breaking news

TUF Nations winnaar Chad Laprise treft Li Jingliang in Toronto

October 14th, 2016 | by Marcel Dorff

Een card in Canada is sinds 2014 pas compleet als Chad Laprise ook vecht. Laprise zal voor de zesde keer (van in totaal zeven) zijn opwachting maken voor de UFC in Canada. Li Jingliang zal zijn tegenstander zijn op 10 December 2016 als het UFC circus neerstrijkt in Toronto voor UFC 206 in de Rod Laver Arena.

Chad Laprise (MMA 11-2/UFC 4-2) kwam met een ongeslagen record van 7-0 de UFC binnen. Hij deed dat via TUF Nations. Laprise won in 2014 TUF Nations door in de finale zijn landgenoot (en inmiddels teamgenoot) Olivier Aubin-Mercier via Split Decision te verslaan. Laprise vervolgde met overwinningen tegen Yosdenis Cedeno en Bryan Barberena. In Augustus 2015 had Laprise zijn eerste tegenslag, Francisco Trinaldo was in Canada te sterk voor de Canadees, en finishte Laprise via TKO in de eerste ronde. Begin dit jaar verloor Laprise opnieuw, ditmaal was TUF 9 winnaar Ross Pearson te sterk via een zeer aan elkaar gewaagde Split Decision. Laprise herpakte zich echter in Augustus tijdens de UFC in Vancouver. Thibault Gouti werd via TKO verslagen, waardoor Laprise nu weer naar boven kan kijken.

Li Jingliang (MMA 11-4/UFC 3-2) werd als de Legend FC kampioen door de UFC in 2013 gecontracteerd. Het duurde echter ruim een jaar voordat we Li Jingliang ook daadwerkelijk in de UFC zagen. Jingliang won via Split Decision in zijn UFC debuut van David Michaud. Jingliang heeft weliswaar twee partijen verloren binnen de UFC, maar dat waren partijen met een verhaal. Zo werd tegen Nordine Taleb verloren via Split Decision. In Canada tegen de Frans-Canadees, het was in ieder geval controversieel. Ook verloor Jingliang in de derde ronde via Submission van Keita Nakamura. Jingliang had de twee rondes daarvoor gedomineerd. Tegen Dhiego Lima en Anton Zafir boekte de Chinees KO overwinningen, beide in de eerste ronde. Jingliang zal net als Laprise zijn winstreak naar twee willen uitbouwen.

14694918_1343683522317457_1768979548_n

Leave a Reply

Translate »