breaking news

Tweede poging voor Emily Whitmire vs. Polyana Viana, ditmaal in de Flyweight divisie

July 10th, 2020 | by Redactie
Tweede poging voor Emily Whitmire vs. Polyana Viana, ditmaal in de Flyweight divisie
UFC
0

De UFC gaat een tweede poging doen om het gevecht tussen Emily Whitmire en Polyana Viana in te plannen. Beide vrouwen zouden elkaar in eerste instantie al in maart dit jaar treffen. Echter moest Whitmire een dag voor het evenement om medische redenen zich terugtrekken. Dat gevecht zou in de Strawweight divisie plaatsvinden, ditmaal zal het gevecht in de Flyweight divisie zijn. Beide vrouwen treffen elkaar op 29 augustus aanstaande op een nog nader te bepalen locatie. Combate wist de partij te melden.

Emily Whitmire (MMA 4-3/UFC 2-2) vecht in het professioneel circuit sinds 2015. Whitmire debuteerde met een knappe Unanimous Decision overwinning tegen Bellator Women’s Flyweight topvechtster Emily Ducote. Whitmire verloor vervolgens van Kelly D’Angelo, maar revancheerde zich vervolgens via Unanimous Decision tegen Ronni Nanney. Ondanks haar 2-1 record mocht ze meedoen aan het 26ste seizoen van TUF. Whitmire traint regelmatig met voormalig UFC Women’s Bantamweight Kampioene Miesha Tate. Tate kwam Whitmire ook steunen tijdens haar achtste finale partij tegen Christina Marks. Whitmire won vroeg in de eerste ronde via Armbar Submission. Echter kwam ze vervolgens te kort tegen MMA veterane Roxanne Modafferi. Whitmire kreeg vervolgens wel een gevecht van de UFC aangeboden tijdens de Prelims van de TUF 26 Finale tegen Gillian Robertson. Robertson won het gevecht via Armbar Submission in de eerste ronde. Whitmire keerde vervolgens terug in de Octagon in Juli 2018 tijdens UFC 226 tegen Jamie Moyle. Whitmire vocht sterk en pakte via Unanimous Decision haar eerste overwinning in de UFC. Die overwinning wist ze in Februari 2019 een uitstekend vervolg te geven. Tijdens UFC Phoenix versloeg Whitmire de ongeslagen Alexandra Albu via Rear Naked Choke Submission na 61 seconden. Whitmire kon echter haar sterke opmars in de divisie in Juni 2019 geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Minneapolis werd verloren via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde van de Braziliaanse Amanda Ribas. Whitmire zou vervolgens in Maart 2020 terugkeren in de Octagon tegen Polyana Viana. Echter moest ze om medische redenen zich terugtrekken. De partij zal nu alsnog gaan plaatsvinden echter niet in de Strawweight divisie, maar in de Flyweight divisie.

Embed from Getty Images

Polyana Viana (MMA 10-4/UFC 1-3) werd eind 2017 toegevoegd aan de UFC Women’s Strawweight divisie. Viana begon haar MMA carrière in 2013. In het regionale Braziliaanse MMA circuit wist ze een record van 5-1 bij elkaar te vechten waarna de grote Braziliaanse organisatie Jungle Fight aanklopte. In haar tweede gevecht voor die organisatie pakte Viana al de Strawweight titel. Die titel verdedigde ze eenmaal. Vervolgens werd nog een gevecht gewonnen in de WOCS organisatie. Hierna tekende Viana bij de UFC. Met een winstreak van vijf gevechten trad ze in Februari 2018 tijdens UFC Belem aan tegen Maia Stevenson. Viana was de bovenliggende partij en won via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde haar UFC debuut. Deze lijn kon ze echter niet voortzetten in haar gevecht in Augustus 2018 tegen JJ Aldrich. Aldrich won via Unanimous Decision. Viana kwam vervolgens wereldwijd in het nieuws dat ze iemand die haar probeerde te bestelen lens had geslagen in Brazilië. Een paar maanden later keerde ze terug in de Octagon tijdens UFC 235 in Maart 2019 tegen Hannah Cifers. Cifers won het gevecht via een enigszins controversiële Split Decision. Viana ging vervolgens in verband met een short notice gevecht een gewichtsklasse omhoog. In Augustus 2019 werd voor de derde achtereenvolgende keer verloren, ditmaal van Veronica Macedo via Armbar Submission in de eerste ronde. Viana werd vervolgens in Maart 2020 gematcht tegen Emily Whitmire tijdens UFC 248 in Las Vegas. Echter werd het gevecht enkele uren voor het evenement van start ging gecanceld nadat Whitmire in verband met medische redenen van het evenement werd gehaald. Het gevecht is opnieuw ingepland, echter ditmaal in de Flyweight divisie.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »