breaking news

TUF LATAM 3 winnaar Martin Bravo vecht tegen Chris Gruetzemacher in Mexico City

June 1st, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat TUF Latin America 3 winnaar Martin Bravo op 5 Augustus 2017 terugkeert in de Octagon. Hij zal het tijdens UFC Fight Night 114 opnemen tegen Chris Gruetzemacher. Het Featherweightgevecht zal plaatsvinden in de Mexico City Arena in Azcapotzalco, Mexico City, Mexico. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card. 

Martin Bravo (MMA 11-0/UFC 1-0) wist zich in 2016 tijdens TUF Latin America 3 van een finaleplaats te verzekeren. Bravo versloeg Leonardo Rodriguez via Unanimous Decision. Bravo kwam uit voor Team Griffin, maar traint normaal gesproken bij de hoog aangeschreven Entram Gym in Tijuana, B.C., Mexico. Bravo versloeg in de eliminatieronde Javier Ganin via TKO in de eerste ronde. Hierna versloeg hij Ilianovich Chalo via Unanimous Decision in de Kwartfinale. Uiteindelijk won hij zoals eerder gezegd de Halve Finale van Leonardo Rodriguez. Tijdens de finale nam Bravo het op tegen de Peruviaan Claudio Puelles. Bravo liet zien dat hij de beste was en versloeg Puelles via TKO in de tweede ronde. De ongeslagen Bravo mag nu voor de tweede keer zijn opwachting gaan maken voor de UFC. Dit zal gebeuren in hetzelfde gebouw waar hij eerder de TUF finale wist te winnen. Bravo gaat voor dit gevecht naar de Featherweight divisie. (TUF Finale was op Lightweight)

Chris Gruetzemacher (MMA 13-2/UFC 1-1) kwam via TUF 22 in 2015 de UFC binnen. Gruetzemacher maakte deel uit van Team Faber. Gruetzemacher versloeg tijdens de eliminatieronde Austin Springer via TKO en werd tot het ”TUF huis” toegelaten. Vervolgens versloeg hij in de achtste finales de Duitser Sascha Sharma via Unanimous Decision. Omdat er negen personen in aanmerking kwamen voor acht kwartfinale plaatsen werd een vechter ”geslachtofferd” door Dana White en mocht niet verder vechten in het toernooi. Gruetzemacher had volgens de UFC president de minst spectaculaire overwinning gepakt in de achtste finales en mocht niet verder in het toernooi. Wel werd Gruetzemacher een gevecht beloofd op de TUF 22 Finale card. Echter blesseerde de Zweed Martin Svensson zich in de achtste finale waarna Gruetzemacher alsnog verder mocht in het toernooi. Gruetzemacher verloor uiteindelijk de kwartfinale via KO van Artem Lobov. De UFC hield zich echter wel aan hun woord en gaf Gruetzemacher een Prelimgevecht tegen Abner Lloveras tijdens de TUF 22 Finale. Gruetzemacher won het gevecht via Unanimous Decision. Mede door blessureleed zagen we Gruetzemacher in 2016 niet in de Octagon. Eerder dit jaar tijdens UFC Houston vocht Gruetzemacher tegen Chas Skelly. Skelly won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde.

Comments are closed.

Translate »