breaking news

Tristan Connelly vs. Pat Sabatini toegevoegd aan UFC 261 in Jacksonville, Florida

April 5th, 2021 | by Marcel Dorff
Tristan Connelly vs. Pat Sabatini toegevoegd aan UFC 261 in Jacksonville, Florida
UFC
0

De UFC heeft met nog maar 19 dagen te gaan een nieuwe partij toegevoegd aan het UFC 261 evenement op 24 april aanstaande. Tristan Connelly keert voor het eerst terug in de Octagon na zijn “upset-win” tegen Michel Pereira. De Canadees treft promotionele nieuwkomer Pat Sabatini in de Octagon van de VyStar Veterans Memorial Arena te Jacksonville, Florida. De partij zal plaatsvinden in de Lightweight divisie. MMA Junkie maakte het gevecht bekend.

Tristan Connelly (MMA 14-6/UFC 1-0) is een Canadese MMA vechter die sinds 2010 in het Pro-MMA circuit te vinden is. Connelly vocht veel in zijn thuisland Canada en wist daar aardig naam te maken. Echter gebeurde dit pas vanaf 2015. In zijn eerste vijf jaar als professional wist Connelly slechts vijf van in totaal tien gevechten te winnen. Connelly wist echter vanaf 2015 een behoorlijk sterke streak neer te zetten. Zo wist hij in negen partijen liefst achtmaal te winnen. Alle partijen werden voortijdig beslist. Connelly won onder meer de Unified MMA, CageSport en RFC titel. Met overwinningen tegen Joey Pierotti en D’Juan Owens imponeerde Connelly dusdanig dat hij op short notice zijn UFC debuut mocht maken in eigen land tijdens UFC Vancouver tegen Michel Pereira. Met een voorbereiding van slechts vier dagen verbaasde Connelly vriend en vijand door de partij via Unanimous Decision te winnen. Beide vechters wonnen eveneens de Fight of the Night bonus. Connelly zou vervolgens in April 2020 terugkeren in de Octagon tegen Alex da Silva. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Pat Sabatini (MMA 13-3/UFC 0-0) maakte na een ongeslagen amateur carrière in 2014 de overstap naar de professionals. Sabatini won zes van zijn eerste zeven partijen en mocht in 2017 vechten voor de vacante CFFC Featherweight titel tegen John de Jesus. Sabatini won de partij binnen 50 seconden via een Heel Hook Submission en was de nieuwe kampioen. Sabatini verdedigde de titel vervolgens driemaal en werd in verband gebracht met een overstap naar de UFC. Echter moest hij daarvoor eerst winnen van James Gonzalez. Sabatini verloor binnen een minuut nadat Gonzalez zijn arm brak. Zeven maanden later keerde Sabatini alweer terug in de CFFC kooi. Daar pakte hij een KO overwinning in de eerste ronde tegen Jordan Titoni. Mede doordat Gonzalez terugkeerde naar de Bantamweight divisie vocht Sabatini in December 2020 voor de vacante Featherweight titel tegen Jesse Stirn. Sabatini won zijn titel terug via een Armbar Submission in de tweede ronde. In Februari 2021 tekende Sabatini dan eindelijk toch bij de UFC. Hij zou in diezelfde maand eveneens zijn debuut maken op short notice tegen Rafael Alves. Alves verscheen echter veel te zwaar tijdens de weging waardoor de partij werd gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »