breaking news

TUF 28 Finale compleet met vrouwen finale + verliezende halve finalisten

November 29th, 2018 | by Marcel Dorff
TUF 28 Finale compleet met vrouwen finale + verliezende halve finalisten
UFC
0

Afgelopen nacht werd in de Verenigde Staten de laatste aflevering van de TUF 28 Finale uitgezonden. Hierin werd bepaald wie het aankomende vrijdagnacht zou gaan opnemen tegen de Zweedse Pannie Kianzad voor de titel TUF 28 Women’s Featherweight winnaar. Tijdens de laatste aflevering nam Team Whittaker’s Leah Letson het op tegen Team Gastelum’s Macy Chiasson. Omdat we begrijpen dat er mensen zijn die de aflevering nog niet gezien hebben, zullen we geen fight announcements op Facebook zetten. Je kan zelf kiezen of je op het artikel klikt en wil weten wie er vrijdag vechten voor de TUF titel.

Lees hieronder de uitslag van het laatste gevecht en meer info over de finale en de verliezend halve finalisten match-ups. Ook hebben we de complete card hieronder neergezet.

Macy Chiasson heeft de finale gehaald. De Amerikaanse versloeg haar landgenote Leah Letson via KO (Knees to the Body) in de eerste ronde.

TUF 28 Women’s Featherweight Finale.
Pannie Kianzad vs. Macy Chiasson

Pannie Kianzad (MMA 10-3/UFC 0-0) is een Zweedse vechtster van Iranese afkomst die traint in Denemarken. Kianzad maakte in 2012 haar Pro-MMA debuut. Na vijf overwinningen in evenveel partijen tegen onder andere Lina Länsberg en Milana Dudieva werd Kianzad gecontracteerd door de Cage Warriors organisatie. Daar wist ze in 2014 tijdens haar tweede partij al de titel te pakken tegen Eeva Siiskonen. Kianzad zou de titel niet verdedigen maar tekenen bij het Amerikaanse Invicta FC. Na haar debuutoverwinning tegen de Australische Jessica-Rose Clark mocht Kianzad voor de titel vechten tegen Kampioene Tonya Evinger. Echter overschreed Kianzad haar gewichtslimiet en stond de titel niet meer op het spel. Evinger bracht de Zweedse via TKO in de tweede ronde haar eerste Pro nederlaag toe. Kianzad zat vervolgens in een mindere periode en verloor vervolgens ook van zowel Raquel Pa’aluhi en Sarah Kaufman. Kianzad wist vervolgens in de zomer van 2018 het tij te keren door Bianca Daimoni via Unanimous Decision te verslaan. Na ook tijdens een regionale evenement in Denenmarken de winst te hebben gepakt deed Kianzad auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Kianzad werd toegelaten en vocht in de kwartfinales tegen de Duitse Katharina Lehner. Kianzad was te sterk via Unanimous Decision. Kianzad wist zich vervolgens ook te plaatsen voor de finale nadat ook van de Litouwse Julija Stoliarenko via Unanimous Decision werd gewonnen.

Embed from Getty Images

Macy Chiasson (MMA 2-0/UFC 0-0) is een MMA vechtster die na een amateurcarrière van drie jaar in 2017 overstapte naar de professionals. Tijdens haar MMA debuut nam Chiasson het op tegen Miranda Dearing. Chiasson imponeerde met een Armbar Submission in de eerste ronde. Dit trok de interesse van de Invicta FC organisatie die Chiasson een contract gaf. Chiasson maakte haar Invicta FC debuut in Mei 2018 tegen Allison Schmidt. Chiasson won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens deed Chiasson auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Chiasson werd toegelaten en vocht in de kwartfinales tegen de Braziliaanse UFC veterane Larissa Pacheco. Pacheco had weinig in te brengen en verloor via TKO van Chiasson. Vervolgens was in de halve finale Leah Letson de tegenstander. Chiasson won via een imposante KO nadat ze Letson via een paar rake knieën naar het lichaam in de eerste ronde al wist te finishen.

Embed from Getty Images

Leah Letson vs. Julija Stoliarenko

Leah Letson (MMA 4-1/UFC 0-0) vecht in het Pro-MMA circuit sinds 2014. Daarvoor was ze ongeslagen als amateur vechtster. Letson verloor haar Pro debuut via Split Decision, maar heeft sindsdien viermaal achter elkaar gewonnen. Haar meest in het oog springende overwinning kwam via KO in de eerste ronde tegen Elizabeth Phillips tijdens Invicta FC 21 in Januari 2017. Letson zou vervolgens in Maart 2018 haar UFC debuut maken tegen Yana Kunitskaya echter draaide de UFC dit terug. Letson werd toegevoegd aan het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Letson vocht in de kwartfinale tegen Bea Malecki. Ondanks een gigantische scheur op haar voorhoofd wist Letson de partij via Unanimous Decision in haar voordeel te beslissen. Vervolgens moest Letson in de halve finale vechten tegen Macy Chiasson. Letson die als favoriet de partij inging werd in de eerste ronde via KO gefinisht na een paar harde knieën naar het lichaam. Letson mag nu op de prelims van de TUF 28 Finale zich proberen te revancheren.

Embed from Getty Images

Yulia Stoliarenko (MMA 4-2-1/UFC 0-0-0) is een vechtster afkomstig uit Litouwen. Stoliarenko maakte in 2013 haar debuut in het Pro-MMA. Via Unanimous Decision wist ze te winnen van Eeva Siiskonen. In haar daarop volgende drie partijen wist Stoliarenko niet te winnen. Zo werd verloren van Agnieszka Niedzwiedz en Lucie Pudilova en eindigde een andere partij onbeslist. Echter heeft Stoliarenko vervolgens driemaal achter elkaar via een Armbar Submission in de eerste ronde weten te winnen. Stoliarenko deed in de zomer van 2018 auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Na haar kwartfinale partij via Armbar Submission gewonnen te hebben tegen Marciea Allen, ging het mis in de halve finale tegen Pannie Kianzad. Kianzad won via Unanimous Decision. Stoliarenko mag nu haar revanche proberen te halen op de Prelims van de TUF 28 Finale.

Embed from Getty Images

Bekijk hier de complete card voor aankomende vrijdagnacht/zaterdagochtend.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »