breaking news

Tyjani Beztati vecht voor titel tegen Sitthichai in Lille

April 6th, 2018 | by Stefan Van Erp
Tyjani Beztati vecht voor titel tegen Sitthichai in Lille
GLORY
0

Tyjani Beztati mag voor de GLORY Lightweight titel vechten tijdens GLORY 52 op 12 mei aanstaande in Lille. tegen Sitthichai Sitsongpeenong . Beztati is de huidige nummer 3 gerankte Lightweight van GLORY en won onlangs zijn laatste partij tegen Anil Cabri via een verwoestende headkick in de eerste ronde. Sittichai is de onbetwiste kampioen en is sinds hij de titel heeft niet meer in problemen gekomen. 

Sitthichai Sitsongpeenong (115-30-5/GLORY 8-1-0) wordt gezien als 1 van de beste Pound for Pound vechters binnen GLORY. De 26-jarige Thai won in 2016 tijdens GLORY 31 in Amsterdam door Robin van Roosmalen te verslaan via een Split Decision. Sitthichai verdedigde daarna tweemaal succesvol zijn titel tegen Marat Grigorian (Decision) en Dylan Salvador (TKO). Sitthichai staat bekend om zijn gave techniek en harde trappen. Omdat GLORY niet direct een contender voor Sitthichai had besloot de Thai mee te doen aan een toernooi in China. Hier won hij 4 partijen en kroonde zich tot Wu Lin Feng wereldkampioen. Nu heeft GLORY met Baya een duidelijke contender voor de Thai en mocht hij zich op gaan maken voor zijn derde titelverdediging. Deze keer was Christian Baya zijn tegenstander. Sitthichai overtuigde wederom en wist Baya de hele partij te controleren en uiteindelijk met een Unanimous Decision aan het langste eind te trekken.

Tyjani Beztati (16-2-0/GLORY 6-1-0) is een van de toptalenten die GLORY rijk is. Zo wist hij tijdens GLORY 36 in Oberhausen te winnen via een Unanimous Decision tegen Andrej Bruhl. Tijdens GLORY 39 in Brussel vocht Beztati tegen Sabri Ben Henia. Beztati domineerde de partij en won via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht hij tegen Youssef Assouik in Den Bosch. Daar liet Beztati zien over een grote hoeveelheid vechtlust te beschikken. Nadat Beztati in de eerste ronde 8 tellen kreeg vocht hij zich terug en won uiteindelijk via een Unanimous Decision. Vervolgens was de sterke Thai Sitmonchai zijn tegenstander. Beztati vocht de partij op een volwassen manier uit en won via een Decision. Daarna nam Beztati deel aan het Lightweight Contender toernooi. Nadat hij in de eerste partij Niclas Larsen versloeg via een decision kwam hij in de finale net te kort tegen Stoyan Koprivlenski en verloor zo voor het eerst in GLORY. Beztati komt uit voor The Colosseum uit Utrecht. Zijn aanvallende stijl brengt het publiek regelmatig op de planken. “The Wonderboy” is slechts 20 jaar en lijkt een mooie toekomst voor zich te hebben. Zo toonde hij ook zijn kwaliteiten tijdens GLORY 51 in Rotterdam. Tegen Anil Cabri won Beztati met een verwoestende Head Kick op KO. Door deze overwinning wist Beztati al dat hij dicht bij een titelgevecht zit. Het titelgevecht dat er nu dus gaat komen.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

 

Comments are closed.

Translate »