breaking news

Twee nieuwe gevechten toegevoegd aan FOX card in Denver

December 2nd, 2016 | by Marcel Dorff

Afgelopen nacht maakte de UFC twee nieuwe gevechten bekend voor de UFC on FOX card in Denver, Colorado. Zo zullen Middleweights Hector Lombard en Brad Tavares het tegen elkaar gaan opnemen op 28 Januari 2017 in het Pepsi Center. Ook maakte de UFC bekend dat Jason Gonzalez het in een Lightweightgevecht zal opnemen tegen J.C.Cottrell.

Hector Lombard (MMA 34-6-1-2/UFC 3-4-0-1) kwam in 2012 als grote meneer de UFC binnen. De Cubaan was al bijna 6 jaar ongeslagen, en was in drie organisaties tegelijk kampioen. De meest in het oog springende organisatie was uiteraard de Bellator MMA waar hij nooit verloor. Lombard debuteerde in de UFC tegen Tim Boetsch. Lombard was zwaar favoriet bij de bookmakers, maar kon die rol niet waarmaken. Lombard verloor via Split Decision en had dus een zeer tegenvallend UFC debuut. Vervolgens versloeg Lombard submission specialist Rousimar Palhares via KO, maar verloor hij weer een Split Decision ditmaal van Yushin Okami. Lombard ging een gewichtsklasse omlaag naar Welterweight. Hier versloeg hij Nate Marquardt en Jake Shields. Ook versloeg hij Josh Burkman, maar dit gevecht werd omgezet in een No-Contest nadat Lombard positief had getest voor het gebruik van Anabolen Steroïden. Lombard werd een jaar geschorst. Lombard keerde terug tegen Neil Magny in het begin van dit jaar. Lombard leek Magny te finishen in de eerste ronde, maar Magny hield vol en finishte Lombard vervolgens zelf in de derde ronde. Lombard keerde na dit gevecht terug naar de Middleweight divisie om het op te nemen tegen Dan Henderson. Lombard kreeg een genadeloos harde elleboog tegen zijn slaap aan in de tweede ronde van Henderson en ging KO. Voor Lombard dus nu de taak om tegen Tavares zijn 3 fight non-winstreak te doorbreken.

Brad Tavares (MMA 14-4/UFC 9-4) kwam in 2010 via TUF 11 de UFC binnen. Tavares is eigenlijk de laatste jaren een stabiele factor in de Top 15 van de UFC Middleweight divisie, maar heeft in zijn laatste paar gevechten te weinig gebracht om zijn Top 15 notering te behouden. Van zijn eerste acht gevechten binnen de UFC won Tavares er zeven. Onder meer Tom Watson, Lorenz Larkin en MMA veteraan Phil Baroni werden verslagen. Na verloren te hebben van zowel Yoel Romero als van Tim Boetsch, wist Tavares in 2015 wel te winnen van Nate Marquardt. Echter verloor hij datzelfde jaar via KO van Robert Whittaker. Dit kostte Tavares zijn plek in de Top 15 van de divisie. Afgelopen September wist Tavares via Split Decision te winnen van de Braziliaan Caio Magalhaes, waardoor hij weer mag hopen op een plek in de Top 15 van de UFC Middleweight divisie.

Jason Gonzalez (MMA 10-3/UFC 0-1) & J.C.Cottrell (MMA 17-4/UFC 0-1) maakten beide hun debuut in 2016 voor de UFC. Beide mannen werden door de UFC op short notice opgeroepen. Gonzalez nam het op tegen Drew Dober, en verloor via KO in de eerste ronde. Cottrell werd drie ronden lang gedomineerd door Michel Prazeres en verloor via Unanimous Decision. Beide mannen zullen in 2017 dus opzoek gaan naar hun eerste UFC overwinning.

mmda

Leave a Reply

Translate »