breaking news

TUF 27 winnaar Brad Katona treft Matthew Lopez tijdens UFC 231 in Toronto

September 28th, 2018 | by Marcel Dorff
TUF 27 winnaar Brad Katona treft Matthew Lopez tijdens UFC 231 in Toronto
UFC
0

TUF 27 Featherweight winnaar Brad Katona zal op 8 December 2018 zijn opwachting maken tijdens UFC 231 in Toronto, Ontario, Canada. De Canadees treft de Amerikaan Matthew Lopez in de Bantamweight divisie. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Scotiabank Arena. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Brad Katona (MMA 7-0/UFC 1-0) is een Canadese MMA vechter die sinds 2014 te vinden is in het professionele circuit. Katona debuteerde voor de Canadese MFC organisatie tegen Michael Hay. Katona won het gevecht via KO in de eerste ronde. Vervolgens pakte Katona twee overwinningen bij de Prestige FC organisatie. Katona zou vervolgens vechten tegen landgenoot en voormalig TKO Featherweight Kampioen TJ Laramie. Echter ging het gevecht niet door omdat Laramie te zwaar was. Katona pakte vervolgens twee overwinningen waaronder een winstpartij tegen Havoc FC Kampioen Austin Ryan. Echter was dit in een andere organisatie en niet voor een titel. Tijdens zijn laatste gevecht alvorens Katona meedeed aan TUF versloeg hij de Amerikaan Stephen Cervantes via Unanimous Decision. Katona zou vervolgens meedoen aan het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Na een enigszins verrassende overwinning tegen een van de favorieten voor de eindoverwinning, namelijk Kyler Phillips werd Katona gekoppeld in de halve finale aan Bryce Mitchell. Katona en Mitchell maakten er een boeiend en gelijkwaardig gevecht van. Echter wist Katona laat in de derde ronde uiteindelijk de rug te pakken van Mitchell en hem via Rear Naked Choke Submission tot aftikken te dwingen. Hierdoor mocht Katona vechten om de TUF 27 titel in de Featherweight divisie. Zijn tegenstander werd Jay Cucciniello. Katona won tijdens de TUF 27 Finale in Juli 2018 de titel door Cuccuniello via Unanimous Decision te verslaan. Katona keert nu terug in de Bantamweight divisie.

Embed from Getty Images

Matthew Lopez (MMA 10-3/UFC 2-3) maakte in Juli 2016 zijn debuut voor de UFC. De op dat moment ongeslagen vechter kwam via het programma ”Dana White Lookin’ for a Fight” de UFC binnen. Lopez nam het op tegen BJJ wizard Rani Yahya. In een vrij eenzijdig gevecht wist Yahya laat in de derde ronde Lopez te finishen. Lopez kwam echter zeer sterk terug in zijn tweede partij voor de UFC. De Amerikaan moest het opnemen in Canada tegen de Canadees Mitch Gagnon. Lopez vocht sterk en versloeg Gagnon voor eigen publiek via Unanimous Decision. Tijdens UFC 212 nam Lopez het op tegen Johnny Eduardo. Lopez liet er geen gras over groeien en versloeg Eduardo op een indrukwekkende manier via een TKO in de eerste ronde. Lopez kreeg vervolgens een gevecht aangeboden tegen Top 5 vechter Raphael Assuncao. Lopez kon goed mee met de Braziliaan, maar ging uiteindelijk in de derde ronde zwaar KO. Echter kon Lopez in zijn daarop volgende gevecht niet voor de ommekeer zorgen. Na een goed begin tegen Alejandro Perez tijdens UFC Glendale ging het uiteindelijk alsnog mis in de tweede ronde. Perez won via TKO.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »