breaking news

Tracy Cortez vervangt Leah Letson tegen Duda “Cowboyzinha” tijdens UFC São Paulo

September 27th, 2019 | by Marcel Dorff
Tracy Cortez vervangt Leah Letson tegen Duda “Cowboyzinha” tijdens UFC São Paulo
UFC
0

Tracy Cortez zal op 16 November 2019 haar UFC debuut gaan maken. Cortez die normaal uitkomt op Flyweight zal invallen voor Leah Letson en hierdoor op Bantamweight haar opwachting maken tegen de Braziliaanse Duda Santana (beter bekend als Cowboyzinha). Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera in São Paulo, Brazilië. Het gevecht werd bekend gemaakt door MMA Junkie.

Duda Santana (MMA 3-1/UFC 0-1) is een Braziliaanse MMA vechtster die sinds 2017 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Santana vocht haar partijen voor de Braziliaanse WOCS organisatie. Santana vocht driemaal in 2017 en wist die partijen allemaal te winnen. Santana zou vervolgens in 2018 tijdens de Braziliaanse versie van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series vechten tegen Luana Carolina. Echter kreeg Santana haar visum niet rond waardoor het gevecht niet doorging. “Cowboyzinha” tekende vervolgens alsnog bij de UFC. Tijdens UFC Stockholm in Juni 2019 nam ze het op tegen Bea Malecki. Santana wist weinig in te brengen en verloor via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Santana zou vervolgens tijdens UFC São Paulo terugkeren in de Octagon tegen Leah Letson. Echter trok Letson zich om onbekende redenen terug en werd Santana gekoppeld aan Tracy Cortez.

Embed from Getty Images

Tracy Cortez (MMA 6-1/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechtster die na een ongeslagen amateur carrière van drie jaar in 2017 de overstap maakte naar de professionals. Cortez verloor haar debuut voor de Invicta FC organisatie, maar wist vervolgens een winstreak neer te zetten van drie gevechten. Dit leverde haar een contract op bij de Combate Americas organisatie. Cortez won in de tweede ronde via TKO van Karen Cedillo en keerde terug bij Invicta FC. Daar werd ze gekoppeld aan de ongeslagen Erin Blanchfield. Cortez won het gevecht via een zeer controversiële Split Decision. Cortez werd vervolgens in Juli 2019 uitgenodigd om mee te doen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Cortez nam het op tegen Mariya Agapova. Na een moeilijk begin domineerde Cortez het gehele gevecht en won ze overtuigend via Unanimous Decision. Dana White was overtuigd en beloonde Cortez met een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »