breaking news

Tyjani Beztati en Massaro Glunder maken opwachting in Rotterdam

January 15th, 2018 | by Stefan Van Erp
Tyjani Beztati en Massaro Glunder maken opwachting in Rotterdam
GLORY
0

GLORY Rotterdam is zo goed als compleet. Nadat eerder het Welterweight Contender toernooi en de partij tussen Doumbé en Nabiyev bekend werden gemaakt vechten ook Tyjani Beztati en Massaro Glunder in Rotterdam. Beztati gaat het opnemen tegen Josh Jauncey en Massaro Glunder vecht tegen Victor Pinto. 

Tyjani Beztati vs. Josh Jauncey

Tyjani Beztati (14-2-0/GLORY 4-1) is een van de toptalenten die GLORY rijk is. Zo wist hij tijdens GLORY 36 in Oberhausen te winnen via een Unanimous Decision tegen Andrej Bruhl. Tijdens GLORY 39 in Brussel vocht Beztati tegen Sabri Ben Henia. Beztati domineerde de partij en won via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht hij tegen Youssef Assouik in Den Bosch. Daar liet Beztati zien over een grote hoeveelheid vechtlust te beschikken. Nadat Beztati in de eerste ronde 8 tellen kreeg vocht hij zich terug en won uiteindelijk via een Unanimous Decision. Vervolgens was de sterke Thai Sitmonchai zijn tegenstander. Beztati vocht de partij op een volwassen manier uit en won via een Decision. Daarna nam Beztati deel aan het Lightweight Contender toernooi. Nadat hij in de eerste partij Niclas Larsen versloeg via een decision kwam hij in de finale net te kort tegen Stoyan Koprivlenski en verloor zo voor het eerst in GLORY. Beztati komt uit voor The Colosseum uit Utrecht. Zijn aanvallende stijl brengt het publiek regelmatig op de planken. “The Wonderboy” is slechts 20 jaar en lijkt een mooie toekomst voor zich te hebben.

Josh Jauncey (27-7-0/GLORY 6-5) is de nummer 7 gerankte Lightweight bij GLORY. Jauncey kwam de promotie binnen in 2014 en won zijn eerste 3 partijen vrij eenvoudig waaronder 2 via (T)KO. Daarna mocht Jauncey, die onder anderen heeft getraind bij Team Souwer, meedoen aan het Lightweight Contender toernooi tijdens GLORY 22 in Lille. Jauncey won de eerste partij via en TKO en nam het in de finale op tegen Sitthichai. De Thai bleek te sterk voor Jauncey en mocht daarna voor de titel vechten. Daarna volgde een wisselvallige periode voor Jauncey. Zo verloor hij onder anderen van Giorgio Petrosyan, Anatoly Moiseev, Christian Baya en zijn laatste partij tegen Elvis Gashi. Jauncey staat net als Beztati bekend om zijn aanvallende stijl en het belooft dan ook een spectaculaire partij te gaan worden.

Massaro Glunder vs Victor Pinto

Massaro Glunder (30-11-4/GLORY 1-3-0) zit in een wat mindere periode van zijn carriere. Glunder is een groot talent en is slechts 23 jaar. Echter is zijn huwelijk met GLORY nog geen gelukkige. Glunder kwam de promotie binnen tijdens het Featherweight Contender toernooi en verraste de wereld door topfavoriet Niclas Larsen er uit te slaan in de tweede ronde via een TKO. Daarna nam Glunder het op tegen zijn teammaatje Christian Baya. Waar duidelijk bleek dat beiden er niet helemaal vol voor gingen eindigde de partij in een beslissing in het voordeel voor Baya. Glunder keerde 2 maanden later terug tegen Zakaria Zouggary tijdens GLORY 45 in Amsterdam. In een attractieve partij verloor Glunder uiteindelijk via een Decision. Slechts 4 weken later stond Glunder weer in de ring. Deze keer moest hij het opnemen tegen Dylan Salvador in Lyon. Wederom verloor Glunder via een Decision en hiermee zijn derde partij op rij. Er is Glunder alles aan gelegen om deze negatieve streak te doorbreken tegen Pinto.

Victor Pinto (74-27-0/GLORY 1-1-0) is een 24-jarige Fransman met een flinke lading ervaring. Zo vocht Pinto inmiddels al meer dan 100 partijen waarvan hij er 74 winnend wist af te sluiten.Pinto vocht het meerendeel van zijn partijen in Thailand waar hij naartoe verhuisde  Pinto vecht sinds 2017 voor GLORY en verloor zijn eerste partij tegen Giga Chikadze via een KO. Pinto herpakte zich tegen Adrian Maxim en won nipt via een Split Decision. Zijn partij tegen Glunder wordt de eerste in Europa sinds zijn verblijf bij GLORY.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »