breaking news

Trevin Giles krijgt gewenste partij voor eigen publiek tegen Antonio Arroyo tijdens UFC 247

December 13th, 2019 | by Marcel Dorff
Trevin Giles krijgt gewenste partij voor eigen publiek tegen Antonio Arroyo tijdens UFC 247
UFC
0

Trevin Giles tekende eerder deze week een nieuw contract bij de UFC. De in Texas geboren politieman zal op 8 februari 2020 in Houston zijn terugkeer maken in de Octagon. Tijdens UFC 247 neemt hij het op tegen de Braziliaan Antonio Arroyo in de Middleweight divisie. Giles maakte dit bekend via zijn Instagram account. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Toyota Center op de Preliminary Card.

Trevin Giles (MMA 11-2/UFC 2-2) is een groot talent uit San Antonio, Texas. De ongeslagen Giles maakte in 2014 op een Legacy FC card zijn MMA debuut. Giles wist van zijn negen partijen voordat hij de UFC binnenkwam er liefst acht te finishen. Alleen zijn laatste partij tijdens het Main Event van LFA 3 tegen Ryan Spann werd gewonnen via Split Decision. Giles debuteerde in Juli 2017 op short notice in de Light-Heavyweight divisie tegen James Bochnovic. Giles liet er geen gras over groeien en liet meteen zien dat hij in de UFC thuishoorde. Giles domineerde het gevecht en won uiteindelijk in de tweede ronde via KO. Giles keerde vervolgens tijdens UFC Fresno in December 2017 terug in de Octagon. Dit keer in zijn normale gewichtsklasse (Middleweight) nam hij het op tegen de Braziliaan Antonio Braga Neto. Giles was beter en won via KO in de derde ronde. Giles zou vervolgens in verband met het afmaken van zijn politie opleiding bijna anderhalf jaar niet vechten. Giles keerde terug in de Octagon in Mei 2019 tijdens UFC Rochester tegen Zak Cummings. In een gelijkwaardige partij wist Cummings uiteindelijk Giles laat in de derde ronde via Guillotine Choke Submission te finishen en hem hiermee zijn eerste Pro-MMA verlies van zijn carrière toe te brengen. Giles kon in zijn daarop volgende gevecht het tij niet keren. Tijdens UFC Newark werd wederom via Guillotine Choke Submission in de derde ronde verloren. Ditmaal was Gerald Meerschaert de tegenstander.

Embed from Getty Images

Antonio Arroyo (MMA 9-3/UFC 0-1) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn carrière begon in 2014. Arroyo wist in het regionale Braziliaanse circuit vier van zijn eerste vijf partijen te winnen. Arroyo tekende vervolgens een contract voor een gevecht bij LFA. Arroyo verloren van de ongeslagen Herdem Alacabek via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Arroyo wist vervolgens een stijgende lijn te pakken en drie partijen achtereenvolgens te winnen. Dit leverde hem de kans op om een UFC contract te winnen tijdens het eerste seizoen van de Braziliaanse Contender Series. Arroyo won van Diego Henrique via Unanimous Decision echter kreeg hij geen contract. Echter was de UFC wel onder de indruk van de Braziliaan. Hierdoor kreeg hij de kans om tijdens het derde seizoen van de Amerikaanse Dana White’s Contender Series alsnog een contract in de wacht te slepen. Dit gebeurde ook. Arroyo won van Stephen Regman via Arm Triangle Choke Submission en verdiende een contract bij de UFC. Arroyo zou vervolgens zijn UFC debuut gaan maken in November 2019 tegen Kevin Holland tijdens UFC São Paulo. Echter werd Holland ten faveure van een ander gevecht van zijn partij tegen Arroyo gehaald. Hierdoor werd Alessio Di Chirico de nieuwe tegenstander. Helaas zou ook Di Chirico “fightday” niet halen en kreeg Arroyo in Andre Muniz voor de derde keer een nieuwe opponent. Muniz haalde “fightday” wél en bleek via Unanimous Decision te sterk voor Arroyo.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »