breaking news

Twee nieuwe gevechten toegevoegd aan UFC Oklahoma City

May 25th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC twee nieuwe gevechten bekend gemaakt voor UFC Fight Night 112 te Oklahoma City, Oklahoma. Zo zullen Featherweights Jared Gordon en Michel Quinones hun promotionele debuut maken. Het gevecht tussen beide mannen stond eerder al ingepland voor UFC 211 eerder deze maand. Destijds werd het gevecht een dag van te voren gecanceld in verband met een voedselvergiftiging van Gordon. Ook de ongeslagen Rus Azamat Murzakanov maakt zijn UFC debuut, hij neemt het op in de Light-Heavyweight divisie tegen Joachim Christensen. Beide gevechten vinden plaats op 25 Juni 2017 in de Chesapeake Energy Arena en maken deel uit van de Preliminary Card.

Lees meer over de vier vechters hieronder.

Jared Gordon vs. Michel Quinones

Jared Gordon (MMA 12-1/UFC 0-0) vecht sinds 2011 Pro-MMA. Gordon vocht op vier partijen na al zijn MMA gevechten voor de Cage Fury Fighting Championships. Die andere vier gevechten vocht hij voor een Mexicaanse organisatie genaamd ”Duelo de Giagantes”. Na een streak van vijf overwinningen in de Cage Fury FC organisatie mocht Gordon vechten voor de Featherweight Titel tegen TUF 12 veteraan Jeff Lentz. Lentz won het gevecht na een blessure van Gordon via TKO aan het einde van de derde ronde. Echter pakte Gordon een jaar later wel de titel nadat Bill Algeo de titel vrij moest geven door inactiviteit. Gordon won de titel door Anthony Morrison in de eerste ronde via KO te verslaan. Een maand later vocht Gordon even een Lightweight gevecht tussendoor tegen Dawond Pickney. Gordon won via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Afgelopen Februari verdedigde Gordon voor het eerst zijn titel via een Unanimous Decision win tegen Bill Algeo. Dana White zat tijdens dit evenement in het publiek voor het programma ”Dana White Lookin’ for a Fight”. Gordon kreeg na afloop van het gevecht een contract aangeboden bij de UFC.

Michel Quinones (MMA 8-1/UFC 0-0) maakt zijn debuut voor de organisatie. De 32-Jarige vechter uit Coral Springs, Florida traint bij American Top Team Wolf Pack. Quinones wist tijdens het meest recente Titan FC evenement te verrassen door de ongeslagen Caio Uruguai via Unanimous Decision te verslaan. Dit zal ongetwijfeld de aandacht van de UFC hebben getrokken. Voor Quinones wordt dit na een mislukt Bellator avontuur de tweede keer dat hij het op een groter podium mag gaan proberen. Quinones heeft een winstreak van vijf gevechten en verloor niet meer sinds eind 2012. Eigenlijk zou Quinones in Februari tijdens UFC Halifax al zijn debuut maken tegen Alexander Volkanovski. Echter raakte Quinones een week voor het gevecht geblesseerd. Zoals bekend werd ook het gevecht tegen Jared Gordon eerder deze maand gecanceld. Hopelijk is driemaal scheepsrecht voor ”Capo”.

Azamat Murzakanov vs. Joachim Christensen

Azamat Murzakanov (MMA 7-0/UFC 0-0) maakt in Juni zijn UFC debuut. De Rus is in zeven Pro-MMA partijen nog altijd ongeslagen. Murzakanov vocht onder meer voor de Ring of Combat organisatie, Fight Nights Global organisatie en ACB. Bij die laatste bond won Murzakanov eerder dit jaar van Georgy Sakaev via TKO in de eerste ronde. Murzakanov won vijf van zijn zeven gevechten via (T)KO, de andere twee gevechten werden gewonnen via Submission en Decision. Murzakanov traint bij de K-Dojo Warrior Tribe in Fairfield, New Jersey.

Joachim Christensen (MMA 14-3/UFC 1-2)  wordt gezien als een zeer sterke allround vechter. De Deen maakte in 2016 zijn UFC debuut tegen de Braziliaan Luis Henrique da Silva (beter bekend als Frankenstein). De Braziliaan was uiteindelijk via Armbar Submission verrassend te sterk voor de op papier betere grondvechter Christensen. Christensen kwam echter sterk terug in Januari dit jaar. De Deen versloeg via KO in de tweede ronde de Serviër Bojan Mihajlovic, en pakte dus zodoende zijn eerste overwinning binnen de UFC. Echter wist Christensen deze goede lijn niet door te trekken. In Mei dit jaar was de Rus Gadzhimurad Antigulov via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te sterk voor de Deen.

Comments are closed.

Translate »