breaking news

Twee nieuwe gevechten toegevoegd aan de TUF Latin America 3 Finale in Mexico City

October 5th, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft twee nieuwe gevechten toegevoegd aan de TUF Latin America 3 Finale (ook UFC Fight Night 98) die 5 November 2016 in Mexico City, Mexico zal plaatsvinden.

TUF Latin America 2 Featherweight winnaar Enrique Barzola (MMA 11-3-1/UFC 1-1-0) neemt het op tegen Chris Avila (MMA 5-3/UFC 0-1).
Barzola kwam dus via TUF in 2015 de UFC binnen. In een eenzijdige finale won hij van Horacio Gutierrez. De Peruviaan moest het vervolgens opnemen tegen Kyle Bochniak. In een attractief gevecht leek Barzola genoeg gedaan te hebben om de overwinning te claimen. Echter dachten twee judges daar anders over waardoor Barzola afgelopen Augustus zijn eerste nederlaag in de UFC leed. Chris Avila kwam als teamgenoot van Nate Diaz de UFC binnen. Hij nam het op tegen de teamgenoot van Conor McGregor, Artem Lobov. In een UFC onwaardig gevecht wist Lobov uiteindelijk vrij eenvoudig van de onervaren Avila te winnen via Unanimous Decision.

Het tweede gevecht dat werd bekend gemaakt is een gevecht tussen de Mexicaan Henry Briones (MMA 16-5-1/UFC 1-1-0) en de bijna vergeten Braziliaan Douglas Silva de Andrade (MMA 23-1-0-1/UFC 1-1-0-0). Briones is een castmember van het eerste seizoen van TUF Latin America. Briones werd in de eliminatieronde al uitgeschakeld, maar kreeg toch een gevecht in de UFC aangeboden. In een Fight of the Night performance versloeg Briones zijn tegenstander Guido Canetti via Submission (RNC) in de tweede ronde. Vervolgens verloor Briones in Juli van 2015 van Cody Garbrandt via Unanimous Decision. Vervolgens stond Briones liefst driemaal gepland tegen Brad Pickett, maar mede door blessures kwam het gevecht er nooit van. Nu mag Briones dus vechten tegen Douglas Silva de Andrade….over blessures gesproken. Silva de Andrade kwam als ongeslagen vechter in 2014 de UFC binnen. Zijn debuut ging niet zoals gepland. Zubaira Tukhugov was te sterk en won via Unanimous Decision. In Februari 2015 (een jaar later) vocht Silva de Andrade voor het laatst in de UFC. Na drie rondes won hij via Unanimous Decision van Cody Gibson. Net als Briones werd de Braziliaan getergd door blessureleed. Nu mogen ze tegen elkaar gaan vechten in Mexico.

barzy

Leave a Reply

Translate »