breaking news

Tristan Connelly maakt opwachting tegen Alex da Silva op 11 april tijdens UFC evenement

January 21st, 2020 | by Redactie
Tristan Connelly maakt opwachting tegen Alex da Silva op 11 april tijdens UFC evenement
UFC
0

De Canadees Tristan Connelly zal op 11 april 2020 terugkeren in de Octagon. Connelly treft de Braziliaan Alex da Silva in de Lightweight divisie. Het is op dit moment nog niet bekend op welke locatie deze partij zal plaatsvinden. De UFC heeft dit nog niet bekend gemaakt. Connelly was een van de grootste sensaties afgelopen jaar in de UFC. Connelly won als allergrootste underdog op de card met een voorbereiding van vier dagen een overwinning tegen Michel Pereira. Connelly vs. Da Silva werd bekend gemaakt door Combate.

Tristan Connelly (MMA 14-6/UFC 1-0) is een Canadese MMA vechter die sinds 2010 in het Pro-MMA circuit te vinden is. Connelly vocht veel in zijn thuisland Canada en wist daar aardig naam te maken. Echter gebeurde dit pas vanaf 2015. In zijn eerste vijf jaar als professional wist Connelly slechts vijf van in totaal tien gevechten te winnen. Connelly wist echter vanaf 2015 een behoorlijk sterke streak neer te zetten. Zo wist hij in negen partijen liefst achtmaal te winnen. Alle partijen werden voortijdig beslist. Connelly won onder meer de Unified MMA, CageSport en RFC titel. Met overwinningen tegen Joey Pierotti en D’Juan Owens imponeerde Connelly dusdanig dat hij op short notice zijn UFC debuut mocht maken in eigen land tijdens UFC Vancouver tegen Michel Pereira. Met een voorbereiding van slechts vier dagen verbaasde Connelly vriend en vijand door de partij via Unanimous Decision te winnen. Beide vechters wonnen eveneens de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Alex da Silva (MMA 21-2/UFC 1-1) in Brazilië beter bekend als Alex Leko maakte in 2014 zijn Pro-MMA debuut. De Astra Fight Team vechter staat bekend als een van de grootste talenten van Brazilië. Silva begon zijn carrière bij de prestigieuze Aspera FC organisatie en groeide uit tot een van de vaste namen. Ondanks dat hij nooit voor een titel vocht wist hij binnen een tijdsbestek van twee jaar een record op te bouwen van 17-0. In December 2016 tekende Silva bij de Brave CF organisatie. Daar wist hij tijdens zijn debuut te imponeren door Daniel Swain via TKO in de tweede ronde te finishen. Hierop volgde zijn eerste en voorlopig enige verliespartij tegen de Pool Jakub Kowalewicz via Unanimous Decision. Silva keerde eenmalig terug bij Aspera FC waar hij won in de eerste ronde via TKO tegen Fernando Colman. Hierna vocht Silva voor de Servische SBC organisatie tegen Slavoljub Mitić. Silva won via TKO in de eerste ronde en maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 tegen Alexander Yakovlev. Na een sterke eerste ronde ging het mis voor de Braziliaan. Yakovlev won via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Silva werd vervolgens gematcht tegen Rafael Fiziev tijdens UFC Montevideo. Echter raakte de Kirgiziër geblesseerd waardoor Rodrigo Vargas de tegenstander werd. Silva won de partij via Unanimous Decision en boekte daarmee zijn eerste overwinning in de Octagon.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.