breaking news

Tyron Woodley bevestigt ”Wonderboy Rematch” voor UFC 209

January 10th, 2017 | by Marcel Dorff

Tyron Woodley heeft tijdens zijn podcast ”The Morning Wood” laten weten dat hij op 4 Maart 2017 tijdens UFC 209 in Las Vegas, Nevada zal vechten tegen Stephen Thompson. Dit Welterweight Titelgevecht is een rematch van het gevecht dat beide mannen hadden tijdens het Co-Main Event van UFC 205. Dat gevecht eindigde in een Majority Draw waardoor Woodley de Kampioen bleef. De UFC heeft Woodley’s ”announcement” inmiddels bevestigd.

Tyron Woodley (MMA 16-3-1/UFC 6-2-1) kwam via de samensmelting van Strikeforce en de UFC in 2013 de organisatie binnen. Woodley won onder meer van Carlos Condit, Dong Hyun Kim en Kelvin Gastelum. Hierna zou hij vechten tegen Johny Hendricks voor de #1 contenderspot. Echter was Hendricks te zwaar een dag voor het gevecht en werd het gevecht gecanceld. De UFC beloofde Woodley zijn titleshot, en kwam tot verrassing van velen ook eens haar woorden na. Woodley mocht het eind Juli opnemen tegen Kampioen Robbie Lawler. De man met een ijzeren kin werd door de uitdager KO geslagen, waardoor Woodley kampioen is in de Welterweight divisie werd. Woodley verdedigde zijn titel tijdens UFC 205 in New York. Na vijf rondes stond er een Majority Draw op het bord tegen Stephen Thompson. Bij een Draw blijft de Kampioen ook de Kampioen, waardoor Woodley nu opnieuw zijn titel mag verdedigen tegen Stephen Thompson.

Stephen Thompson (MMA 13-1-1/UFC 8-1-1) kwam in 2012 op een spectaculaire manier de UFC binnen. Hij won via een Headkick KO tegen Dan Stittgen. Vervolgens verloor Thompson vrij kansloos zijn enige gevecht uit zijn professionele carrière. Veteraan Matt Brown was te sterk voor de jonge karateka. Hierna wist Thompson maar liefst zes gevechten achter elkaar te winnen, waaronder drie stoppages tegen Robert Whittaker, Jake Ellenberger en Johnny Hendricks. Maar ook een Unanimous Decision tegen zowel Patrick Cote als Rory MacDonald. Die laatste overwinning leverde hem een titelgevecht op tegen Kampioen Tyron Woodley. Mede door een 10-8 ronde voor Woodley bleef de titel in het bezit van de Kampioen via een Majority Draw. Nu mag Thompson voor de tweede keer gaan proberen om de titel te pakken.

pixlr_20170110010004068

Leave a Reply

Translate »