breaking news

Twee nieuwe gevechten bekend gemaakt voor UFC Pittsburgh

August 12th, 2017 | by Redactie

Sportjournalist Craig Meyer van de Pittsburgh Post-Gazette maakte bekend dat de UFC twee nieuwe gevechten heeft toegevoegd aan de UFC Fight Night 116 card in Pittsburgh, Pennsylvania. Allereerst zien we de ongeslagen Gregor Gillespie zijn opwachting maken in de Lightweight divisie tegen Jason Gonzalez. Eveneens maakte Luke Sanders zijn terugkeer in de Octagon. Hij neemt het op in de Bantamweight divisie tegen de Braziliaan Felipe Arantes. Beide gevechten vinden plaats op 16 September 2017 in de PPG Paints Arena.

Lees hieronder meer over de vier vechters.

Gregor Gillespie vs. Jason Gonzalez

Gregor Gillespie (MMA 9-0/UFC 2-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. De ongeslagen New Yorker kwam over van de organisatie Ring of Combat waar hij de Lightweight Kampioen was. Gillespie wist zijn eerste zes gevechten allemaal in de eerste ronde te beslissen. Tijdens zijn vijfde gevecht voor de Ring of Combat organisatie (Gillespie vocht alleen maar daar voordat hij naar de UFC kwam) pakte hij al de titel. Deze verdedigde hij tweemaal. Tijdens de laatste verdediging tegen Sidney Outlaw ging Gillespie voor het eerst naar de scorecards. Gillespie won via Split Decision. In September 2016 zou Gillespie zijn UFC debuut maken tegen Joaquim Silva in Brazilië. Echter raakte Silva geblesseerd, en werd vervangen door TUF Brazilië 4 winnaar Glaico Franca. Gillespie domineerde het gevecht met zijn sterke worstelgame en zou een Unanimous Decision winst pakken. Vervolgens mocht Gillespie in zijn geboortestaat New York gaan proberen zijn tweede UFC overwinning te pakken tegen Andrew Holbrook. Gillespie zorgde voor een razendsnelle KO en pakte hier ook gelijk de Performance of the Night bonus mee. Gillespie is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière.

Jason Gonzalez (MMA 11-3/UFC 1-1) probeerde via TUF 22 in 2015 de UFC binnen te komen. Gonzalez verloor echter zijn achtste finale gevecht van Abner Lloveras en kreeg vervolgens geen contract aangeboden. Maar na een overwinning bij de RFA organisatie, kreeg Gonzalez alsnog de kans van de UFC. Erik Koch was geblesseerd geraakt, hierdoor mocht Gonzalez op short notice invallen tegen Drew Dober. Dober bleek echter te hoog gegrepen voor Gonzalez’ UFC debuut die binnen twee minuten KO ging. Vervolgens mocht Gonzalez begin dit jaar vechten tegen JC Cottrell. Cottrell had de overhand in het gevecht, maar maakte vlak voor het einde van de eerste ronde een fatale fout waardoor Gonzalez de D’Arce Choke Submission kon aanzetten. Cottrell tikte af en zo boekte Gonzalez zijn eerste overwinning in de UFC.

Luke Sanders vs. Felipe Arantes

Luke Sanders (MMA 11-1/UFC 1-1) kwam op two weeks notice in Januari 2016 de UFC binnen. De MMA Lab vechter kwam over van de RFA promotie waar hij de Bantamweight Kampioen was. Sanders die een ongeslagen record van 10-0 de Octagon inbracht nam het op tegen Maximo Blanco. Blanco bleek geen gelijkwaardige partij voor Sanders die de Venezolaan vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission finishte. Een zeer sterk debuut voor de man uit Clarksville, Tennessee. Dit leverde Sanders de Performance of the Night bonus op. Vervolgens werd Sanders na afwezigheid van ruim een jaar afgelopen Maart gematcht tegen Iuri Alcantara. Sanders domineerde het gevecht volledig, en het leek een kwestie van tijd alvorens Sanders de partij zou winnen. Echter wist Alcantara halverwege de tweede ronde opeens een konijn uit zijn hoge hoed (bij wijze van spreken dan) te toveren. Alcantara wist Sanders via een Kneebar Submission af te laten tikken, en op deze manier een geweldige comeback te maken en Sanders zijn eerste Pro-MMA verlies toe te brengen.

Felipe Arantes (MMA 18-8-1-2/UFC 5-4-1-0)  is de teamgenoot van Thomas Almeida bij Chute Boxe Diego Lima, en staat net als Almeida te boek als een zeer agressieve vechter in de stand-up game. Ondanks dit gegeven versloeg hij zijn laatste twee tegenstanders via een Submission. Zijn grootste overwinning (qua naam) in de UFC dateert overigens alweer van 3 jaar geleden toen Godofredo Pepey via TKO werd gefinisht. Ook heeft ”Sertanejo” een overwinning op zijn record staan tegen UFC topcontender John Lineker, maar dit was buiten de UFC en inmiddels al weer 7 jaar geleden. Tijdens zijn laatste gevecht voor de UFC in November 2016 nam de Braziliaan het in Mexico op tegen de Mexicaan Erik Perez. In een zeer competitief gevecht won Perez uiteindelijk via een controversiële Split Decision. Arantes werd vervolgens gematcht tegen Iuri Alcantara, echter ontkende Arantes in alle toonaarden dat hij een contract had getekend. Het gevecht zou er ook niet van komen, waardoor het bijna een jaar geleden is dat we Arantes voor het laatst aan het werk zagen.

Comments are closed.

Translate »