breaking news

Twee ”nieuwe” gevechten voor Bellator 174 in Thackerville

February 14th, 2017 | by Redactie
Twee ”nieuwe” gevechten voor Bellator 174 in Thackerville
Bellator MMA
0

De Bellator MMA organisatie heeft eerder vandaag twee nieuwe gevechten toegevoegd aan de Bellator 174 card die plaats zal vinden op 3 Maart 2017. Althans dat wil zeggen een nieuw gevecht en een wijziging. Zo zou Fernando Gonzalez het opnemen tegen voormalig Bellator Welterweight Kampioen Andrey Koreshkov. Echter is Koreshkov geblesseerd en wordt hij vervangen door Brandon Girtz. Het andere gevecht dat aan de card werd toegevoegd is een Bantamweight gevecht tussen Steve Garcia en Joe Taimanglo. De Main Card bestaat nu uit vier gevechten. Eerder werden als Kendall Grove vs. Chris Honeycutt en het Main Event voor de Women’s Featherweight titel tussen Marloes Coenen en Julia Budd toegevoegd.

Lees meer over Gonzalez, Girtz, Garcia en Taimanglo hieronder.

Fernando Gonzalez vs. Brandon Girtz

Fernando Gonzalez (MMA 25-14/Bellator 5-1) is een veteraan in de sport die voor organisaties als onder meer WEC, Strikeforce, KOTC & Gladiators Challenge heeft gevochten. In Bellator MMA was Gonzalez tot November 2016 ongeslagen. Michael Page wist Gonzalez eind vorig jaar via een zeer controversiële Split Decision te verslaan. Gonzalez heeft een aantal mooie winpartijen op zijn conto staan in de Bellator Cage. Mannen als Karo Parisyan, Karl Amoussou en Marius Zaromskis werden aan de zegekar gebonden. Hierna volgden nog overwinningen op Curtis Millender en Gilbert Jamal Smith. Gonzalez werd in twee van zijn Bellator partijen na afloop positief getest voor marihuana metabolieten. Zijn overwinningen bleven echter gehandhaafd.

Brandon Girtz (MMA 14-5/Bellator 6-3) is een Bellator veteraan die al sinds 2012 voor de organisatie vecht. Girtz had totdat hij tegen Adam Piccolotti vocht een winstreak van drie gevechten, met onder meer overwinningen op Melvin Guillard en een KO win binnen 40 seconden tegen Derek Campos. Girtz maakte na een jaar afwezigheid in November 2016 zijn rentree tegen Adam Piccolotti. Geen rentree waar Girtz aan zal willen terugdenken. Hij verloor het gevecht via Unanimous Decision. Girtz heeft een notable win staan in 2009 tegen UFC vechter Drew Dober.

Steve Garcia vs. Joe Taimanglo

Steve Garcia (MMA 7-1/Bellator 5-1) is een talentvolle JacksonWink MMA vechter die sinds 2013 voor de Bellator MMA organisatie vecht. ”Mean Machine” zoals zijn bijnaam luidt won zijn Bellator debuut via TKO in de derde ronde tegen Shawn Bunch. Garcia wist vervolgens in Bellator nog driemaal te winnen wat hem een winstreak van vier opleverde in de organisatie. Begin 2016 leed Garcia zijn eerste Pro-MMA verlies nadat Ricky Turcios via Split Decision net iets beter was volgens de judges dan Garcia. Garcia wist echter de rug te rechten in Oktober 2016 met een Unanimous Decision overwinning tegen Ronnie Lawrence. Garcia mag nu voor het eerst op de Main Card zijn kunsten laten zien.

Joe Taimanglo (MMA 18-4-1/Bellator 6-3-0) kwam in 2013 als de Pacific Xtreme Combat Kampioen de organisatie binnen. Taimanglo won zijn debuut gevecht tegen Ronnie Rogers waarna hij mocht meedoen aan het achtkoppige Featherweight Toernooi van Bellator. Taimanglo won zijn eerste gevecht, maar verloor vervolgens in de Halve Finale. Hierna ging Taimanglo naar de Bantamweight divisie waar hij werd gekoppeld aan UFC veteraan Rob Emerson. Taimanglo verloor weliswaar tegen Emerson, maar wist vervolgens een geweldige winstreak in de divisie neer te zetten van vier gevechten. Onder meer de hoog gewaardeerde Sirwan Kakai en Darion Caldwell werden verslagen. Echter was Taimanglo tijdens zijn gevecht met Caldwell 2 lbs te zwaar. Bellator MMA wilde daardoor Taimanglo geen titelgevecht geven tegen Kampioen Eduardo Dantas. Er werd een rematch tussen beide mannen ingepland. Ditmaal was Taimanglo wel op gewicht, maar verloor hij het gevecht tegen Caldwell via Unanimous Decision. Gevolg : Caldwell vecht voor de titel, en Taimanglo niet.

Comments are closed.

Translate »