breaking news

Trevin Giles vs. Dricus Du Plessis toegevoegd aan UFC evenement op 20 maart

January 13th, 2021 | by Marcel Dorff
Trevin Giles vs. Dricus Du Plessis toegevoegd aan UFC evenement op 20 maart
UFC
0

Trevin Giles zal op 20 maart aanstaande voor de zevende maal zijn opwachting maken in de Octagon. In de Middleweight divisie is de Zuid-Afrikaan Dricus Du Plessis de tegenstander. De Plessis maakte vorig jaar zijn UFC debuut. Beide vechters ontmoeten elkaar op een nog later bekend te maken locatie. MMA Junkie wist eerder een mondelinge overeenkomst te melden. Inmiddels is de partij bevestigd.

Trevin Giles (MMA 13-2/UFC 4-2) is een groot talent uit San Antonio, Texas. De ongeslagen Giles maakte in 2014 op een Legacy FC card zijn MMA debuut. Giles wist van zijn negen partijen voordat hij de UFC binnenkwam er liefst acht te finishen. Alleen zijn laatste partij tijdens het Main Event van LFA 3 tegen Ryan Spann werd gewonnen via Split Decision. Giles debuteerde in Juli 2017 op short notice in de Light-Heavyweight divisie tegen James Bochnovic. Giles liet er geen gras over groeien en liet meteen zien dat hij in de UFC thuishoorde. Giles domineerde het gevecht en won uiteindelijk in de tweede ronde via KO. Giles keerde vervolgens tijdens UFC Fresno in December 2017 terug in de Octagon. Dit keer in zijn normale gewichtsklasse (Middleweight) nam hij het op tegen de Braziliaan Antonio Braga Neto. Giles was beter en won via KO in de derde ronde. Giles zou vervolgens in verband met het afmaken van zijn politie opleiding bijna anderhalf jaar niet vechten. Giles keerde terug in de Octagon in Mei 2019 tijdens UFC Rochester tegen Zak Cummings. In een gelijkwaardige partij wist Cummings uiteindelijk Giles laat in de derde ronde via Guillotine Choke Submission te finishen en hem hiermee zijn eerste Pro-MMA verlies van zijn carrière toe te brengen. Giles kon in zijn daarop volgende gevecht het tij niet keren. Tijdens UFC Newark werd wederom via Guillotine Choke Submission in de derde ronde verloren. Ditmaal was Gerald Meerschaert de tegenstander. Giles werd vervolgens gekoppeld aan Antonio Arroyo tijdens UFC 247 in Houston. Echter werd Arroyo van het gevecht gehaald om medische redenen een dag voor aanvang van het gevecht. Hierdoor werd James Krause de nieuwe opponent. In een competitieve partij pakte Giles via Split Decision een zeer welkome overwinning. Beide vechters kregen voor het gevecht ook de Fight of the Night bonus. Giles werd vervolgens in Augustus 2020 gekoppeld aan Jun Yong Park. Echter kon de Zuid-Koreaan in verband met visumproblemen niet in actie komen en werd Kevin Holland de tegenstander. De partij werd uiteindelijk 10 minuten voor aanvang gecanceld nadat Giles flauw viel. Drie maanden later zou Giles wel vechten tegen Bevon Lewis. Via TKO in de derde ronde won Giles.

Embed from Getty Images

Dricus du Plessis (MMA 15-2/UFC 1-0) is een Zuid-Afrikaanse vechter die zijn professionele MMA carrière begon in 2013. Na vier overwinningen bij de EFC organisatie mocht hij al voor de titel vechten tegen Garreth McLellan. Du Plessis verloor de partij. Vervolgens wist Du Plessis drie overwinningen achtereenvolgens te finishen via Rear Naked Choke Submission en kreeg hij een nieuwe kans om voor de titel te vechten. Ditmaal tegen Martin van Staden. Du Plessis won de partij via Guillotine Choke Submission en was de nieuwe Welterweight kampioen. Du Plessis won vervolgens tweemaal en mocht tegen Yannick Bahati voor de Middleweight titel vechten. Du Plessis finishte Bahati vroeg in de eerste ronde en had zodoende twee titels bij de EFC. Du Plessis verliet de EFC en stapte over naar het Poolse KSW. Daar wist hij in zijn debuut partij de titel te pakken door kampioen Roberto Soldic te verslaan. Echter verloor Du Plessis de titel in een rematch zes maanden later. Na vervolgens wel gewonnen te hebben van Joilton Santos keerde du Plessis terug bij EFC. Daar wist hij via Guillotine Choke Submission Brendan Lesar in de eerste ronde te finishen en de Middleweight titel veilig te stellen. In September 2020 tekende du Plessis bij de UFC. Een maand later maakte hij op short notice zijn UFC debuut tegen Markus Perez. Du Plessis won de partij via KO in de eerste ronde en verdiende daarmee de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »