breaking news

Twee Flyweight gevechten toegevoegd aan beoogde “UFC London” card op 19 maart

December 3rd, 2021 | by Marcel Dorff
Twee Flyweight gevechten toegevoegd aan beoogde “UFC London” card op 19 maart
UFC
0

De UFC heeft twee gevecht in de Flyweight divisie toegevoegd aan het evenement op 19 maart. Jake Hadley gaat zijn lang verwachte UFC debuut maken. De Engelsman gaat het opnemen tegen Francisco Figueiredo. Dit maakte Hadley’s management bekend. Eveneens zal ook Molly McCann haar opwachting maken tegen Luana Carolina. De beoogde locatie is Londen echter is dit nog NIET officieel bevestigd.

Lees hieronder meer over de vier atleten.

Jake Hadley vs. Francisco Figueiredo

Jake Hadley (MMA 8-0/UFC 0-0) is een Engelse MMA vechter die na een amateur carrière van 2.5 jaar in 2018 de overstap maakte naar de professionals. Hadley won in het regionale Engelse circuit zijn eerste drie partijen allemaal in de eerste ronde. Het leverde hem in 2019 een kans op om voor de EFC titel te vechten in Zuid-Afrika tegen de kampioen Nkazimulo Zulu. Hadley won de partij via Unanimous Decision. Na vervolgens een losse partij gewonnen te hebben bij Bellator MMA tegen Blaine O’Driscoll tekende Hadley bij Cage Warriors. Hadley maakte indruk in zijn debuutpartij met een KO overwinning in de eerste ronde tegen Shajidul Haque. Hierdoor mocht hij in de tweede partij voor de titel vechten tegen kampioen Luke Shanks. Hadley won via Unanimous Decision en voegde daarmee een tweede pro titel toe aan zijn resumé. Hadley zette vervolgens zijn zinnen op een UFC contract en verliet Cage Warriors. Uiteindelijk kreeg Hadley in het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series de kans om een contract te verdienen. Tegenstander was Mitch Raposo. Hadley won in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission. Echter ging het niet over de fantastische prestatie na afloop van Hadley. Maar over het missen van het streefgewicht en misdragen in aanloop naar het gevecht. Dana White liet weten iets speciaals in Hadley te zien en hem toch een contract te geven tegen al zijn principes in.

Embed from Getty Images

Francisco Figueiredo (MMA 12-4-1-1/UFC 1-1-0-0) maakte in 2009 zijn professionele MMA debuut. De jongere broer van Flyweight kampioen Deiveson Figueiredo wist in het regionale circuit een record van 6-2 neer te zetten alvorens hij in 2016 tekende bij het prestigieuze Jungle Fight. Tijdens zijn debuut wist hij te winnen van Fabricio Sarraff via Unanimous Decision. Vervolgens zou hij verliezen voor de titel tegen Eduardo Souza. Na vervolgens bij een andere organisatie een overwinning te hebben gepakt keerde Figueiredo in April 2018 terug bij Jungle Fight waar hij voor de Interim titel mocht vechten tegen Manoel dos Santos. Figueiredo won de partij en was zodoende de Interim Bantamweight kampioen. Hierdoor werd een nieuwe partij tegen Eduardo Souza op touw gezet. De partij eindigde ditmaal in een Draw waardoor Souza kampioen bleef. Figueiredo werd vervolgens door de UFC getekend in December 2020. Een maand later debuteerde hij voor de organisatie in de Flyweight divisie tegen Jerome Rivera. Figueiredo won de partij via Unanimous Decision. Vervolgens zou de Braziliaan het in Mei 2021 gaan opnemen tegen Jimmy Flick. Echter kondigde Flick zijn MMA pensioen aan en kreeg Figueiredo in JP Buys een nieuwe tegenstander. Echter zou ook Buys niet kunnen vechten waarna Figueiredo werd ingepland tegen Malcolm Gordon. Echter wel pas in Juli 2021. Figueiredo verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Molly McCann vs. Luana Carolina

