breaking news

Trevin Jones vervangt Mark Striegl aanstaande zaterdag tegen Timur Valiev tijdens UFC on ESPN 15

August 20th, 2020 | by Marcel Dorff
Trevin Jones vervangt Mark Striegl aanstaande zaterdag tegen Timur Valiev tijdens UFC on ESPN 15
UFC
0

Een dag voor de wegingen is er een wijziging aangebracht aan de UFC on ESPN 15 line-up aanstaande zaterdag. Mark Striegl leverde een positieve COVID-19 test af en is van zijn partij gehaald tegen Timur Valiev. De UFC heeft echter snel gehandeld en heeft Trevin Jones gecontracteerd. Jones treft in de Bantamweight Timur Valiev tijdens de opener van de avond aanstaande zaterdag. De verandering werd gemeld door Igor Lazorin.

Timur Valiev (MMA 16-2/UFC 0-0) is een vechter uit Dagestan die in 2010 zijn professionele MMA debuut maakte. Valiev begon zijn carrière met een verliespartij. Echter wist hij vervolgens zes partijen achter elkaar te winnen. Onder meer Oleg Borisov werd verslagen. Valiev zou vervolgens in 2014 tekenen bij de WSOF (huidig PFL). Daar wist Valiev ook indruk te maken met overwinningen op Isaiah Chapman en Ed West. Uiteindelijk zou worden verloren via Split Decision van Chris Gutierrez. Echter zou Valiev een directe rematch krijgen en daarin Gutierrez wel weten te verslaan via Unanimous Decision. WSOF ging vervolgens over in PFL. Valiev deed mee aan het 1 miljoen dollar Bantamweight toernooi. De Dagestani won zijn beide voorronde partijen, maar moest helaas met een blessure het toernooi verlaten. In 2019 vocht Valiev tweemaal met succes voor de GFC organisatie. Uiteindelijk kreeg hij in 2020 de kans om te vechten in de UFC tegen Jamall Emmers. Helaas werd de partij gecanceld nadat Valiev zijn visum niet rond kreeg. Valiev zou vervolgens in Augustus 2020 vechten tegen Mark Striegl. Echter werd Striegl van de partij gehaald in verband met een positieve COVID-19 test en werd vervangen door Trevin Jones.

Trevin Jones (MMA 12-6/UFC 0-0) maakte in 2011 zijn professionele debuut. Jones vocht in het begin van zijn carrière al zijn partij voor de PXC organisatie in Guam. Onder meer overwinningen tegen Toby Misech, Mark Abelardo en Jeremiah Labiano zorgden ervoor dat Jones met inmiddels 12 partijen voor de organisatie voor de titel mocht vechten tegen Kyle Aguon. Een man die hij ook al eerder wist te verslaan in zijn professioneel debuut. Jones won ditmaal via Split Decision en won daarmee de PXC titel. Jones zou vervolgens vechten bij de TFC organisatie. Tijdens zijn tweede partij vocht hij voor de titel maar kwam hij te kort via Split Decision. Jones vertrok naar de ACA organisatie. Na een verlies in zijn debuut wist hij een knappe overwinning te pakken tegen Mehdi Baidulaev. Jones pakte hierna ook bij de DEEP organisatie een overwinning en zou vervolgens bij de LUX organisatie zijn opwachting maken tegen UFC veteraan Francisco Rivera. Het evenement werd echter in verband met COVID-19 gecanceld. Jones tekende in Augustus 2020 bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »