breaking news

Twee nieuwe gevechten toegevoegd aan UFC Brasilia evenement

December 4th, 2019 | by Redactie
Twee nieuwe gevechten toegevoegd aan UFC Brasilia evenement
UFC
0

De UFC heeft twee nieuwe gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 169 card in Brasilia, Brazilië. De ongeslagen Mayra Bueno Silva keert terug in de Octagon tegen Maryna Moroz in de Flyweight divisie. Eveneens zal ook de Braziliaan Carlos Felipe zijn debuut gaan maken. Hij gaat het opnemen tegen Jeff Hughes in de Heavyweight divisie. Beide gevechten werden bekend gemaakt door Combate en vinden plaats in het Ginasio Nilson Nelson.

Lees hieronder meer over de vier atleten.

Mayra Bueno Silva vs. Maryna Moroz

Mayra Bueno Silva (MMA 6-0/UFC 1-0) is een Braziliaanse MMA vechtster die uitkomt voor het sterke Chute Boxe Diego Lima. Silva maakte in 2015 haar Pro-MMA debuut met een Armbar Submission overwinning in de eerste ronde tegen Shun Lee. Hierop volgden nog twee overwinningen in de eerste ronde, waarna ze in 2017 voor de Batalha MMA titel mocht vechten tegen Daiane Firmino. Silva won het gevecht via Split Decision en pakte haar eerste Pro-MMA titel. Vervolgens werd ze uitgenodigd voor de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Silva maakte een zeer sterke indruk en won na iets meer dan een minuut van de eveneens ongeslagen Mayana Kellen via een Ninja Choke Submission. Dana White was onder de indruk en beloonde Silva met een UFC contract. Silva maakte vervolgens haar UFC debuut in September 2018 tijdens UFC São Paulo tegen de Canadese Gillian Robertson. Silva had het moeilijk, maar wist uiteindelijk laat in de eerste ronde de Canadese via Armbar Submission tot aftikken te dwingen.

Embed from Getty Images

Maryna Moroz (MMA 9-3/UFC 4-3) kwam in 2015 als ongeslagen vechtster de UFC binnen. De Oekraïense nam het in haar debuut op tegen de eveneens ongeslagen Joanne Calderwood. Moroz schokte de MMA wereld door binnen anderhalve minuut Joanne Calderwood via Armbar Submission te finishen. Vervolgens werd vier maanden later gevochten tegen Valerie Letourneau. Moroz mede door haar debuutpartij torenhoog favoriet kon haar rol niet waarmaken en verloor via Unanimous Decision van de Frans-Canadese Letourneau die vervolgens voor de titel mocht vechten. Moroz revancheerde zich in April 2016 door de Roemeense Cristina Stanciu via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens stond Moroz gepland om het op te nemen tegen Justine Kish. Kish raakte echter geblesseerd en werd vervangen door Danielle Taylor. Moroz had het moeilijk maar won uiteindelijk via Split Decision. Vervolgens ging het gerucht dat Moroz zou vechten tegen Jessica Andrade. Echter ontkende Moroz dit in alle toonaarden. Het gevecht kwam er ook uiteindelijk niet. Moroz keerde vervolgens in Juni 2017 terug tegen voormalig UFC Women’s Strawweight Kampioene Carla Esparza. Esparza deed wat ze altijd doet (of althans probeert), haar tegenstandster 15 minuten lang op de grond domineren met worstelen. Moroz had hier geen antwoord op en verloor via Unanimous Decision. Moroz zou vervolgens terugkeren in Januari 2018 tegen Jamie Moyle, maar een blessure van de Amerikaanse een paar dagen voor aanvang van het gevecht zorgde ervoor dat de partij in zijn geheel werd gecanceld. Moroz werd vervolgens ingeroosterd tijdens UFC on FOX 28 in Orlando, Florida tegen Angela Hill. Hill domineerde de partij met goede counterstriking en won via Unanimous Decision. Moroz werd vervolgens in Buenos Aires gekoppeld aan Veronica Macedo. Echter raakte Macedo geblesseerd waarna UFC debutante en voormalig KSW Kampioene Ariane Lipski de nieuwe tegenstandster werd. Echter ging dit gevecht uiteindelijk niet door nadat Moroz een voetblessure opliep. Hierdoor maakte ze pas in Maart 2019 weer haar opwachting in de Octagon. Tijdens UFC Philadelphia was UFC debutante Sabina Mazo haar opponente. Moroz bleek te sterk met haar worstelen en won via Unanimous Decision. Moroz zou vervolgens vechten tijdens UFC 241 in Augustus 2019 tegen Poliana Botelho. Echter raakte Moroz geblesseerd waardoor ze moest afzeggen.

Embed from Getty Images

Carlos Felipe vs. Jeff Hughes

Carlos Felipe (MMA 8-0/UFC 0-0) in Brazilië beter bekend onder de naam ”Carlos Boi” tekende eerder dit jaar een UFC contract. De ongeslagen Heavyweight die traint bij Life MMA begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. Felipe heeft een record van acht overwinningen en geen verliespartijen. De Braziliaan wist van die acht overwinningen er zes voortijdig te beslissen, allen via KO. Tijdens zijn laatste partij voor de Qualify Combat organisatie wist ”Boi” de Heavyweight titel te pakken. Felipe vocht tot dusver zijn hele carrière in Brazilië, en zou vervolgens in eigen land voor de UFC zijn debuut maken in Oktober 2017 tegen Christopher Colombo. Echter werd Felipe door USADA positief getest op verboden middelen. De Braziliaan werd van zijn UFC contract ontheven en twee jaar geschorst. Echter heeft de UFC hem inmiddels weer in genade aangenomen en zal hij alsnog zijn UFC debuut gaan maken. Echter wel bijna 2.5 jaar later.

Afbeeldingsresultaat voor carlos felipe

Jeff Hughes (MMA 10-3-0-1/UFC 0-2-0-1) is een MMA vechter die uitkomt voor het Strong Style Fight Team uit Independence, Ohio. Hughes traint daar samen met voormalig UFC Heavyweight Kampioen Stipe Miocic. Na een amateur carrière van liefst zes jaar stapte Hughes in 2014 over naar het professionele gedeelte van de sport. Na een record van 7-1 te hebben neergezet in drie jaar tijd werd Hughes gecontracteerd door de LFA organisatie. Hughes mocht meteen vechten voor de titel tegen Richard Odoms. Hughes pakte in zijn debuut voor LFA de titel door Odoms via Unanimous Decision te verslaan. In April 2018 verdedigde Hughes zijn titel door ditmaal Maurice Greene via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens werd Hughes uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Tegenstander was Josh Appelt van Team Alpha Male. Hughes won het gevecht via KO in de eerste ronde en dwong daarmee een contract af bij de UFC. Hughes zou zijn debuut maken tijdens UFC Wichita in Maart 2019 tegen Daniel Spitz. Echter raakte Spitz geblesseerd en werd vervangen door oude bekende Maurice Greene. Hughes en Greene deden niet voor elkaar onder. Hughes was uiteindelijk de minst gelukkige van de twee aangezien hij de partij via Split Decision verloor. Hughes werd vervolgens tijdens UFC Vancouver in September 2019 gekoppeld aan Todd Duffee. Duffee kreeg in de eerste ronde per ongeluk een vinger in zijn oog van Hughes. Hierdoor kon de Amerikaan niet meer verder en eindigde de partij in een No Contest. Hughes kon ook in zijn derde gevecht voor de organisatie niet overtuigen. Ditmaal werd tijdens UFC Shenzhen verloren via Unanimous Decision van Raphael Pessoa.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »