breaking news

TUF 9 winnaar Ross Pearson vecht tegen Mizuto Hirota tijdens UFC 221 in Perth

December 22nd, 2017 | by Redactie

De Engelsman Ross Pearson zal op 11 Februari 2018 zijn terugkeer maken in de Octagon. De inmiddels in Australië wonende Pearson neemt het op tegen de Japanner Mizuto Hirota. De Lightweightclash zal plaatsvinden tijdens UFC 221 in de Perth Arena te Perth, Australië. Het gevecht maakt die avond deel uit van de Preliminary Card.

Ross Pearson (MMA 19-14-0-1/UFC 11-11-0-1) kwam via het negende seizoen van TUF de UFC binnen. Pearson won het seizoen door in de finale landgenoot Andre Winner te verslaan. Pearson is al jaren een soort van gatekeeper in de UFC, en haalt af en toe een overwinning binnen. Sinds 2015 gaat echter zeer moeizaam met Pearson in de UFC. Zo wist hij van zijn laatste acht gevechten er maar twee om te zetten in winst. Beiden via Split Decision. Pearson kan dus een goede overwinning wel degelijk gebruiken, want als er een vijfde achtereenvolgende nederlaag voor Pearson zou aankomen zou het wel eens einde oefening in de UFC kunnen betekenen voor de altijd sympathieke Engelsman. Pearson kwam voor het laatst in actie tijdens UFC Auckland in Juni 2017. Na een goede eerste ronde ging de Engelsman in de tweede ronde zwaar KO door een knie van Daniel Hooker.

Mizuto Hirota (MMA 18-7-2/UFC 1-2-1) heeft zeer veel titels in andere organisaties. Zo heeft hij de Shooto Pacific Rim, Sengoku RC & DEEP titel in zijn bezit. Allemaal hoog aangeschreven MMA organisaties in Azië. In de UFC heeft Hirota tot dusver echter minder succes gehad. Na verliespartijen tegen Rani Yahya en Rodrigo Damm werd het contract van de Japanner verscheurd. Echter wist Hirota via een deelname aan de show ”UFC Road to Japan” zijn plekje terug te veroveren in de organisatie. De Finale van de show eindige in een Draw tussen Hirota en Teruto Ishihara, waardoor Hirota nog steeds wachtte op zijn eerste officiële UFC overwinning. Die overwinning kwam uiteindelijk in December 2016. UFC veteraan Cole Miller werd via Unanimous Decision verslagen waarna Hirota eindelijk zijn eerste overwinning in de Octagon pakte. Hirota zou vervolgens in September 2017 terugkeren tijdens UFC Saitama tegen Charles Rosa. Echter had Hirota een slechter weight-cut en werd het gevecht gecanceld. Hierdoor moet Hirota nu verplicht een divisie omhoog naar de Lightweight divisie. Hirota is bij veel MMA fans bekend als de man die zijn arm liet breken in een Hammerlock Submission door Shinya Aoki een aantal jaren terug in Dynamite!!! Aoki stak vervolgens zijn middenvinger op naar Hirota omdat hij kwaad was dat hij niet aftikte, waardoor Aoki genoodzaakt was om zijn arm te breken.

Comments are closed.

Translate »