Molly McCann (MMA 11-4/UFC 4-3) is een Engelse vechtster die haar Pro-MMA carrière in 2014 begon. Binnen een tijd van twee jaar wist McCann een record neer te zetten van 4-1 en pakte ze de titel bij de Shock ‘n Wave organisatie. Nadat ze deze verdedigde klopte Cage Warriors bij haar aan. McCann vocht in 2017 tweemaal voor de Cage Warriors organisatie. Beide keren won de Engelse via Unanimous Decision. In 2018 mocht McCann voor de vacante Women’s Flyweight titel vechten tegen Bryony Tyrell. McCann won het gevecht via TKO in de tweede ronde en pakte de titel. McCann mocht vervolgens in haar eigen stad Liverpool in Mei 2018 haar UFC debuut maken tegen Gillian Robertson. Het debuut werd er een om snel te vergeten. McCann verloor in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission. Echter wist McCann in haar daarop volgende gevecht wel de overwinning te pakken. Tijdens UFC Londen in Maart 2019 won McCann via Unanimous Decision van de Braziliaanse Priscila Cachoeira. McCann wist daar twee maanden later een tweede overwinning aan toe te voegen. Via Unanimous Decision werd gewonnen van voormalig KSW kampioene Ariane Lipski tijdens UFC Greenville. McCann zou vervolgens in Oktober 2019 terugkeren in de Octagon tijdens UFC Boston tegen UFC debutante Diana Belbita. Na een moeilijke eerste drie minuten wist McCann het gehele gevecht te dicteren en won ze overtuigend via Unanimous Decision. McCann werd vervolgens door de UFC gekoppeld aan Ashlee Evans-Smith tijdens UFC Londen in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. McCann keerde hierdoor pas in Juli 2020 terug in de Octagon tegen Taila Santos. McCann kon niet imponeren en verloor via Unanimous Decision. Helaas voor McCann kwam daar in Februari 2021 een nieuwe verliespartij bij. Wederom werd via Unanimous Decision verloren. Ditmaal tegen Lara Procópio. McCann wist uiteindelijk in September 2021 eindelijk weer eens een partij in haar voordeel te beslissen. In een Fight of the Night performance werd via Unanimous Decision gewonnen van Ji Yeon Kim.

Embed from Getty Images

Luana Carolina (MMA 8-2/UFC 3-1) is een Braziliaanse vechtster die sinds 2015 in het professionele circuit te vinden is. “Dread” (zoals haar bijnaam luidt) verloor haar Pro debuut tegen Daiane Firmino. Echter wist Carolina vervolgens de draad goed op te pakken. Zo werd gewonnen van Isabella de Padua, Ana Merlin en Jessica Negrão. Nadat vervolgens ook werd gewonnen van Mary Ellen Santo in September 2017 kreeg Carolina in Augustus 2018 de kans om via de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Carolina won haar partij via Unanimous Decision van de ongeslagen Mabelly Lima. White was overtuigd en gaf Carolina een contract. Carolina zou debuteren tegen Wu Yanan tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro. Echter raakte Yanan geblesseerd waardoor landgenote Priscila Cachoeira de nieuwe tegenstander werd. Carolina vocht sterk en pakte via Unanimous Decision haar eerste overwinning in de UFC. Vervolgens werd wederom de partij tegen Wu Yanan ingepland. Echter moest Carolina ditmaal met een ernstige ruggenwervel blessure de partij afzeggen. Carolina zou het vervolgens opnemen in Mei 2020 tegen Ariane Lipski. Echter mocht ze in verband met COVID-19 niet naar de Verenigde Staten vliegen. Hierdoor moest ze zich noodgedwongen terugtrekken. De partij werd opnieuw ingepland voor Juli 2020. Carolina verloor via een Kneebar Submission in de eerste ronde. Echter wist ze zich in Mei 2021 te revancheren met een Split Decision overwinning tegen Poliana Botelho. Carolina werd hierna ingepland tegen Maryna Moroz. Echter trok Moroz zich om onbekende redenen terug waarna Sijara Eubanks de nieuwe opponente zou worden. Helaas moest ook Eubanks zich na een positieve COVID-19 test terugtrekken en werd Loopy Godinez uiteindelijk de tegenstandster. Carolina won het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »