breaking news

Twee Nederlanders komen dit weekend in actie tijdens Bellator 185

October 16th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Twee Nederlanders komen dit weekend in actie tijdens Bellator 185
Bellator MMA
0

Op 20 oktober organiseerde de Amerikaanse promotie Bellator MMA een evenement in de Mohegan Sun Arena van Connecticut, Verenigde Staten. Tijdens deze avond stappen atleten als Ryan Quinn, Heather Hardy en Neiman Gracie in de kooi om te strijden voor de winst. Daarnaast maken de Nederlandse Gegard Mousasi en Costello Van Steenis hun introductie bij de organisatie.

Costello van Steenis (MMA 8-1/Bellator 0-0) vecht sinds 2014 mee in het professionele circuit. Van Steenis heeft onder anderen gevochten voor SHC, Staredown en werkte zijn meeste partijen af voor PFN. Van Steenis tekende afgelopen juli zijn contract voor Bellator nadat hij een indrukwekkend record van 8 overwinningen en 1 verliespartij heeft opgebouwd. Van Steenis is zeer begaafd op de grond en heeft dan ook 5 van zijn 8 overwinningen via Submission weten te eindigen. Van Steenis staat nu op een win streak van 2 partijen en hoopt deze verder uit te kunnen breiden bij Bellator.

Steve Skrzat MMA 8-9/Bellator 0-1) is een Amerikaan die voornamelijk uitkwam in de Light Heavyweight divisie. Skrzat heeft een wisselvallige carrière tot nu toe met 8 overwinningen en 9 verliespartijen. Skrzat vocht onder anderen voor CES en Cage Titans en staat bekend als een hard hitter. Zo wist hij van zijn 8 overwinningen er 7 te bezegelen met een KO/TKO. Skrzat zit niet in de beste fase van zijn carrière. Zo verloor hij zijn laatste twee partijen via TKO. Skrzat zal er op gebrand zijn om weer aan de winnende kant te verschijnen om zo een langer verblijf in Bellator te kunnen verzekeren.

Costello “The Spaniard” van Steenis Highlights:

Gegard Mousasi (MMA 42-6-2/Bellator 0-0-0) is een van de beste Middleweight vechters ter wereld. De Armeense Nederlander kwam afgelopen week als kersverse nieuweling binnen bij Bellator MMA. Mousasi komt over van de UFC waar hij in 12 optredens liefst 9 maal met de winst ervandoor wist te gaan. Onder andere Chris Weidman, Ilir Latifi, Dan Henderson en Vitor Belfort zijn namen die Mousasi aan zijn zegereeks wist toe te voegen. Mousasi had toen hij wegging bij de UFC een winstreak van vijf gevechten, maar kreeg van de organisatie geen kans om voor de titel te vechten. De verwachting is dat Mousasi op korte termijn dit bij Bellator wel zal gaan doen.

Alexander Shlemenko (MMA 56-9-0-1/Bellator 12-3-0-1) gold jaren als een van de beste MMA vechters buiten de UFC. Shlemenko wist in 2010 het Bellator Middleweight toernooi te winnen, waardoor hij een titelgevecht kreeg aangeboden tegen destijds kampioen Hector Lombard. Shlemenko verloor, maar zou drie jaar later de titel alsnog claimen nadat Lombard naar de UFC ging en de titel dus werd vrijgegeven. Shlemenko won de titel door Maiquel Falcao te verslaan, en wist zijn titel uiteindelijk drie keer met succes te verdedigen. De vierde keren (tegen Brandon Halsey) ging het mis. Halsey won via Rear Naked Choke submission na 35 seconden. Shlemenko (die voor zijn titelverdediging een superfight tegen Tito Ortiz verloor) wist in zijn comeback gevecht wel te winnen. Melvin Manhoef werd via een spinning back fist KO geslagen. Echter bleek later dat Shlemenko zijn testosteron gehalte veel te hoog was. Hij werd drie jaar geschorst en het gevecht werd in een No-Contest omgezet. Omdat Rusland niet dezelfde regels heeft als de California State Athletic Commission hengelde Shlemenko in zijn thuisland ondertussen de M-1 Global titel binnen. Ook ging hij in beroep tegen zijn straf. Zijn beroep werd in Juli van dit jaar goedgekeurd, waardoor de schorsing werd opgeheven. Shlemenko revancheerde zich kort geleden voor zijn verlies tegen Halsey. Halsey werd in Rusland verslagen binnen een minuut via TKO.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »