breaking news

Totale schema Heavyweight Tournament GLORY 62 bekend

November 30th, 2018 | by Stefan Van Erp
Totale schema Heavyweight Tournament GLORY 62 bekend
GLORY
0

Vandaag is de loting geweest voor de partijen van het Heavyweight Tournament voor GLORY 62. In Hilversum werden de vechters aan elkaar gekoppeld en het heeft geresulteerd in de volgende partijen. Jahfarr Wilnis neemt het op tegen Tomas Mozny. Jamal Ben Saddik vecht tegen Junior Tafa. Benjamin Adegbuyi vecht tegen Arkadiusz Wrzosek en Guto Inocente neemt het op tegen Mohammed Abdallah. 

Powered by Aiki Budo.

Benjamin Adegbuyi vs. Arkadiusz Wrzosek

Benjamin Adegbuyi is een Roemeense vechter die al een tijd traint in Nederland. Adegbuyi vocht zijn eerste partij voor GLORY in 2014 waar hij het opnam tegen Dmytro Bezus en direct won via een TKO. Nadat Adegbuyi daarna Daniel Sam via KO en Hesdy Gerges via een Decision versloeg mocht hij het tegen Rico Verhoeven opnemen voor de titel. Verhoeven won via een Unanimous Decision. Adegbuyi herpakte zich en won tijdens het Heayvweight Contender toernooi tegen Mladen Brestovac en Jahfarr Wilnis waardoor hij wederom voor de titel mocht vechten tegen Verhoeven in Amsterdam. Verhoeven won via een KO in de eerste ronde. Daarna deed Adegbuyi even wat gas terug wat betreft GLORY en vocht 3 partijen bij andere promoties die hij overigens alle 3 won. In 2016 deed Adegbuyi weer mee aan een Contender toernooi en wederom wist hij deze te winnen door Brestovac en Gerges te verslaan via een Decision. Daarna vocht Adegbuyi nog tegen Anderson Silva en wist ook deze partij te winnen via een Decision. Zijn laatste partij tegen Guti Inocente verliep niet volgens plan. Adegbuyi verloor via een Split Decision de partij. Tijdens GLORY 50 vocht Adegbuyi wederom een Contender toernooi. Net als de vorige tweemaal wist hij deze op overtuigende wijze te winnen door D’Angelo Marhall via KO te verslaan en vervolgens Junior Tafa via TKO. Hierop volgde in September 2018 een overwinning via Decision tegen Jahfarr Wilnis.

Arkadiusz Wrzosek is een debutant bij GLORY. De Pool won tot nog toe 11 van zijn 15 partijen in diverse organisaties. Wrzosek won onder anderen een titel bij Fight Exclusive en ISKA. De 2.01 lange Wrzosek won zijn laatste 2 partijen via een TKO in de eerste ronde en stond al een tijdje op de radar bij GLORY. Nu is hij getekend voor het toernooi en mag het direct opnemen tegen de nummer 1 contender van de divisie.

Jamal Ben Saddik vs. Junior Tafa

Jamal Ben Saddik had een sterke start binnen de GLORY organisatie, met overwinningen tegen Errol Zimmerman en Remy Bonjasky. Echter verloor Ben Saddik vervolgens tweemal op rij tegen Peter Aerts en Ben Edwards. Na dat laatste verlies (binnen GLORY) in 2013 won Ben Saddik zijn vijf wedstrijden erna. Zo versloeg hij Anderson ”Braddock” Silva, Ismael Londt en vrij recent de Braziliaan Guto Inocente. Ben Saddik daagde vervolgens Verhoeven uit voor een rematch. Het lang verwachtte gevecht kwam er uiteindelijk in december van 2017 in de Ahoy in Rotterdam. In een spannende partij versloeg Verhoeven Ben Saddik via een TKO in de vijfde ronde. Ben Saddik keerde terug tijdens GLORY 53 in Lille tegen Jahfarr Wilnis. Na een overtuigende eerste ronde leek de gastank leeg bij de Belg. In de derde ronde ging hij naar het canvas, wist op te staan, maar verloor via een Decision. Ben Saddik wilde zijn fans terugwinnen en deed dat in zijn partij tegen D’Angelo Marshall. Binnen anderhalve minuut sloeg hij Marshall drie keer naar het canvas en wist zo de partij te winnen.

