breaking news

”Twitterbeef” leidt tot gevecht tussen Aljamain Sterling & Cody Stamann tijdens UFC 228

July 18th, 2018 | by Redactie
”Twitterbeef” leidt tot gevecht tussen Aljamain Sterling & Cody Stamann tijdens UFC 228
UFC
0

Aljamain Sterling en Cody Stamann liggen al een aantal maanden met elkaar in de clinch op Twitter. De Top 10 Bantamweights in de UFC zullen het nu in de Octagon moeten gaan uitvechten. Tijdens UFC 228 op 8 September 2018 staan beide mannen tegenover elkaar in de Octagon van het American Airlines Center te Dallas, Texas. Dit wist Mike Heck Jr. van Fansided MMA als eerste naar buiten te brengen. Beide vechters zullen elkaar treffen op de Preliminary Card.

Aljamain Sterling (MMA 15-3/UFC 7-3) maakte in 2014 als Ring of Combat en Cage Fury FC Kampioen zijn debuut op short notice in de UFC. Cody Gibson werd verslagen via Unanimous Decision. Een paar maanden later vocht ”Aljo” zijn tweede gevecht in de UFC, tegen Hugo Viana. Sterling won via TKO in de derde ronde. In 2015 werden Top 10 vechters Takeya Mizugaki en Johnny Eduardo op spectaculaire wijze gefinisht. Mizugaki werd gefinisht via een Reversed Arm-Triangle Choke, en Johnny Eduardo via een Standing Guillotine Choke. Na vernieuwing van zijn contract vocht Sterling in Mei 2016 tegen Bryan Caraway. Nadat Sterling de eerste ronde had gedomineerd, leek de pijp leeg in het vervolg van de wedstrijd. Caraway won op de scorecards van twee judges de tweede en derde ronde en ging er met een Split Decision overwinning vandoor. Sterling viel uit de Top 5 van de Bantamweight divisie, maar kreeg in Januari 2017 de kans om die Top 5 klassering te heroveren tegen de Braziliaan Raphael Assuncao. In een zeer close gevecht wist Assuncao het gevecht via Split Decision te winnen. Sterling die dus twee Split Decisions achter elkaar verloren had, moest in April 2017 tegen Augusto Mendes winnen om in ieder geval zijn Top 10 klassering te behouden. Sterling deed dit via Unanimous Decision en kon zodoende weer omhoog kijken. In Juli 2017 tijdens UFC 214 behaalde Sterling de meest prestigieuze overwinning uit zijn carrière. Via een Unanimous Decision en een zeer sterke performance werd voormalig UFC Bantamweight Kampioen Renan Barão verslagen. Sterling zou het in Fresno opnemen tegen Rani Yahya, maar door een blessure viel Marlon Moraes in. Een gevecht voor Sterling om heel snel te vergeten. Moraes wilde een headkick plaatsen, maar omdat Sterling dook raakte de knie van Moraes het gezicht van Sterling. Sterling ging zwaar KO en werd voor het eerst in zijn carrière gefinisht. Sterling werd vervolgens tijdens UFC Atlantic City in April 2018 gematcht tegen de ongeslagen Welshman Brett Johns. Sterling was de betere vechter en won terecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Cody Stamann (MMA 17-1/UFC 3-0) maakte in Juli 2017 op short notice zijn UFC debuut. Dit debuut was door het tijdgebrek een debuut in de Featherweight divisie. Stamann nam het op tegen Terrion Ware. Beide mannen waren aan elkaar gewaagd, echter wist Stamann regelmatig zijn tegenstander naar de grond te brengen. Ware kon dit niet stoppen, en verloor via Unanimous Decision van Stamann. Daarna nam Stamann het op tegen Tom Duquesnoy. In een spannende partij wist Stamann te winnen via een Split Decision. Stamann keerde vervolgens terug in de Octagon in Maart 2018 tegen Bryan Caraway. In een zeer aan elkaar gewaagde strijd wist Stamann uiteindelijk het gevecht te winnen via Split Decision. De Michigan Top Team vechter is vrij allround en heeft op dit moment een winstreak van negen partijen. De enige keer dat Stamann verloor was via Split Decision. Stamann komt over van de KnockOut Promotions, hier won hij vijf partijen achter elkaar. Stamann traint bij Michigan Top Team onder meer met Jarred Brooks & Daron Cruickshank.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »