echt van komen. Dana White heeft laten weten aan Brett Okamoto van ESPN dat Tyron Woodley op 8 September 2018 zijn Welterweight titel op het spel zal zetten tegen de ongeslagen Engelsman Darren Till. De UFC wilde in eerste instantie Woodley tegen interim Kampioen Colby Covington als Main Event voor UFC 228 in Dallas hebben. Echter was Covington herstellende van een neusoperatie en wilde de UFC er niet op wachten. Covington zal bij de start van het gevecht tussen Woodley en Till zijn Interim titel kwijt zijn. Woodley en Till ontmoeten elkaar in de Octagon van het American Airlines Center.

Tyron Woodley (MMA 18-3-1/UFC 8-2-1) kwam via de samensmelting van Strikeforce en de UFC in 2013 de organisatie binnen. Woodley won onder meer van Carlos Condit, Dong Hyun Kim en Kelvin Gastelum. Hierna zou hij vechten tegen Johny Hendricks voor de #1 contenderspot. Echter was Hendricks te zwaar een dag voor het gevecht en werd het gevecht gecanceld. De UFC beloofde Woodley zijn titleshot, en kwam tot verrassing van velen ook eens haar woorden na. Woodley mocht het eind Juli 2016 opnemen tegen Kampioen Robbie Lawler. De man met een ijzeren kin werd door de uitdager KO geslagen, waardoor Woodley kampioen werd in de Welterweight divisie werd. Woodley verdedigde zijn titel tijdens UFC 205 in New York. Na vijf rondes stond er een Majority Draw op het bord tegen Stephen Thompson. Bij een Draw blijft de Kampioen ook de Kampioen, waardoor Woodley zijn titel behield. De UFC twijfelde echter niet en plande een rematch in. Ditmaal wist Woodley het gevecht via Majority Decision te winnen. Woodley moest het vervolgens tijdens UFC 214 in Juli 2017 opnemen tegen BJJ Wizard Demian Maia. Woodley blesseerde zijn schouder vroeg in het gevecht, maar wist ondanks dat gegeven liefst 24 takedowns van Maia te stoppen. Woodley won het gevecht uiteindelijk via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Darren Till (MMA 17-0-1/UFC 5-0-1) is een ongeslagen Engelse vechter die al bijna zijn gehele MMA carrière in Brazilië bivakkeert. Till begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Binnen twee jaar had Till een ongeslagen record van 12-0 en belde de UFC aan. Till werd gevraagd om een short-notice partij te vechten tegen de Braziliaan Wendell Oliveira. Till nam het gevecht aan, en versloeg Oliveira via KO in de tweede ronde. Vervolgens mocht de man uit Liverpool zijn tweede gevecht voor de UFC vechten tegen de op dat moment eveneens ongeslagen Deen Nicolas Dalby. Till won de eerste twee rondes en leek de partij in de zak te hebben. Echter was Till zwaar vermoeid en aangeslagen in de derde ronde. Hierdoor won Dalby op twee judges scorecards de derde ronde met 10-8. Hierdoor was de uiteindelijke score een Majority Draw en bleven beide mannen ongeslagen. Till had mede door blessures, en naar eigen zeggen door laksheid van de UFC anderhalf jaar niet meer gevochten. Daar kwam in Mei 2017 verandering in toen de Engelsman in Zweden het opnam tegen Jessin Ayari. Till won het gevecht via Unanimous Decision en bleef ongeslagen. Vervolgens werd in September 2017 tijdens UFC Rotterdam gevochten tegen de Serviër Bojan Velickovic. In een zeer amusante partij wist Till uiteindelijk zijn tegenstander tweemaal knockdown te slaan en uiteindelijk via Unanimous Decision te winnen. Till keerde nog geen maand later terug tijdens het Main Event van UFC Gdansk tegen Donald Cerrone. Till maakte naam voor zichzelf door Cerrone via TKO in de eerste ronde te finishen. Hiermee zorgde Till ervoor dat de UFC interesse had om een evenement te organiseren in Liverpool. Dit evenement kwam er in Mei 2018. Till vocht tijdens het Main Event tegen Stephen Thompson. Na een zeer evenwichtig gevecht was het Till die via Unanimous Decision wist te winnen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »