breaking news

Trevin Jones treft ongeslagen debutant Javid Basharat tijdens UFC evenement op 12 maart

December 3rd, 2021 | by Marcel Dorff
Trevin Jones treft ongeslagen debutant Javid Basharat tijdens UFC evenement op 12 maart
UFC
0

Trevin Jones maakt op 12 maart zijn opwachting in de Octagon. In de Bantamweight divisie treft hij de ongeslagen nieuwkomer Javid Basharat. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. MMA Island wist eerder al te melden dat het gevecht “in the works” was. Inmiddels is de partij bevestigd.

Trevin Jones (MMA 13-7-0-1/UFC 1-1-0-1) maakte in 2011 zijn professionele debuut. Jones vocht in het begin van zijn carrière al zijn partij voor de PXC organisatie in Guam. Onder meer overwinningen tegen Toby Misech, Mark Abelardo en Jeremiah Labiano zorgden ervoor dat Jones met inmiddels 12 partijen voor de organisatie voor de titel mocht vechten tegen Kyle Aguon. Een man die hij ook al eerder wist te verslaan in zijn professioneel debuut. Jones won ditmaal via Split Decision en won daarmee de PXC titel. Jones zou vervolgens vechten bij de TFC organisatie. Tijdens zijn tweede partij vocht hij voor de titel maar kwam hij te kort via Split Decision. Jones vertrok naar de ACA organisatie. Na een verlies in zijn debuut wist hij een knappe overwinning te pakken tegen Mehdi Baidulaev. Jones pakte hierna ook bij de DEEP organisatie een overwinning en zou vervolgens bij de LUX organisatie zijn opwachting maken tegen UFC veteraan Francisco Rivera. Het evenement werd echter in verband met COVID-19 gecanceld. Jones tekende in Augustus 2020 bij de UFC. Jones debuteerde dezelfde maand op short notice tegen Timur Valiev. Na een slechte eerste ronde wist Jones de partij in de tweede ronde via TKO te winnen. Echter werd de partij later omgezet in een No Contest nadat Jones positief testte voor Marihuana gebruik. Jones zou vervolgens in Maart 2021 vechten tegen Randy Costa. Echter raakte Costa geblesseerd en werd Mario Bautista de nieuwe tegenstander. Jones won de partij via KO in de tweede ronde. Jones werd vervolgens in Juli 2021 gekoppeld aan Tony Kelley. Echter moest Kelley zich om onbekende redenen terugtrekken waarna Jones een week later werd ingepland tegen Ronny Lawrence. Maar ook een week later zou Jones niet vechten. Ronnie Lawrence had een slechte “weightcut” en mocht niet vechten. Jones werd hierdoor een maand later ingepland op short notice tegen Mana Martinez. Vervolgens mocht ook Martinez niet vechten en werd CFFC kampioen Saidyokub Kakhramonov als vervanger aangewezen. Jones verloor via Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Jones zou vervolgens in December 2021 terugkeren tegen Raoni Barcelos. Echter moest Jones zich geblesseerd terugtrekken.

Embed from Getty Images

Javid Basharat (MMA 11-0/UFC 0-0) is een Afghaanse vechter die al jaren in Engeland woont en traint. Basharat begon zijn professionele carrière in 2016 bij de Rise of Champions organisatie. De Afghaan vocht voor veel bekende Britse organisaties als BAMMA, UCMMA en Celtic Gladiator. Met een 9-0 record nam hij in 2020 een partij aan bij het bekende OKTAGON MMA tegen Aleksandr Bezkorovainiy. Basharat won de partij in de tweede ronde via een D’Arce Choke Submission. Basharat werd vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was Saimon Oliveira. Helaas voor Basharat kon hij niet vechten in verband met visumproblemen. Uiteindelijk kreeg Basharat zijn visum alsnog rond en mocht hij anderhalve maand later proberen om alsnog een UFC contract af te dwingen tegen de ongeslagen Oron Kahlon. Basharat domineerde de partij en won in de derde ronde via een Guillotine Choke Submission. Dana White kende geen enkele twijfel en gaf Basharat zijn contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »