breaking news

Twee nieuwe gevechten voor UFC Rotterdam bekend gemaakt

June 28th, 2017 | by Redactie
Twee nieuwe gevechten voor UFC Rotterdam bekend gemaakt
UFC
0

Zojuist wist het altijd zeer goed ingevoerde Braziliaanse Combate naar buiten te brengen dat de UFC twee Light-Heavyweight gevechten heeft toegevoegd aan de UFC Rotterdam card van 2 September 2017 in de Rotterdam Ahoy. Zo zal Francimar Barroso opnieuw zijn opwachting maken in de havenstad. Hij neemt het op tegen de Oostenrijkse debutant Aleksandar Rakic. En ook Marcos Rogério de Lima zal zijn opwachting maken tijdens UFC Rotterdam. ”Pezão” zal het opnemen tegen de Rus Saparbek Safarov. Beide gevechten worden verwacht op de Preliminary Card.

Lees hieronder meer over de vier vechters.

Francimar Barroso vs. Aleksandar Rakic 

Francimar Barroso (MMA 19-5-0-1/UFC 4-2-0-1) is een vechter uit Team Nova União. De Brazilian Jiu Jitsu Black Belt vecht sinds Augustus 2013 in de UFC. Hij behaalde overwinningen tegen Ednaldo Oliveira, Ryan Jimmo (R.I.P.) & Elvis Mutapcic. Verliespartijen leed de Braziliaan tegen Hans Stringer en Nikita Krylov. Krylov is de eerste vechter ooit die Barroso tot aftikken dwong via een Rear Naked Choke Submission. Barroso heeft ondanks zijn positief record in de UFC niet veel indruk gemaakt tot noch toe. Vorig jaar verloor hij in Ahoy dus van Nikita Krylov, en de No-Contest tegen Darren Stewart was ook niet een al te beste prestatie een paar maanden later. Echter wist hij eerder dit jaar in de rematch de ongeslagen Stewart wel te verslaan en hiermee wist Barroso zich van een langer verblijf bij de organisatie te verzekeren.

Aleksandar Rakic (MMA 8-1/UFC 0-0) traint bij Gym 23 in Wenen, Oostenrijk onder leiding van hoofdcoach Nebil Sebai. Rakic heeft een winstreak van acht partijen. De Oostenrijker verloor alleen zijn MMA debuut in 2011 tegen Christian Radke via Guillotine Choke Submission. In zijn daarop volgende acht partijen ging hij er achtmaal met de winst vandoor met een finishratio van 100%. Zeven keer wist Rakic te winnen via (T)KO en eenmaal via Submission. Van die acht overwinningen werden er zes beslist in de eerste ronde.
Zijn meest in het oog springende overwinning behaalde Rakic in 2014. Tijdens FFC 16 werd de Tatsujin Dojo vechter Marcin Prachnio via TKO in de derde ronde gefinisht. Prachnio is een van de toonaangevende vechters bij de Aziatische organisatie ONE FC, en zou eigenlijk vorig jaar voor de titel vechten alleen gooide destijds een blessure roet in het eten. Rakic is vooral een bekende in de Oostenrijkse MMA scene, echter zal daar met het contract bij de UFC waarschijnlijk snel verandering in komen.

Marcos Rogério de Lima vs. Saparbek Safarov

Marcos Rogério de Lima (MMA 15-5-1/UFC 4-3-0) (in Brazilië beter bekend als Marcos Pezão wat Bigfoot betekend) kwam voor het eerst in beeld tijdens het derde seizoen van TUF Brazil. Daar verloor hij in de halve finale van de latere winnaar Antonio Carlos Junior. De Lima kreeg alsnog een gevecht tijdens de TUF Finale aangeboden, en wist te imponeren met een KO binnen 20 seconden tegen Richardson Moreira. Na in 2014 ook zijn tweede gevecht via TKO te hebben gewonnen tegen Igor Pokrajac, werd De Lima in 2015 gekoppeld aan Nikita Krylov. Krylov bleek een maatje te groot en wist De Lima in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission te stoppen. Acht maanden later (inmiddels in 2016) wist De Lima de getalenteerde Clint Hester in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission te finishen. Helaas voor De Lima verloor hij in zijn meest voorlaatste gevecht tegen nieuwkomer Gadzhimurad Antigulov. De Rus wist vroeg in de eerste ronde een Guillotine Choke Submission bij de Lima aan te zetten. Lima tapte hierop waardoor hij verloor voor eigen publiek. Echter kwam de Lima in Februari van dit jaar sterk terug. De Braziliaan versloeg late replacement Jeremy Kimball via TKO in de eerste ronde. De Lima kreeg vervolgens een grote kans van de UFC aangeboden om tegen Top 10 vechter Ovince St.Preux te vechten. De Lima was echter niet opgewassen tegen ”OSP” en verloor via een Von Flue Choke Submission in de tweede ronde.

Saparbek Safarov (MMA 8-1/UFC 0-1) nam het in December 2016 op short notice (6 dagen) op tegen Gian Villante in Albany, New York. Beide mannen maakten er een echte ”brawl” van. Zowel Safarov als Villante waren aangeslagen, echter wist Villante uiteindelijk de overwinning via TKO te pakken. Dit betekende voor Safarov zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière. Safarov kreeg net als Villante wel de Fight of the Night bonus van de UFC. Safarov won van zijn acht gevechten er zes via KO en twee via Submission. De Rus bezit dus over een 100% finishratio.

Tweet 20

Comments are closed.