breaking news

Toptalent Ilia Topuria tekent bij de UFC, treft Youssef Zalal op 10 oktober in Abu Dhabi

October 2nd, 2020 | by Marcel Dorff
Toptalent Ilia Topuria tekent bij de UFC, treft Youssef Zalal op 10 oktober in Abu Dhabi
UFC
0

De UFC heeft het Georgische toptalent Ilia Topuria vastgelegd. De ongeslagen vechter tekent een meervoudig contract bij de organisatie en heeft gelijk een short notice partij aangenomen tegen een ander toptalent Youssef Zalal. Zalal zat zonder tegenstander nadat Seung Woo Choi om onbekende redenen moest afzeggen. Topuria en Zalal treffen elkaar op 10 oktober aanstaande op Yas Island te Abu Dhabi, VAE in de Featherweight divisie.

Youssef Zalal (MMA 10-2/UFC 3-0) maakte zijn Pro-MMA debuut in 2017. De Amerikaan van Marokkaanse afkomst maakte indruk tijdens zijn eerste professionele partijen. Zo wist hij een winstreak op te bouwen van zes gevechten met overwinningen bij de LFA organisatie tegen onder andere Steven Merrill en Daniel Soto. Vervolgens had Zalal met twee verliespartijen een erg slecht begin van 2019. Echter wist hij het jaar alsnog goed af te sluiten met een spectaculaire Flying Knee KO overwinning in de eerste ronde tegen Jaime Hernandez. Zalal maakte vervolgens in Februari 2020 zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Austin Lingo. Een zeer sterk debuut. Zalal domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Zalal wist in Juni 2020 die overwinning een goed vervolg geven. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Jordan Griffin. Hierna pakte Zalal in Augustus 2020 een short notice partij aan tegen Peter Barrett. Zalal won wederom via Unanimous Decision. Zalal zou vervolgens in Oktober 2020 vechten tegen Seung Woo Choi. Echter trok de Zuid-Koreaan zich terug en werd vervangen door de ongeslagen nieuwkomer Ilia Topuria.

Embed from Getty Images

Ilia Topuria (MMA 8-0/UFC 0-0) is een Georgiër die zijn Pro MMA carrière begon in 2015. Topuria beschikt over een zeer sterke groundgame en bijna al zijn overwinning via Submission te behalen. Topuria was een van de toonaangevende vechters bij het Spaanse Mix Fight Events waar hij in 2016 ook de titel won door Jhon Guarin te verslaan. Topuria wist vervolgens tijdens het prestigieuze Cage evenement in Finland Mika Hamalainen via een Mounted Guillotine Submission in de eerste ronde te verslaan. Topuria zou vervolgens tijdens zijn Cage Warriors debuut voor de titel vechten tegen Brian Bouland. Topuria won de partij maar woog te zwaar tijdens de wegingen waardoor hij geen aanspraak kon maken op de titel. Topuria tekende vervolgens bij de Brave CF organisatie waar hij twee keer wist te winnen. De Georgiër tekende in Oktober 2020 bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »