breaking news

TUF veteraan Tim Williams maakt UFC debuut tegen ongeslagen Oskar Piechota in Austin

January 12th, 2018 | by Marcel Dorff

Tim Williams deed tweemaal mee aan The Ultimate Fighter. ”The South Jersey Strangler” kwam zowel in het 15de als 17de seizoen te kort en zou niet vechten voor de UFC. Eerder vandaag wist MMAFighting.com te bevestigen dat Williams zijn UFC debuut zal maken op 18 Februari 2018 in Austin, Texas tegen de ongeslagen Pool Oskar Piechota in de Middleweight divisie. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Frank Erwin Center tijdens UFC Fight Night 126.

Tim Williams (MMA 15-3/UFC 0-0) is een man die al sinds 2009 in het Pro-MMA te bewonderen is. Na vijf overwinningen in zijn eerste vijf partijen ging Williams voor het bekende CFFC vechten in Atlantic City, New Jersey. Na twee overwinningen, waaronder een overwinning via KO tegen UFC veteraan Andre Gusmao nam Williams het op voor de CFFC belt tegen Dustin Jacoby. Williams leed zijn eerste verliespartij van zijn Pro-MMA carrière via TKO (Blessure) in de eerste ronde. Ondanks zijn verlies werd Williams uitgenodigd voor het 15de seizoen van TUF. Echter werd verloren via Majority Decision van Dylan Andrews waarna Williams terug ging naar de CFFC. Een jaar later werd Williams echter opnieuw uitgenodigd voor TUF. Ditmaal kwam Williams een ronde verder, maar verloor hij van de latere finalist Dhiego Lima. In 2014 zou Williams bij de CFFC dan eindelijk de titel winnen door Ron Stallings te verslaan. Vervolgens ging het tweemaal mis tegen Anthony Smith die mede door beide overwinningen wél door de UFC werd gecontracteerd. Inmiddels heeft Williams een winstreak van vijf gevechten en heeft hij sinds 2015 niet meer verloren. In Austin, Texas gaat hij eindelijk zijn UFC debuut maken.

Oskar Piechota (MMA 10-0-1/UFC 1-0-0) is een 27-jarige MMA vechter uit Gdansk, Polen. Hij heeft een professioneel record van tien om nul en heeft gevochten voor promoties als RING XF, IRFA, Spartan Fight en Cage Warriors. Hier wist hij in 2017 Jason Radcliffe te verslaan in slechts tweeëndertig seconden. Tijdens Cage Warriors 85 in de O2 Academy van Bournemouth, Engeland ontving hij het goud en een toegangsticket voor de UFC. Piechota maakte voor eigen publiek zijn UFC debuut in Oktober 2017 tegen de Amerikaan Jonathan Wilson. Piechota was duidelijk de bovenliggende partij en won via Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »