breaking news

Tracy Cortez vs. Justine Kish toegevoegd aan UFC evenement op 17 april

February 2nd, 2021 | by Marcel Dorff
Tracy Cortez vs. Justine Kish toegevoegd aan UFC evenement op 17 april
UFC
0

Tracy Cortez gaat proberen haar derde overwinning op rij in de UFC te pakken. In de Flyweight divisie neemt ze het op tegen Justine Kish. MMA Junkie weet de partij zojuist te melden, wij kunnen het nieuws bevestigen. Beide vrouwen treffen elkaar op een nog later te bepalen locatie op 17 april aanstaande.

Tracy Cortez (MMA 8-1/UFC 2-0) is een Amerikaanse MMA vechtster die na een ongeslagen amateur carrière van drie jaar in 2017 de overstap maakte naar de professionals. Cortez verloor haar debuut voor de Invicta FC organisatie, maar wist vervolgens een winstreak neer te zetten van drie gevechten. Dit leverde haar een contract op bij de Combate Americas organisatie. Cortez won in de tweede ronde via TKO van Karen Cedillo en keerde terug bij Invicta FC. Daar werd ze gekoppeld aan de ongeslagen Erin Blanchfield. Cortez won het gevecht via een zeer controversiële Split Decision. Cortez werd vervolgens in Juli 2019 uitgenodigd om mee te doen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Cortez nam het op tegen Mariya Agapova. Na een moeilijk begin domineerde Cortez het gehele gevecht en won ze overtuigend via Unanimous Decision. Dana White was overtuigd en beloonde Cortez met een UFC contract. Cortez zou vervolgens op short notice vechten tegen Duda Santana. Echter trok Santana zich terug en werd Vanessa Melo als nieuwe tegenstandster aangewezen. Cortez had weinig moeite met de Braziliaanse en won via Unanimous Decision. Cortez werd vervolgens in Oktober 2020 gekoppeld aan Bea Malecki. Echter trok de Zweedse zich terug en werd vervangen door Stephanie Egger. Cortez won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Justine Kish (MMA 7-3/UFC 3-3) is een voormalig kickbokster die haar professionele MMA carrière begon in 2010. Kish deed mee aan het 20ste seizoen van The Ultimate Fighter, maar raakte geblesseerd en vocht niet. De UFC beloofde Kish een gevecht in de UFC als ze was hersteld. In Januari 2016 maakte Kish eindelijk haar officiële debuut voor de UFC. Tijdens UFC 195 won ze tegen Nina Ansaroff via Unanimous Decision. Kish zou het vervolgens opnemen tegen Maryna Moroz, maar raakte opnieuw geblesseerd. Eind 2016 vocht Kish haar tweede gevecht in de UFC tegen debutante Ashley Yoder. In een zeer competitief gevecht was het uiteindelijk Kish die er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging. Tijdens UFC Oklahoma City in Juni 2017 keerde Kish terug in de Octagon om het op te nemen tegen Felice Herrig. Herrig was te sterk en won via Unanimous Decision. Hierdoor raakte Kish haar onbevlekte record letterlijk en figuurlijk kwijt. Vervolgens zou Kish voor eigen publiek tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 het opnemen tegen Ji Yeon Kim. Kish verloor via een zeer controversiële Split Decision. Kish zou vervolgens twee jaar niet vechten en pas terugkeren in Januari 2020 tijdens UFC Raleigh tegen Lucie Pudilova. In een vrij matig gevecht wist Kish via Unanimous Decision wel de volle buit binnen te halen. Helaas voor Kish kon ze die lijn in haar partij tegen Sabina Mazo in September 2020 niet voortzetten. Via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde werd verloren.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »