breaking news

TUF Brazil 3 winnaar Warlley Alves treft Jimmy Wallhead tijdens UFC Gdansk

September 14th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanmorgen heeft de UFC naar buiten gebracht dat de Braziliaan Warlley Alves op 21 Oktober 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 118 in Gdansk, Polen. In de Welterweight divisie zal die avond de Engelsman Jimmy Wallhead zijn tegenstander zijn. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Ergo Arena. Het gevecht staat gepland voor de Preliminary Card die avond.

Warlley Alves (MMA 10-2/UFC 4-2) vocht in 2014 op Middleweight het derde seizoen van TUF Brazil. Alves won TUF Brazil 3 door in de finale Marcio Alexandre Jr. via Guillotine Choke Submission in de derde ronde te verslaan. Alves geroemd om zowel zijn groundgame als zijn standup game vocht vervolgens in November 2014 in Brazilië tegen Alan Jouban. In een zeer controversiële Unanimous Decision won Alves in zijn thuisland. Vervolgens wist Alves de Frans-Canadees Nordine Taleb te verslaan via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde tijdens UFC 190. Vervolgens maakte Alves zijn debuut in de Verenigde Staten tegen de eveneens ongeslagen Colby Covington. Alves wist Covington vroeg in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission te stoppen. Veel mensen zagen/zien Alves als een van de grootste talenten in de UFC Welterweight divisie. Het ging echter voor eigen publiek mis in Mei 2016. Na een uitstekende eerste ronde van Alves, ging het qua cardio mis in de tweede en derde ronde. Bryan Barberena (niet vies van een upsetje) wist de ongeslagen Braziliaan voor eigen publiek te verslaan. Echter in zijn meest recente partij kon Alves het tij niet keren. Tegen TUF 21 winnaar Kamaru Usman werd een dominante Unanimous Decision verlies geleden. Hierdoor heeft Alves een two-fight losing streak die hij zal moeten proberen te doorbreken in Polen. Een gevecht eerder dit jaar tegen Kiichi Kunimoto ging niet door vanwege een blessure van Alves.

Jimmy Wallhead (MMA 29-11/UFC 0-2) is een echte MMA veteraan. De Engelsman probeerde al jaren geleden de UFC binnen te komen, maar de UFC gaf geen gehoor. ”Judo Jimmy” die in meerdere Europese organisaties titels pakte, kreeg dan uiteindelijk in 2016 toch een belletje van de UFC. Wallhead mocht invallen voor Emil Meek tegen de Tunesische Duitser Jessin Ayari. Wallhead maakte zijn debuut tegen Ayari in Hamburg en verloor het gevecht via een zeer controversiële Split Decision. Wallhead maakte vervolgens in Juni van dit jaar zijn terugkeer in de Octagon in Brazilië tegen de Braziliaan Luan Chagas. Ook ditmaal kon Wallhead niet overtuigen, en verloor hij in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission. Wallhead is een allround vechter die zowel staand als op de grond zeer goed uit de voeten kan. De Engelsman heeft onder meer overwinningen op zijn resumé tegen voormalig UFC titeluitdager Frank Trigg, Che Mills, Igor Araújo, Matt Veach en Joey Villasenor. Wallhead zal in Polen op zoek gaan naar zijn eerste overwinning in de Octagon.

Comments are closed.

Translate »