breaking news

TUF winnaars Michael Chiesa en Diego Sanchez vechten tijdens UFC 239 in Las Vegas

April 9th, 2019 | by Marcel Dorff
TUF winnaars Michael Chiesa en Diego Sanchez vechten tijdens UFC 239 in Las Vegas
UFC
0

De UFC heeft een Welterweight gevecht toegevoegd aan de UFC 239 tijdens IFW 2019. TUF 15 winnaar Michael Chiesa treft op 6 Juli 2019 de originele TUF winnaar Diego Sanchez in de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada. Ariel Helwani maakte het gevecht bekend. Beide vechters ontmoeten elkaar op de Preliminary Card.

Michael Chiesa (MMA 14-4/UFC 8-4) kwam in 2012 via TUF 15 de UFC binnen. Chiesa (die tijdens het seizoen zijn vader verloor) liet zien mentaal zeer sterk te zijn en uiteindelijk het seizoen te winnen door Al Iaquinta via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. In 2013 gaf Chiesa zijn debuutoverwinning in de UFC een sterk vervolg door de Fin Anton Kuivanen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Echter liep Chiesa vervolgens tegen het eerste verlies in zijn carrière aan. Jorge Masvidal was via een D’Arce Choke Submission te sterk. Vervolgens wist Chiesa te winnen van TUF 16 winnaar Colton Smith, en werd ook Francisco Trinaldo verslagen. Chiesa liep vervolgens tegen een TKO nederlaag aan tegen Joe Lauzon. Het gevecht werd gestopt in verband met een diepe snee boven het rechteroog van Chiesa. Beide mannen kregen wel de Fight of the Night bonus voor dit gevecht. In 2015 keerde Chiesa terug met een overwinning op Mitch Clarke via Unanimous Decision. Eind 2015 behaalde Chiesa een fantastische overwinning door BJJ specialist Jim Miller via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Chiesa flikte ditzelfde kunstje in 2016 ook bij Beneil Dariush. Dariush ook bekend om zijn zeer sterke groundgame was nog nooit via Submission gefinisht. Chiesa bracht daar met een Rear Naked Choke Submission verandering in. In Juli 2016 zou Chiesa het opnemen tijdens het Main Event van UFC Fight Night 91 in Sioux Falls, South Dakota tegen TUF 13 winnaar Tony Ferguson. Echter raakte Chiesa geblesseerd en werd vervangen door Lando Vannata. Chiesa keerde vervolgens pas terug in Juni 2017 tegen Kevin Lee. Lee wist Chiesa via een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Een enigszins controversiële overwinning aangezien Chiesa niet aftikte en claimde nooit ”out” te zijn gegaan. Chiesa zou vervolgens in April 2018 vechten tegen Anthony Pettis, maar werd door een belachelijke actie van Conor McGregor (vandalisme van een bus) van de partij gehaald doordat hij sneeën in zijn gezicht had opgelopen van losvliegende glasscherven. De partij werd opnieuw ingepland voor UFC 226 in Las Vegas. Chiesa begon goed aan de partij, maar wist Pettis niet te finishen na een zeer sterk begin. Pettis nam de partij over en finishte Chiesa via een Triangle Armbar Submission in de tweede ronde. Chiesa liet vervolgens weten over te stappen naar de Welterweight divisie. Hierin werd Carlos Condit de eerste tegenstander in December 2018. Na ontsnapt te zijn uit een Armbar in de eerste ronde wist Chiesa in de tweede ronde Condit via een Kimura Submission te finishen.

Embed from Getty Images

Diego Sanchez (MMA 29-11/UFC 18-11) behoeft geen introductie. Sanchez was de winnaar van het allereerste seizoen van The Ultimate Fighter. Sanchez heeft overwinningen tegen Nick Diaz, Takanori Gomi, Jim Miller, Joe Stevenson, Clay Guida, Ross Pearson & Kenny Florian op zijn resumé en is niet weg te denken uit de UFC. Sanchez heeft het de laatste jaren wat moeilijker en won slechts drie van zijn laatste tien wedstrijden. Zijn gevecht op UFC 200 tegen Joe Lauzon eindigde in een drama voor Sanchez. Sanchez werd voor het eerst in zijn carrière gestopt door stoten. Sanchez zou zich echter in November 2016 revancheren voor zijn verlies tegen Lauzon tegen nieuwkomer Marcin Held. In een zeer aantrekkelijk gevecht was Sanchez uiteindelijk de Pool Held via Unanimous Decision de baas. Echter in April 2017 ging Sanchez voor het eerst in zijn carrière écht KO. In de eerste ronde tijdens zijn gevecht in Nashville versloeg Al Iaquinta de JacksonWink MMA vechter via KO binnen twee minuten. Sanchez kon vervolgens tijdens UFC Norfolk ook het tij niet keren. Matt Brown was via een venijnige ellenboog te sterk en finishte hiermee Sanchez. Sanchez wist vervolgens in September 2018 het tij wél te keren. Tegen Craig White werd op een overtuigende manier via Unanimous Decision gewonnen. Vervolgens nam Sanchez het in Maart 2019 op tegen Mickey Gall. Sanchez vocht wederom érg sterk met een TKO overwinning in de tweede ronde en een Performance of the Night bonus tot gevolg.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »