breaking news

TUF Nations winnaar Elias Theodorou treft Daniel Kelly tijdens UFC Sydney

September 8th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft bekend gemaakt dat de Canadees Elias Theodorou op 19 November 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 121 in Sydney, Australië. De TUF Nations winnaar zal het in de Middleweight divisie opnemen tegen de Australiër Daniel Kelly. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Qudos Bank Arena. Waarschijnlijk zal het gevecht deel uit maken van de Main Card die avond.

Elias Theodorou (MMA 13-2/UFC 5-2) deed als ongeslagen vechter mee in 2014 aan het TUF Nations seizoen. Theodorou wist met zijn sterke worsteltechnieken door te dringen tot de finale. Hierin versloeg hij favoriet Sheldon Westcott via TKO in de tweede ronde en won dus TUF Nations. Theodorou sloot vervolgens 2014 succesvol af met een overwinning tegen de Braziliaan Bruno Santos. In 2015 vocht Theodorou tweemaal. In Maart 2015 werd via TKO gewonnen van de Amerikaan Roger Narvaez. Echter liep Theodorou tegen zijn eerste verliespartij op ongeveer negen maanden later. De sterke standup van Thiago Santos was Theodorou te machtig. De Canadees kon Santos niet naar de grond halen waardoor hij het spelletje van de Braziliaan moest spelen. Een half jaar later kwam Theodorou voor eigen publiek succesvol terug met een overwinning tegen Sam Alvey. In Februari van dit jaar moest Theodorou het opnemen tegen de TUF Brazil 1 winnaar Cezar Ferreira. In een zeer competitief gevecht won Theodorou uiteindelijk een enigszins controversiële Unanimous Decision. Echter zat de Decision hem in de TUF Finale afgelopen Juli niet mee. In een zeer competitief gevecht werd uiteindelijk via Split Decision verloren van de Hawaiiaan Brad Tavares. Buiten de Octagon is Theodorou de allereerste vechter ooit die gesponsord wordt door een shampoo maatschappij. Theodorou staat ook bekend als ”The Best Hair in MMA” en noemt zichzelf de ”Mane Event”.

Daniel Kelly (MMA 13-2/UFC 6-2) kwam op vier verschillende Olympische Spelen uit voor Australië op het onderdeel Judo. De geboren Melbourner heeft een 4th dan black belt in Judo en een black belt in Brazilian Jiu Jitsu. Kelly vocht in 2006 zijn eerste MMA partij, maar startte zijn échte carrière in MMA eigenlijk pas fulltime in 2012. Kelly deed mee in 2014 aan het TUF Nations seizoen. Hierin namen Australische vechters het op tegen Canadese vechters. Kelly werd gekoppeld aan de Canadees Sheldon Westcott. In een werkelijke ”slachtpartij” liet Westcott geen spaan heel van zijn tegenstander en besliste het gevecht via Arm-Triangle Choke binnen een minuut. Kelly was er zo slecht aan toe qua knie dat er werd gevreesd voor zijn carrière. Kelly kwam echter sterk terug en maakte in November 2014 zijn debuut in de UFC tegen Luke Zachrich. Kelly won in de eerste ronde via Kimura Submission. Begin 2015 voegde Kelly er een tweede overwinning aan toe door Patrick Walsh via Unanimous Decision te verslaan. Dit was Kelly’s eerste gevecht in de Verenigde Staten. Kelly werd vervolgens gekoppeld aan Sam Alvey. Alvey versloeg Daniel Kelly via TKO binnen een minuut en bracht Kelly zijn eerste Pro-MMA nederlaag toe (TUF partijen op de finale na tellen niet op je Pro-MMA record). Kelly heeft zich inmiddels meer dan gerevancheerd voor deze nederlaag en wist te winnen van Steve Montgomery, Antonio Carlos Junior en Chris Camozzi. Het gevecht tegen Antonio Carlos Junior zal Kelly niet snel vergeten. De Australiër werd gedomineerd in de eerste twee rondes, maar wist uiteindelijk in de derde ronde de Braziliaan ”aan” te slaan en uiteindelijk via TKO te finishen. In Maart dit jaar pakte Kelly de grootste overwinning in zijn MMA carrière. Via Split Decision werd voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Rashad Evans verslagen. Echter kon Kelly deze overwinning tijdens UFC Auckland in Mei geen goed vervolg geven. Kelly ging vroeg in het gevecht tegen Derek Brunson zwaar KO, en zal zich voor eigen publiek willen revancheren.

Comments are closed.

Translate »