Junior Tafa is een van de nieuwe talenten in GLORY. de jonge Australiër maakte grote indruk in zijn eerste partij voor de promotie. Hij vocht in China tegen thuisfavoriet Quanchao Luo en sloeg hem in de eerste ronde drie keer naar het canvas wat hem uiteindelijk de TKO overwinning opleverde. Tafa begon op jonge leeftijd met kickboksen en werd op zijn 17de uitgenodigd om met Mark Hunt te komen trainen in Thailand. Toen al snel bleek dat Tafa veel talent had nam Hunt hem onder zijn hoede. Na zijn indrukwekkende overwinning in China vocht Tafa mee met het Heavyweight Contender toernooi in Chicago tijdens GLORY 50. In zijn eerste partij stond hij tegenover Guto Inocente en verloor in een harde partij via een decision. Echter had Inocente een grote snee boven zijn oog opgelopen en mocht de finale niet vechten. Daarom vocht Tafa ook de finale en moest het hierin opnemen tegen Benjamin Adegbuyi. Tafa kwam te kort en bleef nog lang op de been na een aantal verwoestende leg kicks van Adegbuyi. Uiteindelijk verloor hij via een TKO. Tafa herpakte zich daarna tegen Anthony McDonald. Een partij waar veel trashtalk aan vooraf ging wist Tafa zijn woorden na te komen en versloeg de Amerikaan via een TKO in de eerste ronde met een harde rechterhoek. Ook tegen Haze Wilson had Tafa in zijn volgende partij weinig moeite. Binnen 2 minuten vond de scheids het wel genoeg en voegde Tafa weer een TKO overwinning toe aan zijn record.

Jahfarr Wilnis vs. Tomas Mozny

Jahfarr Wilnis won in 2015 de Kunlun Fight Super Heavyweight titel en in 2016 de Enfusion Live Heavyweight titel. Wilnis vocht twee keer mee aan een Contender Toernooi bij GLORYDe eerste keer was vorig jaar en haalde Wilnis de finale. Hierin verloor hij tegen Benjamin Adegbuyi middels een split decision. Ook in het tweede Contender toernooi haalde Wilnis de finale. Deze keer trok hij aan het kortste eind tegen Ismael Londt. Ook dit was via een split decision. Daarna vocht Wilnis tegen Mladen Brestovac in 2016. Wilnis verloor via TKO en vocht daarna nog 1 keer voor de Light Heavyweight titel bij Enfusion tegen Luis Tavares. Ook deze partij ging verloren voor Wilnis via een Decision. Wilnis nam het in mei op tegen Jamal Ben Saddik tijdens GLORY 53 in Lille. In een heerlijke partij wist Wilnis Ben Saddik naar het canvas te slaan. De Belg kon opstaan maar de overwinning via Decision was een feit voor Wilnis. Vervolgens nam Wilnis het op in een rematch tegen de nummer 1 contender Benjamin Adegbuyi. Wilnis kwam te kort en verloor via een Decision.

Tomas Mozny is een boom van een Heavyweight die zijn naam “The Slovakian Giant” eer aan doet. De Slowaak richt zich tegenwoordig volledig op kickboksen en heeft zich bij GLORY naar binnen weten te vechten. Zijn eerste partij vocht hij in 2016 tijdens GLORY 29 in Kopenhagen en won zijn debuut tegen Cihad Kepenek via Decision. Daarna nam Mozny het op tegen Jhonata Diniz in Los Angeles. Voor Mozny was het de eerste keer dat hij in de Verenigde Staten vocht en helaas voor hem werd dit geen succes. Hij verloor via een Decision. Daarna streek Mozny neer in Rotterdam om het op te nemen tegen Daniel Skvor tijdens GLORY 51. Mozny won via Decision en heeft zich de Heavyweight rankings van GLORY ingevochten.

Guto Inocente vs Mohammed Abdallah

Guto Inocente vecht sinds 2016 mee bij GLORY en wist een indrukwekkend record neer te zetten van 5 winstpartijen en 1 verliespartij. Inocente is bekend geworden met MMA en vocht onder anderen in Strikeforce en de UFC. Binnen GLORY wist hij snel zijn draai te vinden. Zo won hij onder anderen van Brian Douwes en via een controversiële Split Decision van Hesdy Gerges. De enige nederlaag leed Inocente tegen Jamal Ben Saddik in Brussel vorig jaar. Inocente vocht tijdens GLORY 50 zijn eerste Heavyweight Tournament. In de eerste partij tegen Junior Tafa wist hij te winnen via een Decision. Echter liep Inocente een snee boven zijn oog op en kreeg hij geen toestemming van de artsen om de finale te vechten. Inocente mocht daarna wel voor de titel vechten tegen Rico Verhoeven. Inocente kwam te kort en verloor via een Decision.

Mohammed Abdallah vocht eenmal eerder een partij voor GLORY. Dit was tijdens GLORY 41 in Den Bosch tijdens het Heavyweight Tournament. Abdallah nam het in de eerste ronde op tegen D’Angelo Marshall. De partij liep niet zoals Abdallah wenste en hij verloor via een KO in de eerste ronde. Vervolgens vocht Abdallah voor andere promoties en stond hij eerder dit jaar in een 8-mans toernooi tijdens de A1 World Combat Cup. Abdallah wist dit toernooi, waarin onder anderen Luis Tavares en Errol Zimmerman mee deden, op zijn naam te schrijven. Nu mag hij het dus in de eerste ronde opnemen tegen Guto Inocente.

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »