breaking news

Twee nieuwe gevechten toegevoegd aan de UFC on FOX card in Sacramento

October 18th, 2016 | by Redactie

De UFC heeft zojuist twee nieuwe gevechten bekend gemaakt voor de UFC on FOX 22 card die op 17 December 2016 zal plaatsvinden in Sacramento, Californië.

Zo zullen de Lightweights Josh Emmett en Scott Holtzman het tegen elkaar opnemen.

14800774_1347906345228508_346874855_n

Josh Emmett (MMA 10-0/UFC 1-0) zit sinds Mei van dit jaar in de UFC. De man uit Sacramento kwam op short notice binnen, nadat Nick Hein geblesseerd raakte een paar dagen voor zijn gevecht tegen Jon Tuck. Emmett tekende een UFC contract en werd ingevlogen naar Rotterdam om het op te nemen tegen Jon Tuck. Emmett won uiteindelijk het gevecht via Split Decision. Emmett vocht bijna de gehele derde ronde met een gebroken vinger die voor 90% van zijn hand was gescheurd. Emmett zou vervolgens in Canada vechten tegen Jeremy Kennedy, maar moest door een blessure verstek laten gaan.

Scott Holtzman (MMA 9-1/UFC 2-1) is een MMA Lab vechter en een voormalig XFC kampioen. In 2015 kwam Holtzman als ongeslagen vechter de UFC in, en won hij in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission van Anthony Christodoulou. Hij kon zijn goede debuut echter geen vervolg geven. Drew Dober was tijdens het eerste evenement van 2016 te sterk voor Holtzman, waardoor Holtzman zijn eerste Pro-MMA verlies leed. In Juli van dit jaar vocht Holtzman voor de derde keer in de UFC. Ditmaal was Cody Pfister zijn tegenstander. Holtzman bleek sterker over drie rondes en won het gevecht via Unanimous Decision.

Het andere gevecht dat bekend werd gemaakt is het Welterweight gevecht tussen Bojan Velickovic en Sultan Aliev.

14793658_1347904681895341_1310700138_n

Bojan Velickovic (MMA 14-3-1/UFC 1-0-1) vecht sinds dit jaar voor de UFC. De Amerikaanse Serviër maakte in Zagreb zijn debuut tegen de Italiaan Alessio Di Chirico. In een over en weer gaand gevecht won Velickovic uiteindelijk via Unanimous Decision. Een paar maanden later in Juli vocht Velickovic zijn tweede partij voor de UFC. ATT’s Michael Graves was zijn tegenstander. Graves was nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière, en dat was ook nog het geval na dit gevecht. Het gevecht eindigde namelijk in een Majority Draw waardoor beide mannen nog altijd in de UFC ongeslagen zijn.

Sultan Aliev (MMA 13-2/UFC 0-1) maakte zijn enige opwachting tot dusver in de UFC liefst anderhalf jaar geleden. In Zweden verloor de Rus van de Amerikaan Kenny Robertson via KO in de eerste ronde. Van Aliev werd vervolgens een tijdje niets meer vernomen, tot afgelopen zomer. Hij stond gepland om het op te nemen tegen de Zuid-Koreaan Hyun Gyu Lim. Echter blesseerde Aliev zich tijdens training en moest hij afzeggen. Nu is hij dus terug en zal hij zijn debuut achter zich willen laten en met een schone lei willen beginnen in de UFC.

Leave a Reply

Translate »