breaking news

TUF 26 coaches Eddie Alvarez en Justin Gaethje vechten tijdens UFC 218 in Detroit

October 4th, 2017 | by Marcel Dorff

Dat de TUF Coaches Eddie Alvarez en Justin Gaethje tegen elkaar zouden vechten in de Lightweight divisie is al een aantal maanden bekend. Echter was de datum nog niet bekend. Beide vechters zullen tegen elkaar vechten in de Octagon van de Little Caesars Arena te Detroit, Michigan tijdens UFC 218. Dit wist Chris Taylor van BJPENN.com eerder naar buiten te brengen. Dit bericht werd zojuist bevestigd door Mark Henry, de trainer van Eddie Alvarez. Het gevecht zal deel uit maken van de Main Card die avond.

Eddie Alvarez (MMA 28-5-0-1/UFC 3-2-0-1) maakte pas in 2014 zijn debuut in de UFC, maar is bij MMA fans altijd al bekend geweest als een van de beste Lightweight vechters die niet onder contract stond bij de UFC. Alvarez debuteerde in 2003 bij de Ring of Combat organisatie, maar maakte pas echt naam in Japan bij de DREAM organisatie. Alvarez wist echter nooit de DREAM titel te winnen en stapte in 2009 over naar Bellator MMA. Alvarez zou de geschiedenisboeken ingaan als een van de beste vechters die ooit voor de Bellator MMA organisatie gevochten heeft. Met een 10-1 record in Bellator won Alvarez tweemaal de Lightweight Titel en verdedigde hij deze eenmaal met succes. Tijdens zijn laatste gevecht voor Bellator greep Alvarez voor de tweede keer de titel. Alvarez versloeg onder meer Patricky Freire, Pat Curran, Michael Chandler, Roger Huerta en Shinya Aoki in Bellator. In 2014 maakte hij de overstap naar de UFC. In zijn debuut kreeg hij Donald Cerrone tegenover zich. Alvarez pakte de eerste ronde, maar verloor de daarop volgende twee rondes. Hierdoor verloor Alvarez via Unanimous Decision. Hierna mocht Alvarez zijn krachten meten met voormalig Strikeforce Lightweight Kampioen Gilbert Melendez. Alvarez brak zijn oogkas in de eerste ronde en snoot zijn neus hierna. Dit zorgde voor een complete zwelling bij het oog van Alvarez. Alvarez wist via cagecontrol uiteindelijk Melendez uit zijn spel te halen en de tweede en derde ronde te pakken. Dit leverde Alvarez zijn eerste UFC overwinning op via Split Decision. Het daarop volgende gevecht had Alvarez dezelfde tactiek. Ditmaal versloeg Alvarez de voormalig UFC Lightweight Kampioen Anthony Pettis via Split Decision. Alvarez mocht in Juli 2016 voor de titel vechten tegen Kampioen Rafael Dos Anjos. Alvarez wist de Braziliaan vroeg in de eerste ronde hard te raken. Dos Anjos kon niet goed herstellen en werd via TKO gefinisht. Alvarez pakte hiermee de felbegeerde UFC titel. Lang had Alvarez er echter geen plezier van. In November 2016 raakte Alvarez zijn belt kwijt in de tweede ronde via TKO tegen de Ier Conor McGregor. Alvarez vocht onthutsend zwak waarvan de Ier maar al te graag profiteerde. Alvarez keerde vervolgens in Mei dit jaar terug tegen Dustin Poirier tijdens UFC 211. Alvarez had een zeer zware eerste ronde, maar leek zich terug te vechten in de tweede ronde. Alvarez landde echter een illegale knie op het hoofd van Poirier. Poirier kon niet meer verder waarna het gevecht in een No Contest eindigde.

Justin Gaethje (MMA 18-0/UFC 1-0) wordt gezien als een van de beste Lightweights in het professionele MMA. Gaethje maakte vooral furore bij WSOF waar hij in 2014 de titel won. Daarna verdedigde hij deze titel vijf keer succesvol. Het zal er al een lange tijd aan te komen dat Gaethje naar de UFC zou komen. Gaethje wordt gezien als een echte hardhitter in zijn gewichtsklasse. Zo wist hij maar liefst 15 van zijn 18 overwinningen te winnen via een KO/TKO. Gaethje gaf onlangs nog aan dat hij graag tegen een topcontender zijn debuut maakt om te laten zien dat hij iemand is om rekening mee te houden. Gaethje kreeg deze topcontender, namelijk Michael Johnson was zijn tegenstander tijdens de TUF 25 Finale in Juli dit jaar. In een werkelijk fantastisch gevecht waar de vonken vanaf spatten wist Gaethje in de tweede ronde Johnson via TKO te finishen en zo een glorieus debuut te beleven binnen de UFC. Het gevecht opzicht zal zeker meedingen tot Fight of the Year.

Comments are closed.

Translate »