breaking news

Twee titelgevechten aan Bellator 180 card toegevoegd

March 24th, 2017 | by Redactie

Eerder vanavond maakte Bellator CEO Scott Coker bekend dat er twee titelgevechten zijn toegevoegd aan de Bellator 180 card van aankomende 24 Juni 2017 in de Madison Square Garden Arena te New York. Zo zal Lightweight Kampioen Michael Chandler zijn titel verdedigen tegen de ongeslagen Brent Primus. Ook Welterweight Kampioen Douglas Lima zal zijn titel verdedigen, hij zal het moeten opnemen tegen voormalig UFC vechter en kersverse Bellator aanwinst Lorenz Larkin. Beide gevechten zijn toegevoegd aan de Main Card.

Eerder deze week werden het Main Event (Chael Sonnen vs. Wanderlei Silva) en het Co-Main Event (Fedor Emelianenko vs. Matt Mitrione) al bekend gemaakt.

Michael Chandler vs. Brent Primus

Michael Chandler (MMA 16-3/Bellator 13-3) is inmiddels al jaren niet meer weg te denken uit de top van de Bellator Lightweight divisie. Chandler maakte in 2010 met een 3-0 record zijn debuut voor de organisatie. Nadat Chandler zijn eerste twee gevechten voor de organisatie betrekkelijk eenvoudig in de eerste ronde wist te winnen, mocht Chandler meedoen aan het achtkoppige Bellator Lightweight Toernooi. Chandler versloeg in 2011 achter elkaar Marcin Held, Lloyd Woodard en Patricky Freire, waarna hij een titelgevecht verdiende tegen Kampioen Eddie Alvarez. In een absoluut fantastisch gevecht van beide kanten wist Chandler in de vierde ronde een Rear Naked Choke Submission te plaatsen bij Alvarez. Chandler kroonde zich tot nieuwe Kampioen. Chandler versloeg vervolgens de Japanse veteraan Akihiro Gono in een ”non-titlefight” waarna Chandler zijn belt met succes verdedigde tegen Rick Hawn en David Rickels. Vervolgens stond eind 2013 een rematch tegen Eddie Alvarez op het programma. Ditmaal wist Alvarez het gevecht via een controversiële Split Decision te winnen en de titel te heroveren. Dit was ook gelijk het eerste Pro-MMA verlies uit Chandler’s carrière. Doordat Alvarez vervolgens in een contractdispuut met Bellator lag mocht Chandler voor de Interim titel vechten tegen Will Brooks. Brooks versloeg Chandler via Split Decision. Vervolgens tekende Alvarez bij de UFC en werd de Interim titel de ”echte” titel. Bellator plande een rematch tussen Brooks en Chandler. Ditmaal verloor Chandler in de vierde ronde via TKO. Chandler had opeens drie verliespartijen op een volgend achter zijn naam staan. Echter wist Chandler het tij in 2015 te keren tegen Derek Campos en David Rickels. Beide mannen werden gefinisht waarna Chandler opnieuw voor de titel mocht vechten. Doordat ook Brooks naar de UFC overstapte was de titel vacant. Chandler nam het voor de tweede keer in zijn carrière op tegen Patricky Freire. Chandler won het gevecht via KO vroeg in de eerste ronde en pakte de Bellator Lightweight titel opnieuw. Eind 2016 verdedigde Chandler zijn belt tegen Benson Henderson. Chandler won het gevecht via Split Decision.

Brent Primus (MMA 7-0/Bellator 5-0) maakte in 2013 zijn Bellator debuut en is nog ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière. De vechter uit Eugene, Oregon vocht vijfmaal voor Bellator, en wist alle vijf gevechten om te zetten in een overwinning. Primus maakte in 2016 zijn Main Card debuut voor Bellator. Met succes werd gewonnen via Split Decision van Gleristone Santos. Daarvoor had Primus al van Derek Anderson gewonnen eveneens via Split Decision. Zijn eerste drie gevechten voor Bellator wist Primus allemaal binnen de eerste ronde te beslissen. Primus zou het opnemen afgelopen Februari tegen de eveneens ongeslagen Adam Piccolotti, echter raakte Piccolotti vlak voor het treffen geblesseerd en werd het gevecht gecanceld. Nu mag Primus dus voor de titel vechten tijdens het grootste Bellator evenement aller tijden.

Douglas Lima vs. Lorenz Larkin

Douglas Lima (MMA 28-6/Bellator 10-2) maakte in 2011 zijn debuut voor Bellator. De Braziliaan die al jaren in de VS woont en uitkomt voor American Top Team imponeerde tijdens het achtkoppige Bellator Welterweight toernooi door Steve Carl, Chris Lozano en Ben Saunders te verslaan. De laatste twee vechters via KO. Hierdoor mocht Lima in 2012 voor de titel vechten tegen de ongeslagen Ben Askren. Askren versloeg Lima via Unanimous Decision. Nadat in datzelfde jaar Jacob Ortiz werd verslagen via TKO, deed Lima opnieuw mee aan het Welterweight toernooi in 2013. Ditmaal wist Lima opnieuw het toernooi te winnen. Michail Tsarev, Bryan Baker en opnieuw Ben Saunders werden allen via KO verslagen waarna Lima het moest opnemen tegen Rick Hawn voor de vacante Welterweight titel. Askren had namelijk inmiddels getekend bij de Aziatische ONE Championship organisatie. Lima versloeg Hawn via TKO in de tweede ronde en kroonde zich dus tot Welterweight Kampioen. Maar tijdens zijn eerste titelverdediging in 2015 ging het mis voor de Braziliaan. De Rus Andrey Koreshkov was via Unanimous Decision te sterk. Een jaar later won Lima zijn comeback gevecht tegen Paul Daley in Londen, en kreeg hierna zijn gewilde rematch tegen Koreshkov. In November 2016 in Tel Aviv versloeg Lima de Rus via KO in de derde ronde, waarmee hij zijn titel heroverde. Nu mag Lima zijn titel gaan verdedigen tegen Lorenz Larkin.

Lorenz Larkin (MMA 18-5-0-1/Bellator 0-0-0-0) zal in Juni zijn Bellator debuut maken, en mag gelijk voor de titel vechten. De van de UFC overgekomen Larkin is een van de grootste aanwinsten van Bellator de laatste tijd. Larkin werd bekend in de Strikeforce organisatie waar hij onder andere won van voormalig UFC Welterweight Kampioen Robbie Lawler (het gevecht was op Middleweight). Nadat de UFC de Strikeforce organisatie overnam kwam Larkin in de UFC terecht. Larkin vocht op Middleweight een record van 1-4 bij elkaar en leek ”gecut” te worden. Echter liet Larkin weten naar Welterweight te gaan waarna de UFC Larkin nog een kans gaf. Larkin greep die kans met beide handen aan en sloeg John Howard in de eerste ronde KO. Vervolgens won Larkin in een zeer spectaculair gevecht van de Argentijn Santiago Ponizinibbio. Larkin’s enige setback op Welterweight kwam tegen de Rus Albert Tumenov via een Split Decision verlies. Echter wist Larkin vorig jaar te winnen van Jorge Masvidal en Neil Magny waarna hij zijn contract voor de UFC had uitgevochten. Larkin voelde meer waardering bij Bellator MMA en tekende daar eerder deze maand een contract.

Tweet 20

Comments are closed.