breaking news

Twee nieuwe gevechten bekend gemaakt voor UFC Norfolk

December 23rd, 2019 | by Marcel Dorff
Twee nieuwe gevechten bekend gemaakt voor UFC Norfolk
UFC
0

De UFC heeft wederom via de Virginian Pilot twee nieuwe gevechten bekend gemaakt voor de UFC Fight Night 169 card in Norfolk, Virginia op 29 februari 2020. Fortis MMA vechter Steven Peterson komt in actie in de Featherweight divisie tegen promotionele nieuwkomer Aalon Cruz. Eveneens zal in dezelfde divisie ook Jordan Griffin terugkeren in de Octagon. Ook hij treft een debutant in TJ Brown. Beide gevechten maken deel uit van de Preliminary Card in de Octagon van de Chartway Arena.

Lees hieronder meer info over de vier atleten.

Steven Peterson vs. Aalon Cruz

Steven Peterson (MMA 18-9/UFC 2-3) begon zijn Pro-MMA carrière in 2010. In het Texaanse MMA circuit wist Peterson hoge ogen te gooien. Na vijf overwinningen in zijn eerste zes gevechten maakte Peterson de overstap naar de Legacy FC organisatie. Peterson vocht in een tijdsbestek van vijf jaar liefst tienmaal voor de organisatie. Peterson wist de in 2016 de titel te veroveren door Manny Vazquez te verslaan. Doordat Legacy FC en RFA fuseerden in LFA vocht Peterson voor de allereerste LFA Bantamweight titel tegen de RFA Kampioen Leandro Higo. Peterson verloor het gevecht begin 2017 via Unanimous Decision. Nadat Peterson zijn tweede gevecht voor de LFA organisatie wel wist te winnen werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan de zevende week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Peterson en zijn tegenstander Benito Lopez wisten een van de beste gevechten van de serie neer te zetten. De overwinning ging uiteindelijk via Split Decision naar Lopez. Peterson keerde terug naar de LFA organisatie en won in December 2017 via TKO in de tweede ronde van Dustin Winter. Echter kreeg Peterson vervolgens alsnog een contract van de UFC om het in Austin op te nemen tegen Humberto Bandenay. Bandenay viel echter geblesseerd uit en werd een week van te voren vervangen door Brandon Davis. In een zeer aantrekkelijke partij die door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Peterson uiteindelijk via Unanimous Decision. Uiteindelijk pakte Stevenson tijdens zijn tweede partij voor de UFC wel de overwinning. Tijdens de TUF 27 Finale werd gewonnen van Matt Bessette via Split Decision. Peterson kon echter in zijn daarop volgende partij niet overtuigen. Tijdens UFC Nashville in Maart 2019 werd verloren van Luis Peña. Helaas voor Peterson kwam daar in Juli 2019 een nieuwe verliespartij bij. Tijdens UFC San Antonio werd in een gelijkwaardige partij verloren van Alex Cáceres via Unanimous Decision. Twee maanden later keerde Peterson alweer terug in de Octagon tijdens UFC Mexico City tegen de Mexicaan Martin Bravo. Peterson wist via een fantastische Spinning Back Fist KO in de tweede ronde de overwinning te pakken en ook de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Aalon Cruz (MMA 8-2/UFC 0-0) begon zijn MMA carrière in 2013. Cruz is een bekende in het regionale MMA circuit. Zo vocht hij onder meer voor RFC en Conflict MMA. Bij beide organisaties won Cruz al zijn gevechten, behalve de twee titelgevechten voor beiden gingen verloren. Na een winstreak te hebben opgebouwd van drie overwinningen werd Cruz in 2019 uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Cruz nam het op tegen Steven Nguyen. In een zeer attractieve partij wist Cruz zijn tegenstander vlak voor het einde van de derde ronde met een Flying Knee via KO te stoppen. Dana White was zo onder de indruk dat hij meteen langs de kant al gebaarde dat Cruz een contract had verdient bij de UFC.

Embed from Getty Images

Jordan Griffin vs. TJ Brown

Jordan Griffin (MMA 17-7/UFC 0-2) is een MMA vechter die traint bij het bekende Roufusport. ”The Native Psycho” maakte in 2011 al zijn MMA debuut. De beginfase van Griffin ging niet van een leien dakje. Zo verloor hij drie van zijn eerste vier gevechten. Griffin wist vervolgens de draad op te pakken en een winstreak van zeven partijen neer te zetten. Vervolgens werd weer een keer verloren, maar hierna pakte Griffin twee titels. De Dakota FC titel en de King of the Cage titel werden gepakt. Begin 2018 tekende Griffin bij de LFA organisatie. Na Submission overwinningen tegen Darrick Minner en Shawn West klopte de UFC aan de deur. Griffin mocht meedoen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Tegenstander Maurice Mitchell leek de overhand te hebben in het gevecht. Echter was het Griffin die nog in de eerste ronde Mitchell tot aftikken dwong na een Rear Naked Choke Submission. De UFC beloonde Griffin met een contract bij de organisatie. Hierdoor zou hij vervolgens in December 2018 zijn debuut maken tijdens UFC Milwaukee tegen Dan Ige. In een vrij gelijkwaardige partij was het echter wel Ige die via Unanimous Decision het gevecht won. Griffin werd vervolgens tijdens UFC Minneapolis in Juni 2019 gekoppeld aan Chas Skelly. Echter raakte Skelly geblesseerd waarna Vince Murdock de tegenstander zou worden. Echter werd Murdock medisch niet goedgekeurd waarna het gevecht werd geschrapt. De UFC zou vervolgens de partij tegen Chas Skelly opnieuw inplannen tijdens UFC Vancouver in September 2019. Helaas voor Griffin verloor hij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

TJ Brown (MMA 14-6/UFC 0-0) maakte na een ongeslagen amateur carrière van twee jaar in 2013 de overstap naar de professionals. Brown vocht veelal in het regionale Amerikaanse MMA circuit en wist wisselende resultaten te behalen. Zo wist hij onder meer te winnen van Peter Barret, maar werd er verloren van mannen als Trey Ogden en Bobby Moffett. In Mei 2019 wist Brown tijdens een LFA evenement op spectaculaire wijze Ken Beverly via een Headkick KO te finishen. Mede hierdoor kreeg hij een uitnodiging om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Brown nam het op tegen de ongeslagen Dylan Lockard. Ondanks een punt in mindering door een illegale techniek bleef Brown zoeken naar de overwinning. Deze kwam in de derde ronde via een Arm-Triangle Choke Submission. Brown kreeg uiteindelijk hiervoor van Dana White een UFC contract aangeboden.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »