breaking news

Twee nieuwe partijen toegevoegd aan UFC Londen evenement

December 14th, 2019 | by Marcel Dorff
Twee nieuwe partijen toegevoegd aan UFC Londen evenement
UFC
0

De UFC heeft via haar website twee nieuwe partijen bekend gemaakt voor het UFC Fight Night 171 evenement in Londen, Engeland dat op 21 maart 2020 zal plaatsvinden. In de Middleweight divisie zal Darren Stewart voor eigen publiek zijn opwachting maken tegen de Italiaan Marvin Vettori. Eveneens maakt de Engelsman Tom Aspinall zijn debuut voor de UFC. Hij treft in de Heavyweight divisie Raphael Pessoa. Beide gevechten vinden plaats in de O2 Arena.

Lees hieronder meer informatie over de vier atleten.

Darren Stewart vs. Marvin Vettori

Darren Stewart (MMA 11-4-0-1/UFC 4-4-0-1) is een Engelse vechter die van de Cage Warriors organisatie in 2016 de overstap maakte naar de UFC. Stewart won zijn vier partijen in de Cage Warriors organisatie allemaal via TKO, waarvan drie in de eerste ronde. Stewart is de Killacam Fight Night kampioen, een organisatie waar hij in 2015 tweemaal voor vocht. Stewart vocht tijdens zijn UFC debuut tegen Francimar Barroso. Stewart besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO. Echter werd een aantal dagen later het gevecht omgezet in een No Contest nadat beelden uitwezen dat Stewart zijn tegenstander per ongeluk raakte met een kopstoot tegen de oogkas aan. Hier kon Stewart volgens de officials zijn voordeel uit halen en het gevecht naar zich toe trekken. Hierdoor gingen beide mannen in Londen in 2017 op herhaling. Ditmaal moesten de judges eraan te pas komen. Die zagen het gevecht unaniem voor Barroso, waardoor Stewart nog steeds moest wachten op zijn eerste overwinning in de Octagon. Ook in zijn derde gevecht voor de UFC wist Stewart niet te overtuigen. Tijdens UFC Norfolk ging het in de eerste ronde mis tegen Karl Roberson. De Amerikaan wist via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde Stewart te finishen. Stewart keerde vervolgens terug in de Octagon op short notice in December 2017 tijdens UFC Winnipeg tegen Julian Marquez. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Stewart via TKO in de tweede ronde. Stewart kreeg nog één kans van de UFC tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 tegen Eric Spicely. Stewart greep deze kans en pakte ook nog eens via TKO in de tweede ronde de Performance of the Night bonus. Stewart gaf deze overwinning in September 2018 een goed vervolg. Na een moeilijke eerste ronde werd tijdens UFC 228 in Dallas afgerekend met Charles Byrd. Stewart won via KO in de tweede ronde en heeft voor het eerst in zijn UFC carrière een winstreak te pakken. Echter werd die winstreak in November 2018 verbroken. In een zeer gelijkwaardig gevecht verloor Stewart van de ongeslagen Edmen Shahbazyan via Split Decision. Stewart wist vervolgens zich te revancheren in Mei 2019. Tijdens UFC 238 in Chicago won de Engelsman van Bevon Lewis via Unanimous Decision. Vijf maanden later keerde Stewart terug in de Octagon tijdens UFC Boston tegen de ongeslagen Deron Winn. In een close gevecht wist Stewart uiteindelijk te winnen via Split Decision.

Embed from Getty Images

Marvin Vettori (MMA 14-4-1/UFC 4-2-1) is een atleet uit Mezzocorona, Trentino, Italië. Vettori komt normaal gesproken uit voor Stabile Fight Team, maar traint sinds zijn laatste gevechten mee bij Rafael Cordeiro in de Kings MMA Gym in Anaheim, Californië. Vettori is zeer sterk op de grond en wist onder andere UFC veteraan Igor Araújo te finishen. Vettori won zijn laatste 5 gevechten bij de Venator organisatie waar hij kampioen was. Vettori wekte met zijn sterke optredens de interesse van de UFC. Hij maakte in 2016 tijdens UFC 202 zijn debuut voor de organisatie. De Italiaan liet meteen zijn talent zien en versloeg Alberto Uda via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde, waardoor men dus kon spreken van een uitstekend debuut. Echter kon hij dat goede debuut in December 2016 geen goed vervolg geven. TUF Brazil 3 winnaar Antonio Carlos Junior was via Unanimous Decision te sterk. Vettori herpakte zich vervolgens tijdens UFC Oklahoma City in Juni 2017 en won vrij eenvoudig van Vitor Miranda via Unanimous Decision. Vettori keerde vervolgens terug in December 2017 tegen de Rus Omari Akhmedov. Het gevecht zou uiteindelijk eindigen in een Majority Draw. De Italiaan keerde vervolgens in April 2018 tijdens UFC Glendale terug in de Octagon tegen de ongeslagen Israel Adesanya. Vettori verloor het gevecht via Split Decision. Vervolgens werd Vettori zes maanden geschorst nadat hij via een voedingssupplement een niet toegestane stof had binnengekregen. Vettori vocht vervolgens weer in Juli 2019 tijdens UFC Sacramento tegen Cezar Ferreira. Vettori vocht sterk en versloeg de Braziliaan via Unanimous Decision. Vervolgens pakte Vettori een short notice gevecht aan tegen Andrew Sanchez tijdens UFC Vancouver in September 2019. Echter werd Sanchez ziek tijdens Fight Week en werd de partij verplaatst naar UFC Tampa een maand later. Vettori won het gevecht overtuigend via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Tom Aspinall vs. Raphael Pessoa

Tom Aspinall (MMA 7-2/UFC 0-0) is een Engelse MMA vechter die na een amateur carrière van twee jaar in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Aspinall wist in zijn eerste twee jaar als professional een record van 5-2 neer te zetten en vocht vooral gevechten bij het bekende BAMMA. Na vervolgens een afwezigheid van 2.5 jaar tekende de Engelsman bij Cage Warriors. Aspinall maakte indruk met overwinningen in de eerste ronde tegen Sofiane Boukichou en Mickael Ben Hamouda. De UFC was ook onder de indruk en bood Aspinall een contract aan.

Afbeeldingsresultaat voor tom aspinall

Raphael Pessoa (MMA 9-1/UFC 0-1) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2016 in het Pro-MMA circuit vertoefd. “Bebezão” zoals hij in Brazilië wordt genoemd maakte furore bij de NCE organisatie. Bij deze organisatie pakte hij al in zijn vierde gevecht de titel door Leonardo Alves via Unanimous Decision te verslaan. Na vervolgens bij andere regionale promoties gevochten te hebben maakte Pessoa in November 2017 zijn Shooto Brasil debuut tegen Wagner Maia. Pessoa won wederom via Unanimous Decision. Pessoa tekende vervolgens een contract bij de LFA organisatie waar hij een succesvol debuut beleefde door Brian Heden vroeg in de eerste ronde via KO te finishen. Pessoa zou hierna bij de TKO organisatie tekenen om de Heavyweight Kampioen Ciryl Gane uit te dagen. Echter werd het evenement gecanceld. De partij ging alsnog door, echter wel in de UFC. Tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019 vochten beide vechters tegen elkaar. Gane was te sterk via een Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Pessoa vocht echter twee maanden later alweer een partij. Ditmaal werd wel gewonnen, in Singapore werd Jeff Hughes via Unanimous Decision verslagen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »