breaking news

Twee gevechten toegevoegd aan sterke UFC Winnipeg Line-Up

November 7th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist bekend gemaakt dat de Canadees Sheldon Westcott op 16 December 2017 zijn terugkeer zal maken in de Octagon. In de Welterweight divisie is die avond Danny Roberts zijn tegenstander. Eveneens werd de vervanger van (de door USADA geschorste) Antonio Rogerio Nogueira ook bekend gemaakt. De Pool Jan Blachowicz zal het in de Light-Heavyweight divisie opnemen tegen de Amerikaan Jared Cannonier. Beide gevechten zullen plaatsvinden in de Octagon van de Bell MTS Place in Winnipeg, Manitoba, Canada.

Lees hieronder meer over de vier vechters.

Danny Roberts vs. Sheldon Westcott

Danny Roberts (MMA 14-2/UFC 3-1) is een Welterweight uit Liverpool die in 2015 door de UFC werd binnengehaald. Roberts had een record van 6-0 in Cage Warriors FC (een van de grootste organisaties in het Verenigd Koninkrijk). Roberts maakte zijn UFC debuut tegen American Top Team veteraan Nathan Coy in December 2015. Met een Triangle Choke Submission in de eerste ronde wist hij Coy bewusteloos te krijgen, waardoor hij zijn eerste winst binnen had. Inmiddels traint Roberts bij Hard Knocks 365, en wist hij in April 2016 zijn tweede overwinning bij te schrijven op zijn UFC record. Dominique Steele werd via Unanimous Decision verslagen. Roberts leek in Manchester in Oktober 2016 zijn derde overwinning in de UFC te pakken tegen Mike Perry. Echter ging het in de laatste seconden van het gevecht volledig mis voor Roberts en verloor hij via KO. Roberts keerde vervolgens eerder dit jaar tijdens UFC Glasgow terug in de Octagon. Via KO in de tweede ronde versloeg de Engelsman Bobby Nash en pakte hij zijn derde overwinning in de Octagon.

Sheldon Westcott (MMA 9-3-1/UFC 1-2-0) maakte furore tijdens het TUF Nations seizoen. Onder leiding van Coach Patrick Côté wist Westcott zichzelf door snelle overwinningen op Daniel Kelly en Vik Grujic als favoriet te bestempelen voor de eindzege. De Canadees nam het in de finale op tegen landgenoot Elias Theodorou. Theodorou bleek echter te sterk voor Westcott, waardoor Theodorou uiteindelijk wist te winnen via TKO laat in de tweede ronde. Vervolgens duurde het maar liefst een jaar voordat we Westcott terug zagen in de Octagon. De Canadees vocht tijdens TUF op Middleweight, maar ging voor zijn tweede UFC gevecht terug naar Welterweight. In Polen trof Westcott de Pool Pawel Pawlak. Pawlak controleerde twee van de drie rondes en won via Unanimous Decision. Begin 2016 kreeg Westcott opnieuw een kans zich te bewijzen. Ditmaal stond Edgar Garcia tegenover hem. Westcott liet eindelijk weer eens zien waarom hij zo geliefd was bij de fans tijdens zijn TUF run. De agressiviteit was terug in het spel van de Canadees. Westcott finishte Garcia via TKO in de eerste ronde. Westcott stond vervolgens tijdens UFC Houston in Februari 2016 gepland tegen Alex Morono. Echter blesseerde Westcott zich tijdens training en kon hij niet vechten. Wanneer Westcott terugkeert in de Octagon in December is het bijna twee jaar geleden alvorens hij voor het laatst in actie kwam.

Jan Blachowicz vs. Jared Cannonier

Jan Blachowicz (MMA 20-7/UFC 3-4) kwam in 2014 met veel hype de UFC binnen. De KSW Kampioen nam het tijdens zijn debuut op tegen het Zweedse powerhouse Ilir Latifi. Blachowicz verraste veel mensen door Latifi voor eigen publiek via TKO vroeg in de eerste ronde te finishen. De Pool mocht een jaar later voor eigen publiek zijn kunsten vertonen tegen de Engelsman Jimi Manuwa. Manuwa was te sterk en won via Unanimous Decision. Eind 2015 werd Blachowicz gematcht met Corey Anderson. Anderson ondervond al snel dat Blachowicz niet comfortabel was op de grond, en controleerde Blachowicz het gehele gevecht. Twee judges scoorden het gevecht 30-25, dit wil zeggen dat men twee 10-8 rondes aan Anderson gaf. Tijdens het evenement in 2016 in Kroatië wist Blachowicz eindelijk weer een overwinning te pakken. In een zeer vermoeiend gevecht was de Pool beter dan thuisvechter Igor Pokrajac en won hij via Unanimous Decision. Tijdens zijn voorlaatste gevecht in September 2016 werd Blachowicz gekoppeld aan Alexander Gustafsson in Hamburg. Blachowicz had succes met zijn standup, maar ook Gustafsson wist de zwakte van Blachowicz te vinden : De Groundgame. Gustafsson haalde Blachowicz naar de grond en controleerde daar het gevecht om zodoende een Unanimous Decision af te dwingen. Eerder dit jaar vocht Blachowicz tegen Patrick Cummins. In een zeer competitief gevecht was het uiteindelijk Cummins die er met de Majority Decision vandoor ging. Blachowicz keerde vervolgens in Oktober 2017 terug in de Octagon. In zijn geliefde Polen moest Blachowicz zijn UFC contract redden door Devin Clark te verslaan. Blachowicz deed dit op fenomenale wijze door Clark in een soort van Bulldog Choke in de tweede ronde tot aftikken te dwingen. Blachowicz kreeg hiervoor ook nog eens de Performance of the Night bonus.

Jared Cannonier (MMA 10-2/UFC 3-2) kwam in 2015 de UFC binnen. Tijdens zijn debuut bij de promotie verloor ”Killa Gorilla” via KO van Shawn Jordan. Vervolgens duurde het ruim een jaar later alvorens we Cannonier terug zagen in de Octagon. Zo versloeg hij Cyril Asker tijdens UFC Fight Night Zagreb via een zeer harde KO in de eerste ronde. Dit leverde Cannonier de Performance of the Night bonus op. Cannonier ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag (naar Light-Heavyweight). Tijdens zijn debuut in die gewichtsklasse versloeg hij de Moldaviër Ion Cutelaba via Unanimous Decision. Ditmaal won Cannonier de Fight of the Night bonus. Tijdens zijn voorlaatste gevecht stond Cannonier tegenover voormalig titeluitdager Glover Teixeira. Teixeira was twee maatjes te groot voor Cannonier. Teixeira domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Vervolgens zou Cannonier tijdens de TUF 25 Finale vechten tegen Steve Bossé. Bossé moest zich echter terugtrekken vanwege een blessure en werd op 3 days notice vervangen door Nick Roehrick. Cannonier domineerde de partij, maar de taaie Roehrick wist van geen opgeven. Uiteindelijk wist Cannonier alsnog laat in de derde ronde de finish te forceren en via TKO te winnen.

Comments are closed.

Translate »