breaking news

Tuivasa vs. Spivak en Kassem vs. Kim toegevoegd aan UFC 243 in Melbourne

July 24th, 2019 | by Redactie
Tuivasa vs. Spivak en Kassem vs. Kim toegevoegd aan UFC 243 in Melbourne
UFC
0

De UFC heeft twee nieuwe gevechten toegevoegd aan de UFC 243 card in Melbourne, Victoria, Australië. De Australiër Tai Tuivasa neemt het op in de Heavyweight divisie tegen Sergey Spivak. Eveneens zal in de Women’s Flyweight divisie een gevecht op het programma staan tegen Nadia Kassem en Ji Yeon Kim. Beide partijen vinden plaats in het Marvel Stadium. Het evenement staat gepland voor 5 Oktober 2019.

Lees hieronder meer over de vier atleten.

Tai Tuivasa vs. Sergey Spivak

Tai Tuivasa (MMA 8-2/UFC 3-2) maakte in November 2017 zijn debuut voor de UFC. De Australiër tekende in November 2016 al een contract bij de UFC, maar kwam tot dan toe niet in actie. De trainingspartner van Mark Hunt is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière. Tuivasa wordt gezien als een van de allergrootste talenten uit Australië. Al zijn gevechten voordat Tuivasa de UFC binnenkwam won hij via KO in de eerste ronde waardoor hij een 100% KO ratio had. Tuivasa won in 2016 de Australian FC titel, en verdedigde deze eenmaal tegen UFC veteraan James McSweeney. De UFC wist vervolgens voldoende en gaf de Australiër een ”4-fight” deal. Zijn debuut, ook voor eigen publiek, werd direct een attractieve. Tuivasa versloeg Rashad Coulter in de eerste ronde met een Flying Knee KO en bevestigde op deze manier dat hij iemand is om rekening mee te houden in de divisie. Tuivasa keerde vervolgens terug tijdens UFC 221 in Februari 2018 tegen de Fransman Cyril Asker. Tuivasa versloeg Asker zonder al teveel moeite via TKO, wederom in de eerste ronde. Tuivasa nam het vervolgens op tijdens UFC 225 in Juni 2018 tegen voormalig Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski. Tuivasa had het voor het eerst wat moeilijker in zijn gevecht, echter wist hij ditmaal via Unanimous Decision de winst te pakken. Tuivasa kreeg vervolgens tijdens UFC Adelaide het Main Event tegen Junior Dos Santos aangeboden. Tuivasa verloor voor het eerst in zijn carrière via TKO in de tweede ronde van de Braziliaan. Tuivasa kon in zijn daarop volgende gevecht het tij niet keren. Tijdens UFC 238 in Juni 2019 werd verloren via Unanimous Decision van de Bulgaar Blagoy Ivanov.

Embed from Getty Images

Sergey Spivak (MMA 8-1/UFC 0-1) is een Oekraïner die in 2014 op 19-jarige leeftijd zijn Pro-MMA debuut maakte. “The Polar Bear” imponeerde in zijn eerste twee jaar als professional. Spivak won vijf gevechten allemaal via finish. Hiermee trok hij de aandacht van de WWFC organisatie. In Maart 2017 maakte hij zijn debuut voor de organisatie tegen Luke Morton. Spivak had slechts veertig seconden nodig om Morton via KO te stoppen. Vervolgens mocht hij meteen voor de titel vechten tegen de ultieme MMA veteraan Travis Fulton. Spivak versloeg de man met meer dan 300(!!) MMA gevechten op zijn naam via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Spivak verdedigde de titel tweemaal. Zowel Ivo Cuk als de zeer gerespecteerde Tony Lopez werden in de eerste ronde verslagen. Spivak debuteerde vervolgens in de UFC met een ongeslagen record en een 100% finish ratio tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 tegen Walt Harris. Spivak ging zwaar KO in de eerste ronde en was zijn ongeslagen record kwijt.

Embed from Getty Images

Nadia Kassem vs. Ji Yeon Kim

Nadia Kassem (MMA 5-1/UFC 1-1) is een van de nieuwste toevoegingen in de UFC. De ongeslagen Australische vocht vijfmaal alvorens ze werd gecontracteerd door de UFC. Alle vijf gevechten werden beslist via (T)KO in de eerste ronde binnen anderhalve minuut. Hiermee had Kassem een 100% KO-ratio. Kassem traint bij Australian Top Team en maakte op 21-jarige leeftijd haar debuut in de Octagon. Kassem zou eerder al in 2017 in Auckland, Nieuw Zeeland het opnemen tegen JJ Aldrich, echter raakte Kassem geblesseerd waardoor ze destijds haar UFC debuut moest uitstellen. Kassem maakte vervolgens haar UFC debuut tijdens UFC Sydney in November 2017 tegen Alex Chambers. Na een moeizame eerste ronde, nam Kassem het gevecht over en won ze uiteindelijk via Unanimous Decision. Kassem zou vervolgens terugkeren in Juni 2018 in Singapore tegen Yan Xiaonan. Echter raakte de Australische geblesseerd. Kassem ging vervolgens een gewichtsklasse omhoog naar de Flyweight divisie. Daarin ontmoette ze Montana De La Rosa tijdens UFC 234 in Melbourne. Kassem had weinig in te brengen tijdens het gevecht en verloor uiteindelijk in de tweede ronde via Armbar Submission. Voor Kassem het eerste verlies uit haar Pro-MMA carrière.

Embed from Getty Images

Ji Yeon Kim (MMA 8-2-2/UFC 2-2-0) is na Seo Hee Ham en Chan Mi Jeon de derde Zuid-Koreaanse vrouw die uitkomt voor de UFC. Kim maakte haar MMA debuut in 2013 in de bekende DEEP organisatie in Japan. Kim begon haar carrière met twee draws, maar die kwamen wel tegen twee gerenomeerde namen in Takayo Hashi en Shizuka Sugiyama. Sindsdien heeft de Zuid-Koreaanse zesmaal gewonnen in zes partijen. Zo wist Kim de Turks-Nederlandse Hatice Özyurt via Armlock Submission te verslaan, en won ze de DEEP Jewels titel door ditmaal wel Takayo Hashi te verslaan. Dit gebeurde via Unanimous Decision. Kim werd in eerste instantie gekoppeld door de UFC aan Holly Holm, echter nam Holm deze partij niet aan. Hierdoor werd ze gekoppeld aan de Tsjechische Lucie Pudilova. In een zeer competitief gevecht moest Kim uiteindelijk via Unanimous Decision haar meerdere erkennen in Pudilova en liep ze tegen haar eerste verliespartij in haar MMA carrière aan. Kim keerde terug tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 tegen Justine Kish. Kim won een zeer controversiële Split Decision en mocht zo voor de eerste keer de Octagon als winnares verlaten. Kim maakte vervolgens haar opwachting in Juni 2018 tijdens UFC Singapore. Wederom werd via Split Decision gewonnen, ditmaal van Melinda Fabian. Kim pakte vervolgens een short notice partij aan tijdens de TUF 28 Finale tegen Antonina Shevchenko. Kim verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »